Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Vincent Kortmann

Boeken van Vincent Kortmann

Vincent Kortmann rondde in 2017 zijn studie aan de Schrijversvakschool Groningen af. Sindsdien verschenen er korte verhalen van hem in Hollands Maandblad.

Meer over Vincent Kortmann

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Nederland


Overzicht

De tussenzus

Tommie Boezerman scheef zich op zijn achttiende verjaardag uit en verliet de middelbare school. Zelf is hij ook verlaten: zijn moeder is dood en zijn vader, een parlementariër, is alleen bereikbaar via zijn persoonlijk assistent. Zonder enig ouderlijk toezicht woont Tommie in een groot en comfortabel huis met zijn voormalige stiefzus Cleo.

Zij is het vrijgevochten type, begaan met het milieu, bijdehand en in toenemende mate gefascineerd door wapens. Hoe gewelddadiger Cleo in haar opvattingen wordt, des te stiller wordt Tommies verzet. Wanneer hij voor zijn oude school wordt gevraagd een toneelstuk te schrijven, lijkt hij daarin zijn ziel en zaligheid te kunnen stoppen - en zijn woede. Maar dan moet het wel worden gezien...

De tussenzus is een aangrijpende roman over twee onthechte mensen die tot elkaar veroordeeld zijn, maar steeds verder van elkaar verwijderd raken. Vincent Kortmann weet in dit ontwapenende en geestige debuut een haarscherp beeld te schetsen van de moderne jongvolwassenheid in een uit elkaar gevallen gezin.

Schrijver: Vincent Kortmann
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789025457853
Ebook: 9789025457860
Uitgever: Atlas Contact