Boekenplank:
Kies

Boeken van Emmelien Kramer

Emmelien Kramer studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Met haar proza duikt ze in een wereld die in de Westerse literatuur vaak gesloten blijft; die van het simpele leven, de armen, de mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen, de andersdenkenden.

Meer over Emmelien Kramer

Genre: Roman

Geboren: 1980

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De dagen met Fortunat
  • De koortstuinen

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe dagen met Fortunat

De dagen met Fortunat gaat over familie, je ontworstelen aan je lot en over geluk: wachten we erop, of nemen we het heft in eigen hand?

De komst van de onbekende jongen Fortunat brengt een schok teweeg in het Zuid-Amerikaanse kustdorpje La Línea de la Concepción. De mislukte visser Joaquin claimt de jongen voor zichzelf, in de hoop dat hij alle tegenslag weg zal nemen. Ook de andere dorpelingen zien in de jongen wat ze willen zien: iemand die geluk brengt, die de teloorgang van het dorp kan keren, wiens levenslessen ze kunnen volgen.

Langzaam maar zeker sijpelen ook de invloeden van het heersende regime in het dorpje door. Wie is deze jongen: een gelukszoeker of een onheilsprofeet? En welke rol speelt hij bij de op handen zijnde verkiezingen?

Schrijver: Emmelien Kramer
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402704839
Ebook: 9789402759389
Uitgever: HarperCollins
De koortstuinen

De koortstuinen beschrijft het leven van de wonderlijke, excentrieke Salome, die probeert te ontsnappen aan het lot dat Nadya, haar helderziende moeder trof: dat van waanzin en krankzinnigheid.

Na haar mislukte pogingen om aansluiting in de hedendaagse maatschappij te vinden, besluit ze op zoek te gaan naar haar geboorteplek: de afgelegen hippiekolonie Remedio, een plaats waarvan gezegd wordt dat hij alleen in het hoofd van Nadya bestaat.

Schrijver: Emmelien Kramer
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044624793
Ebook: 9789044625745
Uitgever: Prometheus