Boekenplank:
Kies

Boeken van Lily van Keeken

Lily van Keeken heeft een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Ze groeide op in Baarn en bracht haar vakanties door aan de zuidkust van Engeland in de witte cottage van haar oma. Bij de open haard verslond ze onder het genot van sloten thee met melk alle Engelse klassiekers. Van zelf boeken schrijven kon ze toen alleen nog maar dromen.

Meer over Lily van Keeken

Genres: E-books only, Historisch, Roman

Geboren: 1986

Geboorteland: Nederland


Het balseizoen van de liefde

  1. De dansende debutante
  2. De verlaten verloofde
  3. De mooiste bloem

gedetailleerd overzicht

Het balseizoen van de liefdeDe dansende debutante

Het is 1815 en Emily Honeyfield gaat een enerverend jaar tegemoet: als debutante zal ze haar eerste balseizoen meemaken en ze zal alles op alles moeten zetten om een huwelijkspartner te strikken. Daarvoor vertrekt ze naar Londen, waar haar tante Felicity en nichtje Kitty haar meetronen naar de belangrijkste bals van de high society.

Emily geniet van het feestgedruis én van alle mannelijke aandacht, tot haar oog valt op een lange gestalte aan de rand van de dansvloer: Mr Philip Grant. Over hem doen roddels de ronde: hij zou aan de kant zijn gezet door zijn beeldschone Franse verloofde en de liefde voor altijd hebben afgezworen. Hij intrigeert Emily, maar ze besluit hem uit haar hoofd te zetten en zich te richten op haar zoektocht naar een echtgenoot. Het laatste wat ze wil is alleen achterblijven aan het einde van het balseizoen, maar kan ze haar hart negeren?

Schrijver: Lily van Keeken
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047206989
Uitgever: Ambo | Anthos
De verlaten verloofde

Na een lange winter in Honey Hill House met haar vader vertrekt Emily in 1816 opnieuw naar Londen. Dit keer met haar zestienjarige zusje Margaret. In de bruisende stad probeert Emily haar zorgen over haar aanstaande huwelijk van zich af te zetten. Ze heeft niets meer van Philip gehoord sinds hij met spoed moest vertrekken naar zijn familielandgoed in het noorden en in de Londense high society wordt al geroddeld over hun snelle verloving.

Gelukkig is Emily niet alleen en kan ze rekenen op de steun van haar familie. Margaret geniet intussen van het levendige Londen en van de aandacht die ze krijgt van de mannen. Eigenlijk mag het nog niet, want ze debuteert pas volgend jaar... Of hangt er toch al liefde in de lucht?

Schrijver: Lily van Keeken
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047207009
Uitgever: Ambo | Anthos
De mooiste bloem

Eindelijk is het de beurt aan Margaret Honeyfield om haar intrede te doen in de Londense high society. Dankzij haar bruine reeënogen en prachtige zangstem staan de vrijgezelle heren in de rij om bij haar op de thee te komen. Maar hoe moet ze ooit een keuze maken? Helaas is haar oudere zus Emily vertrokken uit Londen en kan ze haar dus niet om advies vragen.

Als Margaret knel komt te zitten tussen haar hoofd en haar hart gaat ze daarom te rade bij haar tante Felicity en haar nichtje Kitty. Hopelijk kunnen zij haar helpen de perfecte huwelijkskandidaat uit te kiezen. Maar het is de vraag of zij Margaret ook in bescherming kunnen nemen wanneer leden van de Londense high society niet het beste voorhebben met de aantrekkelijke - zij het wat naïeve - debutante.

Schrijver: Lily van Keeken
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789047207023
Uitgever: Ambo | Anthos