Boekenplank:
Kies

Boeken van Geert Kimpen

Geert Kimpen volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij schreef en bewerkte vele toneelstukken en schreef columns en verhalen voor verschillende tijdschriften. Medio 2004 zette een Russiche kabbalameester hem op het spoor van Chaim Vital. Kimpen werd gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van deze kabbalist uit de 16e eeuw en hij verruilde zijn hectische bestaan als theatermaker voor de rust van de schrijftafel. Dit resulteerde in De kabbalist, een boek dat al 30 herdrukken telt (anno 2017).

Noot BBS: Non-Fictie van deze schrijver is niet opgenomen op de website.

Meer over Geert Kimpen

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1965

Geboorteland: Nederland

Website: Geert Kimpen


Overzicht

  • De geheime Newton
  • De kabbalist
  • De prins van Filettino
  • Het meisje dat aan de oever verscheen
  • Rachel, of het mysterie van de liefde

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheime Newton

Enkele weken voor Isaac Newton stierf, verbrandde hij dozen vol notities die voor altijd moesten verdwijnen. Na zijn dood bleek dat er nog één kist stond, gevuld met ongepubliceerde documenten. Bisschop Horsley werd gevraagd ze te bestuderen. Toen hij de inhoud van de kist had gelezen, smeet hij de deksel dicht. Er mocht nooit één letter van naar buiten gebracht worden.

De geheime Newton is gebaseerd op de documenten uit deze kist.

Driehonderd jaar later kreeg de beroemde econoom John Maynard Keynes de kans om de één miljoen woorden te bestuderen. Hij was verbijsterd. Hij stierf voor hij met zijn speech de muren van de Universiteit van Cambridge kon laten schudden op haar grondvesten. Maar de tekst lag al wel klaar: 'Ik moet u waarschuwen dat het beeld dat ik van Isaac Newton kreeg, geheel anders is dan tot nu toe werd aangenomen. De inhoud van deze kist werpt een totaal ander licht op hem. Niemand die inzage heeft gehad in deze collectie kan volhouden dat Newton de eerste man was van de Verlichting. Newton was de laatste van de magiërs, de laatste der Babyloniërs en Sumeriërs. Al werd hij verleid door de duivel, het is ontzagwekkend hoeveel eeuwenoude raadsels hij verklaarde.'

Newton onthulde het mysterie van het universum. Maar zijn grootste geheim bleef verborgen. Tot vandaag...

Schrijver: Geert Kimpen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029566643
Ebook: 9789029568647
Uitgever: De Arbeiderspers
De kabbalist

Een jongeman moet kiezen tussen ultieme wijsheid en ultieme liefde...

Wat zou jij doen als je de geheimen van het leven wilde ontraadselen en je een meester ontmoette die alle geheimen kende? Iemand die bereid is je alles te leren, maar de prijs die hij eist is dat je de liefde van je leven opgeeft...

Welke opdracht is dwingender? De ultieme liefde ervaren? Of het antwoord vinden op alle vragen van de mensheid?

De kabbalist is het op waarheid gebaseerde verhaal van Chaim Vital.

Schrijver: Geert Kimpen
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029585057
Ebook: 9789492179975
Uitgever: De Arbeiderspers
De prins van Filettino

De burgemeester van een klein Italiaans dorp zegt basta... en alles verandert.

In september 2011 ziet Geert Kimpen in het journaal een item over het Italiaanse bergdorpje Filettino. De burgemeester verzet zich tegen de bezuinigingsdrift van Italië en Europa, verklaart zijn dorp onafhankelijk en roept zichzelf tot prins uit. Bovendien voert het bergdorp een eigen munt in. In dit kleine verhaal zit het grote verhaal van Europa en de economische crisis.

De inwoners van Filettino scharen zich als één man achter hun prins. Met vallen en opstaan ontstaat er een nieuwe samenleving: kleinschalig, zelfvoorzienend, duurzaam en verdraagzaam.

Tegen de achtergrond van deze ontwikkelingen spelen de verhalen van de levens en liefdes van de dorpelingen. Het resultaat is een bijna utopisch verhaal over goed en kwaad en - niet te vergeten - hoop.

Schrijver: Geert Kimpen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029587587
Ebook: 9789029587631
Uitgever: De Arbeiderspers
Het meisje dat aan de oever verscheen

Wat als zielsverwantschap nu eens echt bestaat en zelfs onontkoombaar is...?

Op de zesde dag na de geboorte tekent de Godin Satwai bij elk mens zijn levenslot op het voorhoofd. Kama's lot wijkt af van dat van de mensen uit zijn dorp en zijn familie. Het lukt hem niet het leven te leiden dat van hem verwacht wordt. Wanneer hij een wijze stoffenhandelaar ontmoet die hem vertelt over de mysterieuze 'Tempel van het Oosten', weet hij dat het tijd is om zijn dorp te verlaten. Hij verlangt naar deze geheimzinnige tempel waar zoekers en verdwaalden zichzelf zouden vinden en waar jongens ingewijd worden tot man. Kama hoopt zo zijn lot te aanvaarden en het respect voor zichzelf te hervinden.

Maar dan ontmoet hij het meisje aan de oever van de rivier. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog voordat die goed en wel begonnen is? Welke zin heeft het verder te zoeken naar zijn ware essentie wanneer hij door het meisje volledig omarmd wordt zoals hij is? Moet hij niet eerst de lange eenzame tocht maken op zoek naar zijn ware essentie, zelfs al loopt hij dan de kans om zijn zielsverwante voor altijd te verliezen?

Wat zou jij doen? Zou je blijven of vertrekken?

Schrijver: Geert Kimpen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492883490
Ebook: 9789492883827
Uitgever: London Books
Rachel, of het mysterie van de liefde

Een verhaal over het grootste mysterie van de menselijke natuur... het vermogen om ondanks alles lief te hebben...

Rachel, of het mysterie van de liefde is een Praags liefdesverhaal, geïnspireerd op oude Joodse legenden. Verhalen vol diepe inzichten over het leven en de liefde, die zonder uitzondering gaan over wat mensen ten diepste drijft.

Een dochter moet haar vader verraden, omdat hij te veel van haar houdt. Om zichzelf te vinden ontvlucht zij het ouderlijk huis en wordt ze in de armen gedreven van een man met duivelse bedoelingen. Een helse priester, die uit is op haar ziel en er alles voor over heeft om haar Joodse natuur te vernietigen. Alleen de overweldigende kracht van de liefde kan haar redden.

Schrijver: Geert Kimpen
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029572996
Ebook: 9789029577960
Uitgever: De Arbeiderspers