Boekenplank:
Kies

Boeken van Floris Kleijne

Floris Kleijne studeerde biologie en werkte als trainer, coach, ondernemer en projectmanager. Zijn verhalen verschenen in Veronica Magazine en in tijdschriften in de Verenigde Staten, Engeland en Australië. Voor zijn debuutthriller Klaverblad liet hij zich inspireren door grootschalige fraude in de vastgoedsector en door zijn eigen werkervaring in de IT.

Meer over Floris Kleijne

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Nederland

Website: Floris Kleijne


Overzicht

  • Mashup
  • Ontmoeting met Vormgever

Zorah Thijssen

  1. Klaverblad
  2. Kleinste kwaad

E-books

  • Wiegelied
  • Zomerfeest bij gaslicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtMashup

Davids dag begint zo goed. Zijn beste vriend Onno, met al diens paranoïde verhalen over de kapitalistische samenzwering, heeft ongelijk gekregen: Davids nieuwe gadget, de vierde generatie Orakl Ambient Web-smartphone, is alles wat hij ervan heeft verwacht, en meer. En in de winkel waar hij het toestel heeft gehaald, heeft hij ook nog eens een meisje ontmoet dat hem op de best mogelijke manier van zijn stuk brengt.

Maar dan ontdekt hij de kennelijke kniebuiging die Orakl voor de commercie heeft gedaan. En terwijl hij in woedende verontwaardiging naar Orakl trekt om verhaal te halen, hoort hij van Onno dat diens zusje wordt vermist. Davids consumentenkruistocht verandert in een expeditie naar de duisterste hoeken van Amsterdam, waar niets blijkt te zijn wat het lijkt...

Schrijver: Floris Kleijne
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462320949
Ebook: 9789462321564
Uitgever: Link
Ontmoeting met Vormgever

De deur slaat te hard achter hem dicht. Mark, een alcoholische dertiger, staat op straat na een rampzalig etentje met oude vrienden. Hij is weer alleen, en misschien wel wéér twee vrienden armer. Voor de zoveelste keer zoekt Mark zijn weg naar de stad, de lichtjes en de kroegen, naar vergetelheid en vluchtige genegenheid.

Wakker wordend naast een vreemde vrouw is het niet alleen de kater waardoor hij zijn nacht berouwt. Op zoek naar sterke koffie in de onbekende keuken krijgt hij uit het niets bezoek van tijdreiziger Jolo. Jolo vertelt hem exact op welk moment in het verleden zijn leven de verkeerde kant op begon te gaan en biedt hem aan om hem op dát moment een tweede kans te geven.

Jolo is echter een Vormgever, een amorele estheet die zijn eigen redenen heeft om Mark mee terug te nemen in de tijd...

Schrijver: Floris Kleijne
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789462320963
Ebook: 9789462321571
Uitgever: Link

Zorah ThijssenKlaverblad

Een persoonlijke tragedie. Een zakelijk schandaal. Een vijand die tot alles in staat is...

Zorah was vijf toen haar vader haar moeder doodsloeg met een bijl. Vijfentwintig jaar later is ze een zeer succesvolle consultant die op het punt staat de deal van haar leven te sluiten. Tot ze een bericht krijgt met een afbeelding van een bloederige bijl.

Wat heeft het bericht te betekenen? Wie weet er van Zorahs verleden af? En is de timing toevallig, of zijn Zorahs privé- en zakelijke leven onlosmakelijk met elkaar verbonden? Om antwoord te krijgen op haar vele vragen neemt Zorah privédetective Roelant in de arm. De twee vallen al snel voor elkaar, maar is Roelant wel wie hij beweert te zijn, of brengt hij Zorah alleen maar verder in gevaar?

Schrijver: Floris Kleijne
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022591222
Ebook: 9789402315370
Uitgever: Boekerij
Kleinste kwaad

Hoe ver ga jij als je alles dreigt te verliezen?

Detective Roelant Onderwater heeft het criminele circuit voorgoed vaarwel gezegd. Vanaf nu neemt hij alleen nog koosjere zaken aan, zo heeft hij zijn partner Zorah beloofd. Maar dat voornemen blijkt lastiger vol te houden dan verwacht. Als hij een telefoontje ontvangt van Ko, een drugshandelaar bij wie Roelant in het krijt staat, kan hij onmogelijk nee zeggen. Ko’s dochter is ontvoerd en blijkbaar zijn de levens van nog vijf andere kinderen in gevaar. Roelant bijt zich vast in de zaak, maar besluit Zorah buiten schot te houden.

Zorah Thijssen worstelt al twee jaar met de nasleep van de zaak waarbij ze Roelant ontmoette, maar die ook haar carrière en haar gedroomde toekomst verwoestte. Als de ouders van een ontvoerd meisje haar hulp inroepen, grijpt ze die kans dankbaar aan. Halsoverkop stort Zorah zich op de zaak, maar daarmee zet ze meer op het spel dan ze beseft. Zo begint een race tegen de klok tegen een gewetenloze, onzichtbare vijand, met de levens van vijf onschuldige kinderen als inzet.

Schrijver: Floris Kleijne
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022595244
Ebook: 9789402318463
Uitgever: Boekerij

E-booksWiegelied

De melodie achtervolgt Harri en Neil overal. Welk onheil kondigt die aan?

Harri en Neil worden opgejaagd door de spookachtige, vervloekte klanken van een schijnbaar onschuldige melodie. Lukt het ze om het verleden te confronteren en zichzelf te bevrijden?

Schrijver: Floris Kleijne
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789402318944
Uitgever: Boekerij
Zomerfeest bij gaslicht

Het moest een gezellig feestje worden...

Het enige wat Annabelle wilde was een knallend zomerfeest organiseren. Maar als alle voorbereidingen fout beginnen te lopen, gaat ze aan zichzelf twijfelen. Saboteert ze haar eigen feest? Wíl ze onbewust dat het misloopt? Is ze… gek aan het worden?

Schrijver: Floris Kleijne
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789402318951
Uitgever: Boekerij