Boekenplank:
Kies

Boeken van Natalie Koch

Natalie Koch is musicologe, journaliste en schrijfster.

Meer over Natalie Koch

Genres: Fantasy / SF, Roman

Geboren: 1966

Geboorteland: Nederland

Website: Natalie Koch


Overzicht

  • Buiten is de wereld normaal
  • De sterren stil
  • Streken

De verborgen universiteit

  1. De erfenis van Richard Grenville
  2. Het levende labyrint
  3. De stad van de alchemist

gedetailleerd overzicht

OverzichtBuiten is de wereld normaal

Welkom in de wereld van Ella. Taxichauffeur, mantelzorger voor haar in isolement levende zus, en niet in staat tot het hebben van een relatie. Vanuit haar taxi observeert Ella Rick, met wie ze het contact abrupt heeft verbroken, en probeert ze hem in haar leven te houden zonder dat hij het in de gaten heeft. De gevoelens die ze nog steeds voor hem heeft, koestert ze als haar mooiste liefde, niet vatbaar voor de krassen van alledag.

Wat begint als een spel heeft onvoorziene gevolgen, en Ella ziet zich voor de vraag gesteld of de illusie van verbondenheid beter is dan een leven in eenzaamheid.

Schrijver: Natalie Koch
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021428468
Uitgever: Querido
De sterren stil
De jeugdvrienden George en Dennis zouden het leven afkluiven tot op het bot. Maar ze groeien op, Dennis trouwt en verongelukt een paar jaar later onder onduidelijke omstandigheden. Noortje, zijn dochter, is dan vier.

Als Dennis' moeder acht jaar later opduikt, laat ze George en Noortje allebei achter met een vraag. Noortje beseft hoe weinig ze van haar vader weet en ze wil de herinneringen redden voor het te laat is. Met hulp van de mensen die ze vindt op haar zoektocht - een drieënnegentigjarige pianolerares die een foto uit 1915 koestert en de man van de sterrenwacht die zijn demente moeder de oerknaltheorie uitlegt - tracht ze de veranderingen in haar leven te bezweren.

George probeert intussen een antwoord te vinden op de vraag wat er tussen hem en Dennis misging en of diens dood wel een ongeluk was.
Schrijver: Natalie Koch
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021443157
Ebook: 9789021444895
Uitgever: Querido
Streken
Een gevierde cellist ontmoet tijdens een masterclass in Londen een uiterst begaafde muziekstudente. Haar spel opent hem de ogen voor zijn eigen tekortkomingen en in de dagen na de ontmoeting bezint hij zich op zijn loopbaan en op de misstappen die hij heeft begaan om de top te bereiken. De jonge studente is daar ongewild de oorzaak van en ten slotte bezorgt ze hem een verrassing die zijn leven voorgoed verandert.

In een beeldende, muzikale stijl neemt Natalie Koch de lezer mee in een wereld van competitie en ambitie. Streken is een meeslepend verhaal over liefde en eerzucht die met elkaar in conflict komen en over jaloezie en verraad.
Schrijver: Natalie Koch
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789021472744
Ebook: 9789021435947
Uitgever: Querido

De verborgen universiteitDe erfenis van Richard Grenville
Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken.

Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld.

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie - en waarom?
Schrijver: Natalie Koch
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021439525
Ebook: 9789021439716
Uitgever: Querido
Het levende labyrint
Alexa vermoedt dat er meer aan de hand is met de manier waarop haar vader om het leven kwam. Terwijl ze aan een nieuw semester op Untreaceable University begint en de intrigerende Marty ontmoet, probeert ze te achterhalen wat haar vader in de laatste maanden van zijn leven heeft gedaan.

Als ze ontdekt dat hij en zijn zus betrokken waren bij een topgeheim onderzoek naar een zeventiende-eeuws manuscript over destructieve magische muziek, roept ze het onheil over zichzelf af; ze moet opboksen tegen krachten die uit alle macht willen voorkomen dat de waarheid uitkomt.

Die waarheid zal gruwelijker zijn dan ze zich kan voorstellen. Uiteindelijk komt ze voor een keuze te staan die niet alleen haar eigen leven in gevaar brengt, maar ook de levens van haar beste vrienden kan verwoesten.
Schrijver: Natalie Koch
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021442440
Ebook: 9789021444901
Uitgever: Q
De stad van de alchemist
Alexa Westerhof gaat op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick?

Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te voorkomen dat Morgensterns theorieën in verkeerde handen vallen.

Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust in Londen en als er rellen uitbreken, lijken de dagen van de stad geteld.

Intussen moet Artemus Jones zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van twintig jaar geleden en zwerft er een dakloze rond die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit.
Schrijver: Natalie Koch
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789021457673
Ebook: 9789021457680
Uitgever: Q