Boekenplank:
Kies

Boeken van Ørjan Karlsson

Ørjan Karlsson is socioloog van beroep, volgde een officiersopleiding in het leger en nam deel aan overzeese missies.

Meer over Ørjan Karlsson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Noorwegen

Website: Ørjan Karlsson


Jakob Weber

  1. Iselin was bijna thuis - Det siste stykket hjem
  2. De nacht reist alleen - Natten reiser alene

gedetailleerd overzicht

Jakob WeberIselin was bijna thuis

Jakob Weber is inspecteur van politie in Bodø, een grote Noorse stad net ten noorden van de poolcirkel, waar in de winter het noorderlicht de nachten groen kleurt en in de zomer de zon altijd schijnt. Weber werkt samen met Noora Yun Sande, een jonge rechercheur die haar prestigieuze baan in Oslo heeft opgegeven om in het afgelegen Bodø te komen werken.

Wanneer de 19-jarige Iselin Hanssen na een hardlooptraining in een populair wandelgebied niet thuiskomt, vermoedt de politie dat ze uit eigen beweging is vertrokken. Maar als haar T-shirt, dat helemaal onder het bloed zit, vlak bij het pad wordt gevonden, is duidelijk dat het om een misdrijf gaat. De verdenking valt al snel op Iselins vriend, zoon van een van de rijkste mannen van Bodø.

Ook voor inspecteur Jakob Weber is het een heldere zaak. Tot er nog een jonge vrouw verdwijnt...

Schrijver: Ørjan Karlsson
Oorspronkelijke titel: Det siste stykket hjem
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789460686283
Ebook: 9789460687044
Uitgever: Marmer
De nacht reist alleen

Kjerringoy: Een bergwandelaar komt aan bij een hut die niet op de kaart staat aangegeven. Buiten hangen zes raven in kooien op een rij. Terwijl hij de hut nadert, komt een figuur zonder gezicht op hem af...

In de handelspost Kjerringoy neemt Tuva Mjelde met twee vriendinnen een ijsbad. Een van hen komt vast te zitten in iets onder water. Op het laatste moment lukt het Tuva haar los te trekken, maar er komt nog iets anders naar boven: het lijk van een man.

Rond dezelfde tijd wordt de jonge Veronika Paulsen dood aangetroffen in een klein en vochtig appartement in Bodo. Het is al snel duidelijk dat iemand heeft geprobeerd het op zelfmoord te laten lijken.

Schrijver: Ørjan Karlsson
Oorspronkelijke titel: Natten reiser alene
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789460686429
Ebook: 9789460686825
Uitgever: Marmer