Boekenplank:
Kies

Boeken van Emy Koopman

Emy Koopman is schrijver en onderzoeksjournalist.

Meer over Emy Koopman

Genre: Roman

Geboren: 1985

Geboorteland: Nederland

Website: Emy Koopman


Overzicht

  • Het boek van alle angsten
  • Orewoet
  • Tekenen van het universum

Non-Fictie

  • 'Zo fijn dat het niet fout kan zijn'

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet boek van alle angsten

Wat doe je als je samenleving verandert in een pestkopmaatschappij, waarin het recht van de sterkste geldt en iedereen die afwijkt wordt uitgestoten?

Voor Fana en Viko is leven de kunst van het verbergen van je gebreken. In hun pogingen om sterk te zijn en mee te draaien verloochenen ze zichzelf en anderen. Naarmate hun omgeving verder verhardt, wordt het voor hen steeds moeilijker om kritiekloos mee te blijven bewegen.

Het boek van alle angsten is een roman over een wereld die verdacht dichtbij lijkt, een wereld waarin elke intieme bekentenis kan worden omgevormd tot een publieke vernedering en elke zwakheid genadeloos wordt afgestraft. Beklemmend en ontzagwekkend.

Schrijver: Emy Koopman
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044634228
Ebook: 9789044634235
Uitgever: Prometheus
Orewoet

Het is het voorjaar van 1971. Kunstenaar Lucas Brandmeester verovert het hart van de mooie May maar verdwijnt daarna uit het publieke leven. Zijn afwezigheid drijft May tot wanhoop. Zijn beste vriend ruikt echter de kans om eindelijk uit Lucas' schaduw te stappen.

Het is het voorjaar van 2002. Op de begrafenis van Lucas Brandmeester ontdekt zijn zestienjarige zoon dat Lucas zijn vader was. In zijn pogingen meer te weten te komen moet hij droombeelden aan de kant schuiven en het gestuntel van ouders onder ogen zien.

In Orewoet vertellen een alleenstaande moeder, een teruggetrokken puber en een rasopportunist over hun afwezige geliefde, vader, vriend. Ze proberen de wereld naar hun hand te zetten, maar controle en beheersing leggen het af tegen het soort verlangen dat je binnenstebuiten keert. Orewoet is een indrukwekkende roman over de vloeibare scheidslijn tussen begeerte en waanzin.

Schrijver: Emy Koopman
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044628630
Ebook: 9789044630831
Uitgever: Prometheus
Tekenen van het universum

Tijdens de opnames voor een televisieserie vindt er een sneeuwstorm plaats waardoor Emy en haar Frans-Canadese fixer in dezelfde hotelkamer belanden. Er is een wederzijdse aantrekking, maar omdat beiden al een relatie hebben houden ze zich in. Als ze besluiten met elkaar in contact te blijven, raken ze verstrikt in een emotionele affaire die steeds verder ontspoort.

Dat is het uitgangspunt van Tekenen van het universum, maar de reis waarop Emy Koopman je meeneemt voert veel dieper dan het verhaal van deze willekeurige onmogelijke liefde. Dit is een boek over hoe we onszelf verliezen in romantische relaties, over hoe grenzen overschreden worden en over hoe we die laten overschrijden. Een boek dat de vraag stelt hoe we kunnen losbreken uit patronen die voor ons lijken te zijn uitgetekend en in hoeverre we dat willen. Scherp, spannend, intiem en prachtig geschreven. Een boek om heel dicht tegen je aan te drukken.

Schrijver: Emy Koopman
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044647914
Ebook: 9789044647938
Uitgever: Prometheus

Non-Fictie'Zo fijn dat het niet fout kan zijn'

Deze publicatie gaat over de effecten van (re)creatief schrijven op leesbegrip, leesplezier en leesfrequentie bij kinderen en jongeren. Hierbij is gebruik gemaakt van wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaringen.

De volgende vragen staan in dit rapport centraal: Heeft (re)creatief schrijven een gunstig effect op lezen? Hoe ziet de praktijk van creatief schrijven in het Nederlandse primair en voortgezet onderwijs er momenteel uit?

Schrijver: Emy Koopman
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Stichting Lezen