Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Johanna Kingsley

Boeken van Johanna Kingsley

Meer over Johanna Kingsley

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Kathrin Perutz

Geboren: 1939


Overzicht

Verleidelijke geuren
In deze adembenemende, sexy roman vertelt de schrijfster de geschiedenis van een parfum-imperium en de escalerende strijd tussen twee halfzusters om de leiding ervan.

Armand Jolaunay is een genie in het creëren van geuren. Hij bereikt het toppunt van zijn roem in het bezette Parijs gedurende de Tweede Wereldoorlog. Gedwongen om zijn land na de oorlog te ontvluchten, is alles wat hij heeft een nieuwe identiteit, de formules voor zijn parfums - en twee moederloze dochters.

Als kinderen al zijn de beeldschone Jolaunay-dochters even verschillend in hun aard als in hun uiterlijk. Vie, de oudste, is statig en ambitieus. Martine is een donkerharige plezierzoekster zonder scrupules. Eerst wedijveren ze met elkaar voor de liefde en de aandacht van hun vader en later voor hun eigen plaats in de wereld.

Het is Vie die begint waar haar vader is geëindigd en die met veel moeite een nieuwe parfumfabriek vestigt. En dan is het Martine die haar zuster volgt in de zaak en die probeert over te nemen. Van parfum worden dromen gemaakt, en er zijn dromen genoeg in deze overweldigende roman waarin de sfeer betoverend is, de plot fascinerend, en waarin ambitie even belangrijk is als liefde.
Schrijver: Johanna Kingsley
Oorspronkelijke titel: Scents
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789032502478
Uitgever: De Kern