Boekenplank:
Kies

Boeken van Jessi Kirby

Meer over Jessi Kirby

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1978

Website: Jessi Kirby


Overzicht

  • De verborgen geschiedenis van ons - The secret history of us
  • Dingen die we zeker weten - Things we know by heart

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verborgen geschiedenis van ons

Als je je niets meer kunt herinneren, wie moet je dan geloven?

Na een verkeersongeluk waarbij ze bijna is verdronken, komt Olivia bij in het ziekenhuis. Ze kan zich niets van de gebeurtenissen herinneren. Aanvankelijk denkt ze dat het komt doordat ze een week in coma heeft gelegen, maar dan blijkt dat ze meer tijd 'kwijt' is: ze herinnert zich niets meer van de afgelopen vier jaar. Zelfs de jongen die beweert haar vriendje te zijn is een vreemde voor haar...

Iedereen blijft haar maar vertellen wie ze is, waar ze van houdt en waar ze een hekel aan heeft, maar zelfs het feit dat ze vegetariër zou zijn, zegt haar niets. De enige van wie ze niets hoort is Walker, de jongen die haar leven heeft gered. Telkens wanneer ze hem probeert te bedanken, gaat hij haar uit de weg. Liv raakt er steeds meer van overtuigd dat er dingen voor haar worden verzwegen. Maar waarom?

In haar mooie poëtische stijl beschrijft Kirby hoe Liv probeert te achterhalen wat er is gebeurd terwijl ze tegelijkertijd haar plek moet zien te vinden in een leven dat ze zich niet herinnert.

Schrijver: Jessi Kirby
Oorspronkelijke titel: The secret history of us
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402701074
Ebook: 9789402755251
Uitgever: HarperCollins
Dingen die we zeker weten

Ooit was zijn hart van mij. Ik moet weten waar het nu is...

Het lukt Quinn maar niet om de draad van haar leven weer op te pakken na de dood van haar vriendje, Trent. Het enige wat haar troost geeft, zijn de ontmoetingen met mensen die zijn gedoneerde organen hebben gekregen. Maar uitgerekend de ontvanger van zijn hart blijft een mysterie.

In het geheim gaat ze op zoek naar deze persoon en ontdekt dat hij Colton Thomas heet en negentien jaar oud is. Ze wil hem zien - één keer maar, houdt ze zich voor...

Schrijver: Jessi Kirby
Oorspronkelijke titel: Things we know by heart
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402701708
Ebook: 9789402511864
Uitgever: HarperCollins