Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Alexander van Ketwich

Boeken van Alexander van Ketwich

Alexander van Ketwich is, na een internationale loopbaan in de financiële sector, nu actief als investeerder en schrijver. Hij woont in het Zuid-Europese Malta en bestuurt regelmatig zijn vliegtuig over het Europese continent.

Meer over Alexander van Ketwich

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1953

Nederland

Pseudoniem: J. Alexander Van Ketwich Verschuur

Overzicht

  • De achterkant van de zon
  • Het pact

Harry Gibson

  1. Iskenderun
  2. Titanium

gedetailleerd overzicht

Overzicht

De achterkant van de zon

Beschrijving momenteel niet beschikbaar.

Verschijnt in december 2020.

Schrijver: Alexander van Ketwich
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789493172883
Uitgever: Gopher
Het pact

Op de grond voor het bureau lagen twee kinderlichaampjes. Van Samuel van vier en George van drie, de kleinzoontjes van de Amerikaanse vicepresident Gary Stevens. Het oudste jongetje lag in een plas bloed. Zijn achterhoofdje was weggeblazen door een zwaar kaliber kogel en zijn hersentjes lagen als grijze vlokken op de glimmende mahoniehouten vloer. Naast het joch lag een revolver. Het andere jongetje kreunde licht en hield zijn linkerarm vast. Of wat daarvan over was. Het dramatische ongeluk roept vragen op bij de pers. Zal de Republikein Stevens nu anders tegen de vrije verkoop van wapens in Amerika gaan aankijken?

John Strasser, CEO van wapengigant Nolan Industries doet een overnamebod op Wilkinson Inc., het beursgenoteerde imperium van Emma Wilkinson. Deze succesvolle zakenvrouw is een van de rijkste vrouwen ter wereld en wijst het overnamebod gedecideerd af. Tot op het bot getergd stelt Strasser, aka 'de Bull', alles in het werk om Emma Wilkinson op andere gedachten te brengen. Hij schuwt geen middel. Als Emma door de manipulaties van Strasser de gevangenis in dreigt te gaan, schakelt ze ex-FBI en ex-Secret Service agent Robert Gallagher in.

Schrijver: Alexander van Ketwich
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492984371
Uitgever: Gopher

Harry Gibson

Iskenderun

De Nederlandse scheepsbouwer Jongkind Yacht Builders bouwt in opdracht van de schatrijke Arabier Bashir Hariri een luxe superjacht voor veertig miljoen euro. Als de termijnbetalingen van vijf miljoen in koffers vol hagelnieuwe bankbiljetten worden voldaan, vertrouwt eigenaar Floris Jongkind het niet. Hij neemt contact op met justitie, maar de verdenking van vals geld blijkt ongegrond: de biljetten zijn honderd procent echt en doorstaan alle keuringen. Justitie kan verder niets doen.

Jongkind is echter nog steeds benauwd dat zijn bedrijf verstrikt raakt in een crimineel verhaal. Hij schakelt de Britse forensisch specialist Harry Gibson in om te achterhalen hoe de Arabier aan zijn geld is gekomen. Geholpen door internationale inlichtingendiensten leidt het onderzoeksspoor naar een Amerikaanse miljardair en via Libanon en Syrië naar de Turkse havenplaats Iskenderun, waar terreurorganisatie Islamitische Staat actief is.

Schrijver: Alexander van Ketwich
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789051799767
Uitgever: Gopher
Titanium

In de tuin van een prachtige villa aan het Italiaanse Comomeer wordt een man op gruwelijke wijze vermoord. Zijn lichaam verdwijnt spoorloos. De keurige eigenaar van het paleisachtige villa blijkt een gewetenloze oplichter: Emilio Dragos. Hij lokt rijke investeerders door ze een geweldig rendement voor te spiegelen. Bij een Titanium-mijn in een Afrikaans land ligt het goud bij wijze van spreken voor het opscheppen. Talloze goedgelovige miljonairs investeren miljoenen in hun 'eigen goudmijn'. Maar daarna horen ze niets meer en lijkt het of hun belegging weggegooid geld is.

Ook de Engelse multimiljonair Peter Lewis investeert in het project. Maar als hij een bezoek aan de mijn in Afrika wil brengen, ontsnapt hij ternauwernood aan de dood. Het was de bedoeling van de oplichters hem te vermoorden. Terug in Engeland schakelt Lewis zijn vriend en advocaat Harry Gibson in om Dragos te ontmaskeren en voor het gerecht te brengen. Tijdens zijn onderzoek ontdekt Gibson dat de Oekraïense onderwereld bij de zaak betrokken is. En moet hij een onmenselijk hoge prijs betalen voor zijn betrokkenheid. Uiteindelijk sluit Harry Gibson een verbond met de duivel om het recht toch te laten zegevieren.

Schrijver: Alexander van Ketwich
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789083003696
Uitgever: Gopher