Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Soheir Khashoggi

Boeken van Soheir Khashoggi


Overzicht

  • Dochter van de Nijl - Nadia's song
  • Schaduw op het zand - Mirage
  • Scherven in het zand - Mosaic

gedetailleerd overzicht

OverzichtDochter van de Nijl
Alexandrië, Egypte, 1983 Het gejammer van de vrouwen was oorverdovend, pijnlijk, het hoogtonige geweeklaag van het Midden-Oosten klonk op uit een half miljoen kelen... Terwijl ze achter de kist liep probeerde Gabrielle zich af te sluiten voor het geluid. De primitieve rouw die het uitdrukte leek niets te maken te hebben met de hare. Het was werkelijkheid, maar hoorde bij een andere wereld, een wereld buiten haar hart. Voor de tweede keer in haar leven woonde Gabrielle Misry de begrafenis van haar moeder bij... Gabrielle wordt als Nadia geboren uit een verboden liefde tussen haar Egyptische moeder en de Engelse Charles. Nadat haar vader voor haar geboorte bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen, wordt haar moeder - die zangeres is - door haar hartvochtige en gokverslaafde broer uitgehuwelijkt aan een goede partij. Hoewel Karima na de geboorte van Nadia redelijk gelukkig is en haar zangcarrière een grote vlucht neemt, kan ze Charles - haar grote liefde - niet vergeten. Dan breken er onlusten uit in Egypte en komt de bevolking in opstand tegen de Engelse bezetter. Het hotel waarin Karima optreedt, wordt in brand gestoken en haar dochtertje verdwijnt spoorloos. Karima's wanhopige zoektocht blijft zonder resultaat en haar hart breekt. Uit haar verdriet ontstaat uiteindelijk het 'Lied van Nadia', een hartverscheurend lied over een verloren geliefde dat velen ontroert. Diep in haar hart weet Karima dat haar dochter nog leeft. Maar zal ze haar ooit nog terugzien?
Schrijver: Soheir Khashoggi
Oorspronkelijke titel: Nadia's song
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-2678-X
Uitgever: Boekerij
Schaduw op het zand
Het jonge leven van de sprankelende Amira is als een sprookje uit duizend-en-een-nacht: overvloedige rijkdom en koninklijke privileges vallen dit Arabische prinsesje ten deel. Maar nog voor haar twintigste is van dat alles geen sprake meer: ze wordt opgesloten in de harem van haar wrede echtgenoot. In haar wanhoop besluit ze te vluchten, ook al zet ze daarmee haar leven op het spel. Onder de naam Jenna Sorrel bouwt Amira een nieuw bestaan op in de Verenigde Staten. Maar haar verleden blijft haar achtervolgen en ze durft zelfs geen contact op te nemen met haar lievelingsbroer Malik. Laila is de mooie dochter van Malik. Ze groeit op te midden van de rijken van Parijs, Londen en New York, maar mist toch iets in haar leven: de waarheid over de dood van haar moeder en het verleden van haar vader. Wanneer ze vriendschap sluit met de oudere, wat mysterieuze Jenna, begint Laila zich af te vragen of deze nieuwe vriendin misschien meer weet...
Schrijver: Soheir Khashoggi
Oorspronkelijke titel: Mirage
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2509-0
Uitgever: Boekerij
Scherven in het zand
Dina Ahmed is de eigenaresse van een florerende bloemenzaak in Manhattan, haar bloemstukken - prachtige mozaïeken van kleur - zijn zeer gewild. Ze is al jaren gelukkig getrouwd met de succesvolle zakenman Karim. Haar oudste zoon Jordy is al het huis uit en de tweeling, Suzanne en Ali, is net zes jaar. Dina geniet van haar leven. Maar als ze op een dag thuiskomt en Suzanne en Ali zijn niet thuis ontdekt ze dat haar geluk, net als een mooi boeket, teer en vergankelijk is. Karim heeft de kinderen meegenomen naar Jordanië, naar het huis van zijn ouders. Hij laat Dina weten zich niet meer thuis te voelen in Amerika. Hij wil de kinderen binnen de beschermde omgeving van zijn familie een meer traditionele opvoeding geven. Voor Dina komt dit als een volslagen verrassing. Ze dacht een goed huwelijk te hebben en de kinderen waren gelukkig. Totaal ontredderd belt ze de politie, maar al snel blijkt dat die niets voor haar kan doen. Met de steun van twee trouwe vriendinnen zal Dina alles op alles moeten zetten om haar kinderen weer terug te krijgen.
Schrijver: Soheir Khashoggi
Oorspronkelijke titel: Mosaic
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3795-1
Uitgever: Boekerij