Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Barbara & Stephanie Keating

Boeken van Barbara & Stephanie Keating

Barbara en Stephanie Keating zijn zussen en groeiden op in Kenia en hebben beiden hun hele leven veel gereisd. Met het schrijven van de roman Mijn dochter in Frankrijk beleefden ze hun doorbraak.

Meer over Barbara & Stephanie Keating

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Mijn dochter in Frankrijk - To my daughter in France...

De Langani Trilogie / The Langani Trilogy

  1. De vriendschap - Blood sisters
  2. Land van herkomst - A durable fire
  3. De thuiskomst - In borrowed light
De Langani Trilogie / The Langani Trilogy

gedetailleerd overzicht

OverzichtMijn dochter in Frankrijk
Een familiegeheim brengt twee halfzussen op het spoor van dramatische gebeurtenissen in het bezette Parijs rond 1940...

'En aan mijn dochter in Frankrijk laat ik de rest van mijn nalatenschap na...'

Met deze woorden eindigt het testament van Richard Kirwan, tot grote verrassing van zijn Ierse gezin. Ook de wereld van zijn dochter in Frankrijk, Solange de Valnay, wordt door Kirwans laatste wil op de kop gezet. Is de man die ze haar hele leven vader heeft genoemd dan niet haar vader?

Eleanor, de Ierse dochter van Richard Kirwan, en Solange gaan op zoek naar het verleden van hun vader. Deze zoektocht leidt de twee halfzussen terug naar het Parijs ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, een periode vol verzet, heldendaden en passie.

De enigen die kunnen onthullen wat er precies is voorgevallen lijken de excentrieke grootmoeder van Solange en de gekwelde oom van Eleanor, maar voor hen is het verleden nog lang niet afgesloten.
Schrijver: Barbara & Stephanie Keating
Oorspronkelijke titel: To my daughter in France...
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022570319
Ebook: 9789460230134
Uitgever: Arena

De Langani Trilogie / The Langani TrilogyDe vriendschap
Afrika, 1957. Op een kostschool op het platteland van Kenia sluiten drie meisjes een bijzondere vriendschap. Ondanks hun verschillen in afkomst en karakter zweren Camilla, Sarah en Hannah dat niets hun band ooit zal kunnen verbreken. Maar dan barst de onafhankelijkheidsoorlog los, een strijd die de dromen van hun jeugd en hun toekomstplannen verwoest.

De mooie Camilla gaat naar Londen, waar ze geheel opgaat in het bruisende leven van de grote stad en al snel een beroemd fotomodel wordt. Sarah verhuist naar het koude Schotland om te studeren, maar verlangt met hart en ziel terug naar Afrika. Hannah, die als enige in Kenia blijft, vecht voor het behoud van de boerderij die al generaties aan haar familie toebehoort.

Keer op keer wordt hun band tot het uiterste getest, als hun vriendschap door rivaliteit in de liefde en verbroken beloftes op de proef wordt gesteld.
Schrijver: Barbara & Stephanie Keating
Oorspronkelijke titel: Blood sisters
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789069747934
Uitgever: Arena
Land van herkomst
Na jaren van omzwervingen keren drie jonge vrouwen terug naar het land waar ze hun jeugd doorbrachten. Maar Kenia heeft een onafhankelijkheidsstrijd achter de rug, en het leven is er niet makkelijk.

De pasgetrouwde Hannah probeert uit alle macht haar boerderij te beschermen tegen een serie onverklaarbare en gewelddadige aanslagen. Sarah, die in een gevaarlijk gebied het gedrag van olifanten bestudeert, vlucht in haar werk om de dood van haar jeugdliefde te vergeten. En Camilla, een internationaal vermaard topmodel, geeft haar carrière in Londen op om eindelijk haar hart achterna te reizen - zij kan haar charismatische safarigids maar niet vergeten.

De drie vriendinnen moeten alles op alles zetten om hun leven in Kenia weer op te bouwen en de vreemde gebeurtenissen te verklaren. Langzaam maar zeker ontrafelen de drie vrouwen de waarheid, gesteund door hun vriendschap voor elkaar en hun gedeelde liefde voor het land van hun jeugd.
Schrijver: Barbara & Stephanie Keating
Oorspronkelijke titel: A durable fire
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789069748788
Uitgever: Arena
De thuiskomst
Tien jaar na de onafhankelijkheid van Kenia strijden Hannah Olsen en haar man Lars voor het behoud van hun levenswerk, de Langani Farm. Maar de ontluikende liefde tussen hun dochter en een Afrikaanse jongen met een schokkend verleden stelt de kracht van hun gezinsbanden op de proef.

Sarah Singh, bioloog en beroemd fotograaf, is getrouwd met een Indiase journalist, maar hun huwelijk lijdt onder het feit dat ze geen kinderen kunnen krijgen.

Camilla Broughton Smith, internationaal model en modeontwerpster, heeft een fantastische carrière opgegeven om samen te werken met de charismatische safarigids Anthony Chapman, die gehandicapt is geraakt bij een tragisch ongeluk. Maar zijn bitterheid en bindingsangst dreigen haar dromen kapot te maken. Gelukkig hebben de drie vrouwen elkaar voor steun en goede raad...
Schrijver: Barbara & Stephanie Keating
Oorspronkelijke titel: In borrowed light
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022557358
Uitgever: Boekerij