Boekenplank:
Kies

Boeken van David Kirk

Meer over David Kirk

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: David Kirk


Musashi

  1. De erecode van de samoerai - The child of vengeance
  2. De wraak van de katana - Sword of honour

gedetailleerd overzicht

MusashiDe erecode van de samoerai
Zijn naam is Bennosuke, zoon van de grote Munisai Shinmen, de eind zestiende eeuw in het Japans keizerrijk bekendstaat als een van de grootste krijgers die ooi geleefd heeft. Het is zijn lot om, net als zijn vader, een grote krijger te worden. Een van de meest gevreesde en gerespecteerde samoerai ter wereld.

Maar op zijn dertiende leidt Bennosuke, hoewel hij van rijke afkomst is, een afgezonderd en eenzaam leven. Zijn moeder is gestorven toe hij nog klein was en zijn vader Munisai, die samoerai is, heeft hem verlaten om zijn meester Shinmen te dienen. Bennosuke wordt opgevoed door zijn oom Dorinbo, een monnik, die hem op het hart drukt geweld te vermijden en net zoals hij een teruggetrokken leven te leiden.

Maar Bennosuke aanbidt zijn afwezige vader, vooraanstaand krijger in Shinmens leger. Nieuwe allianties leiden ertoe dat Munisai schuldplichtig wordt aan de gehate Nakata-clan. De escalerende gevolgen van deze vete zorgen ervoor dat ook Bennosuke zich gedwongen ziet het pad van de samoerai te betreden. Dat pad leidt hem naar de slag van Sekigahara, waar zal blijken of Bennosuke uit het juiste hout is gesneden om in de voetsporen van zijn vader te treden...

Schrijver: David Kirk
Oorspronkelijke titel: The child of vengeance
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045205762
Ebook: 9789045205861
Uitgever: Karakter
De wraak van de katana
Musashi Miyamotos reputatie gaat hem voor. Daar komt verandering in als Miyamoto en zijn kameraden worden verslagen tijdens de grote slag bij Sekigahara. Tienduizenden mannen blijven achter op het slagveld en het oostelijk leger eist de glorieuze overwinning op. Miyamoto brengt het er levend van af, maar moet zijn toekomst overdenken.

Hij heeft altijd, trost op de eeuwenoude traditie, geleefd en gevochten als een samoerai, en volgt de Weg met eerbied. Maar na de nederlaag trekt hij alles in twijfel, en wat hij ooit zag als eer komt nu al onwetendheid op hem over. Maar de traditie is ijzersterk en hij staat slechts alleen. En hoezeer hij het verleden van zich af probeer te schudden, hij komt er niet zomaar vanaf.

Miyamoto komt op de lijst van hen die de Yoshioka-samoerai beschaamd hebben, en er wordt een man op hem afgestuurd om in hun naam zijn hoofd te claimen. Dus moet hij, hoewel hij geweld heeft afgezworen, zichzelf beschermen en wraak nemen op hen die hem dood willen hebben.

Schrijver: David Kirk
Oorspronkelijke titel: Sword of honour
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045208145
Ebook: 9789045209340
Uitgever: Karakter