Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrew Klavan

Meer over Andrew Klavan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1954

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Andrew Klavan


Overzicht

  • De jacht op Amanda - Hunting down Amanda
  • Duistere machten - The uncanny
  • Het uur van het beest - The animal hour
  • Man en vrouw - Man and wife
  • True Crime - True Crime
  • Zwijg! - Dont't say a word

Weiss & Bishop

  1. Vluchtroute - Dynamite road
  2. Shotgun Alley - Shotgun Alley

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe jacht op Amanda
Een klein meisje als inzet van een huiveringwekkend experiment, maar vooralsnog is ze onvindbaar... De vijfjarige Amanda Dodson heeft een opmerkelijke gave... ze kan doden tot leven wekken. Dit maakt Amanda tot doelwit van Jonathan Reese, vice-president van een groot farmaceutisch bedrijf met een miljardenomzet. Hij heeft haar nodig voor het welslagen van een experiment waar miljoenen dollars mee gemoeid zijn. Reese heeft echter één probleem: Amanda is onvindbaar. Gelukkig staat de kleine Amanda er niet alleen voor. Haar moeder, Carol Dodson, is niet alleen een bijzonder aantrekkelijke vrouw, ze is ook buitengewoon intelligent. En ze is tot het uiterste bereid om haar dochter te beschermen, om haar uit handen te houden van de meedogenloze Winter, die door Reese is ingehuurd om het meisje te vinden. Carol werkt inmiddels als prostituee in New York. Als ze een domme fout maakt, en Winter in staat stelt haar verblijfplaats te achterhalen, en die van Amanda, begint een meedogenloze jacht. Voor Reese staat zijn reputatie op het spel, voor Carol en Amanda hun leven.
Schrijver: Andrew Klavan
Oorspronkelijke titel: Hunting down Amanda
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-5947-8
Uitgever: Meulenhoff
Duistere machten
Richard Storm is een filmproducent uit Hollywood die de top bereikt heeft met het produceren van griezelfilms, gebaseerd op klassieke Engelse spookverhalen. Als zijn leven dreigt stuk te lopen, vlucht hij naar Engeland. Daar wil hij bewijzen dat de grote klassieke vertellingen een element van waarheid bevatten, dat de menselijke geest voortleeft na de dood, dat er in deze maar al te materiële wereld misschien nog een reden is om ergens in te geloven. Zijn speurtocht levert meer op dan hij had gehoopt: Sophia Endering, een mysterieuze vrouw in moeilijkheden, die misschien de laatste liefde in Storms leven is; Harper Albright, een excentrieke, pijprokende oude dame wier onderzoeken naar paranormale verschijnselen een dekmantel zijn voor haar bezeten jacht op een wrede moordenaar; en een man die Sint-Jago genoemd wordt, een schijnbaar onsterfelijke schurk. Een nacht met een vampier is verreweg te verkiezen boven zijn gezelschap...
Schrijver: Andrew Klavan
Oorspronkelijke titel: The uncanny
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-5666-5
Uitgever: Meulenhoff
Het uur van het beest
New York. Een heldere ochtend, Nancy Kincaid gaat naar haar werk. Niets aan de hand... Een kwartier later loopt Nancy radeloos over straat. Ze heeft niets en niemand meer, alle zekerheden zijn haar ontnomen. Het enige dat ze weet is dat een stem haar influistert dat er die avond een moord gepleegd gaat worden: om acht uur, het uur van het beest. Oliver Perkins wordt gewekt door de telefoon. Zijn broer is weer eens vermist. Met tegenzin gaat hij naar hem op zoek, maar in plaats van zijn broer vindt Oliver het lijk van wat eens een jonge mooie vrouw is geweest. Naast haar ligt een met bloed besmeurde dichtbundel, geschreven door Perkins zelf. Titel: Het uur van het beest. Het uur van het beest markeert de grens tussen schemering en totale duisternis. Het uur nadert en Nancy en Oliver worden meegesleurd naar een duivelse apotheose, waar maskers worden afgerukt en een brute moord het gevreesde uur lijkt in te leiden.
Schrijver: Andrew Klavan
Oorspronkelijke titel: The animal hour
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-225-1484-6
Uitgever: Boekerij
Man en vrouw
Het leven van de 42-jarige naamloze psychiater, de verteller in deze roman, is in elk opzicht geslaagd: een goed huwelijk, twee hanteerbare kinderen, een succesvol beroepsbestaan in zijn privé-kliniek waar hij gedragsgestoorde jongeren behandelt. In zijn leven gaat het mis als hem op zekere dag wordt gevraagd of hij Peter Blue in zijn kliniek wil opnemen, een negentienjarig joch dat zijn vriendin heeft mishandeld, de kerk in brand stak en daarna een poging tot zelfmoord deed. De psychiater stemt toe, een daad die zijn bestaan op zijn kop zet. Al gauw komen vanuit de duistere gedachtewereld van de jongen verontrustende signalen. Contact met hem krijgen is moeizaam. Wat denkt hij precies? Is hij door God gezonden? Is hij bezeten? Wil hij wel hulp? En, bovenal, wat houdt hij zo angstvallig verborgen? Meest verontrustend van alles is dat gaandeweg de psychiater ervan overtuigd raakt dat zijn vrouw Maria, van wie hij zielsveel houdt, een verhouding met de geheimzinnige jongen heeft. Zijn opdringende jaloezie leidt tot een noodlottige climax...
Schrijver: Andrew Klavan
Oorspronkelijke titel: Man and wife
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3297-6
Uitgever: Uitgeverij M
True Crime
Frank Beachum is wegens moord op een verkoopster ter dood veroordeeld. Al wat hem nog rest is afscheid nemen van zijn vrouw en kind, en een laatste interview met Steve Everett, verslaggever van de St. Louis News. Als Everett het interview met Beachum in zijn schoot geworpen krijgt, begint hij te geloven dat de man het slachtoffer kan zijn van een slordige rechtsgang, politieke macht en menselijke fouten. In zijn laatste uren wordt Frank Beachum tot de grens van zijn geloof gedreven. Als hij in de afgrond kijkt, ziet hij een nachtmerrie. Zijn laatste hoop, Steve Everett, zet alles op het spel, inclusief zijn eigen leven, in een bijna uitzichtloze poging Beachum te redden...
True Crime - 1999
Regisseur: Clint Eastwood
Cast: Clint Eastwood, Isaiah Washington, James Woods, e.a.
Schrijver: Andrew Klavan
Oorspronkelijke titel: True Crime
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-290-4905-7
Uitgever: Meulenhoff


Zwijg!
Nathan Conrad, psychiater in New York, rijdt na zijn werk in een taxi naar huis. Hij denkt aan de patiënten die hij ook die dag weer in zijn spreekkamer heeft gehad: de hopeloze gevallen, de depressievelingen, de reddeloze junkies. Hoe, zo vraagt hij zich af, kunnen die mensen in 's hemelsnaam met een dergelijke dosis ellende leven? Hij komt er al gauw achter... Een ongrijpbaar gevaar loert op Conrad en zijn gezin. 's Avonds, wanneer hij met zijn dochtertje Jessica een spelletje doet. 's Nachts, wanneer hij met zijn vrouw in bed ligt. Er is iemand die hem in de gaten houdt, iemand die iets van plan is en die zijn messen scherpt... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Don't say a word.
Don't Say a Word - 2001
Regisseur: Gary Fleder
Cast: Michael Douglas, Sean Bean, Famke Janssen, e.a.
Schrijver: Andrew Klavan
Oorspronkelijke titel: Dont't say a word
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-225-1191-X
Uitgever: Boekerij

Weiss & BishopVluchtroute
Vanuit een kantoortoren in het centrum van San Francisco runt de ex-politieagent Scott Weiss zijn detectivebureau. Als hij wordt benaderd door een van de compagnons van een vliegveld in Noord-Californië om de dubieuze praktijken van diens partner te onderzoeken, stuurt Weiss de bikkelharde detective Jim Bishop eropaf.
Schrijver: Andrew Klavan
Oorspronkelijke titel: Dynamite road
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3696-3
Uitgever: Boekerij
Shotgun Alley
Beverly ‘Honey’ Graham is zeventien, extravert en schatrijk. Ze heeft een voorliefde voor drugsdealers, snelle motoren, drank, seks en vreemde spelletjes. En ze is gefascineerd door de dood. Haar nieuwste vriendje is Cobra, een gevaarlijke misdadiger, en ze heeft zich bij hem en zijn bende motorrijders aangesloten. Haar vader, in de running om senator te worden, huurt Jim Bishop en Scott Weiss in om haar terug te brengen voor ze nog meer schade aan zijn politieke carrière kan toebrengen. Bishop moet niet alleen infiltreren in een van de meest beruchte gangs van de staat en Honey verleiden – hij moet ook Cobra vermoorden als die zijn liefje komt halen. Maar het lijkt erop alsof Bishop deze keer zijn tegenstander – en Honey – heeft onderschat. En de gangs wreken iedere verrader met de hoogste straf: de dood.
Schrijver: Andrew Klavan
Oorspronkelijke titel: Shotgun Alley
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4008-1
Uitgever: Boekerij