Boekenplank:
Kies

Boeken van Jil Karoly


Overzicht

  • Dreamgirl! - Bin ich cool?
  • Een man voor één nacht - Ein Mann für eine Nacht
  • Hoe hot is cool? - Hauptsache Schampus
  • Lust of last? - Mein wundervoller wonderbra
  • Man man! - Mannomann
  • Seks of solo - Happy oder End

gedetailleerd overzicht

OverzichtDreamgirl!
Ze is populair en ziet eruit als het kleine zusje van Beyoncé. Ze heeft alles wat je je maar kunt wensen: het perfecte figuur, geweldige kleren, geld genoeg, leuke vriendinnen. Josie May is de ultieme Dreamgirl! Of toch niet? Josie ziet al haar pluspunten niet en piekert over het feit dat ze nog nooit een noemenswaardige zoen heeft ontvangen, laat staan dat ze ooit verder is gegaan dan dat. Haar vriendinnen stellen een plan op, zodat ook Josie zal gaan geloven dat ze toch echt een ware Dreamgirl is!
Schrijver: Jil Karoly
Oorspronkelijke titel: Bin ich cool?
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-611-2730-7
Uitgever: Karakter
Een man voor één nacht
Na drie nogal teleurstellende huwelijksjaren snakt Elisabeth naar een uitspatting, een wild avontuur, een prikkelende affaire. Terwijl haar argeloze echtgenoot, een tandarts, ijverig zijn vermogen tracht te vergroten en de mensheid probeert te behoeden voor tandbederf en algeheel verval, gaat Elisabeth op zoek naar een one-night-stand. Vanaf dat moment kruisen verschillende species van de man haar pad, maar in feite ontpoppen zij zich stuk voor stuk als macho, monster of moederskindje. Elisabeth besluit dan ook met daten te stoppen. Als ze met een stevige najaarsgriep op bed ligt, leest ze echter een advertentie die zo veelbelovend is, dat ze er geen weerstand aan kan bieden. Dan maakt ze zich op voor haar allerlaatste blind date...
Schrijver: Jil Karoly
Oorspronkelijke titel: Ein Mann für eine Nacht
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-6112-093-4
Uitgever: Karakter
Hoe hot is cool?
Als er iets is waaraan literatuurwegenschapper Han Hoogeboom zich ergert, dan zijn het de hoge verkoopcijfers van vrouwenromans. Het succes van deze 'niemendalletjes' zoals hij ze noemt, is voor hem een regelrechte belediging van de serieuze literatuur. Maar jaloezie maakt creatief: hij gaat er eens goed voor zitten en schrijft er zelf een... Die onmiddellijk de bestsellerstatus bereikt!
Schrijver: Jil Karoly
Oorspronkelijke titel: Hauptsache Schampus
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-6112-098-8
Uitgever: Karakter
Lust of last?
Journaliste Caro heeft het helemaal gehad. Haar levensgezel Konrad en haar baan bij een trendy glossy hangen haar de keel uit. Ze neemt een resoluut besluit en stopt met allebei. Maar dat een bestaan als single ook geen rozengeur en maneschijn is, blijkt wel als ze de huwelijksmarkt weer betreedt. Die lijkt bevolkt met Marilyn-blonde en superrondborstige megameiden! Daar kan geen normale vrouw tegenop.
Schrijver: Jil Karoly
Oorspronkelijke titel: Mein wundervoller wonderbra
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 978-90-6112-088-9
Uitgever: Karakter
Man man!
Vlak voor het huwelijk barst de bom. Alexandra wordt door haar aanstaande echtgenoot in de steek gelaten. Onmiddellijk stelt ze met haar boezemvriendin Masha een briljant plan op; ze besluiten een zelfhulpboek voor vrouwen te gaan schrijven: Mannen in één oogopslag. In het kader van de hiertoe benodigde research gaat Alexandra undercover in een mannenwoongroep, waar ze stapje voor stapje de geheimen van haar medebewoners ontraadselt.
Schrijver: Jil Karoly
Oorspronkelijke titel: Mannomann
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-6112-004-7
Uitgever: Karakter


Seks of solo
Op het eerste gezicht is Gianna (32, single en Stier) de typische cool single-vrouw van vandaag: topjob, tot in de puntjes gestyled en opgemaakt. Ze gelooft heilig in de macht van de sterren. En ze heeft alles waarvan andere vrouwen dromen: een knalrode Alfa Spider en strakke benen zonder spataderen. Maar het is niet alles goud wat er blinkt. Elke zaterdag slaat het uur der waarheid. Is het weekend voor stellen de hemel, voor alleenstaanden is het de hel. Gianna wil niet langer solo zijn, ze wil een man voor het leven. En als ze Mark ontmoet, is ze vastbesloten zijn vrouw te worden. Helaas heeft hij één schoonheidsfoutje: hij is al getrouwd. Maar Gianna vecht voor haar liefde en geen list of bedrog gaat haar te ver. Maar dan heeft ze even niet met Marks echtgenote Kirsten (39, moeder van een tienerdochter en Schorpioen) gerekend.
Schrijver: Jil Karoly
Oorspronkelijke titel: Happy oder End
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6112-292-9
Uitgever: Karakter