Boekenplank:
Kies

Boeken van Helmut Krausser

Meer over Helmut Krausser

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Helmut Krausser


Overzicht

  • De tuin van Puccini - Die kleinen Gärten des Maestro Puccini
  • Eros - Eros
  • Melodieën - Melodien
  • Pijn - Schmerznovelle
  • Thanatos - Thanatos

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tuin van Puccini
De tuin van Puccini beschrijft het geheime leven en de affaires van Giacomo Puccini, een van de populairste klassieke operacomponisten van dit moment. De gepassioneerde relaties van de muziekschrijver met opvallende vrouwen inspireerden hem bij het schrijven van zijn wereldberoemde composities. Overal waar hij kwam had hij verhoudingen, maar hij keerde altijd terug naar zijn vrouw Elvira, die bij hem bleef ondanks zijn losbandigheid. Auteur Helmut Krausser schreef deze roman uit liefde voor de opera's van Giacomo Puccini. Voor deze roman gebruikte Helmut Krausser de correspondentie van Giacomo Puccini met de vrouwen van zijn buitenechtelijke affaires.
Schrijver: Helmut Krausser
Oorspronkelijke titel: Die kleinen Gärten des Maestro Puccini
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-445-1446-9
Uitgever: De Geus
Eros
Alexander kan alles krijgen wat hij wil, behalve de liefde van Sofie. Als hij haar na de oorlog met veel moeite heeft opgespoord, mislukt zijn poging om haar met zijn eigen vliegtuig, een kasteel en dure champagne voor zich te winnen. Vervolgens gebruikt hij alle middelen die hem ter beschikking staan om haar leven te volgen en te beïnvloeden en haar heimelijk uit netelige situaties te redden. Sofie, aanvankelijk kleuterleidster, sluit zich in '68 in Berlijn aan bij de linkse studentenbeweging en komt in terroristisch vaarwater. Ze wordt gezocht, krijgt asiel in de DDR en leeft daar teruggetrokken onder een nieuwe naam, totdat ze door haar beschermengel, die zelfs de Stasi weet om te kopen, naar het Westen wordt teruggesmokkeld, waar ze hem vervolgens weer ontglipt.
Schrijver: Helmut Krausser
Oorspronkelijke titel: Eros
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-445-1075-1
Uitgever: De Geus
Melodieën
Aan het hof van een Italiaans vorst werkt de alchemist Castiglio. Door intensieve studie 'vindt' hij 26 hypnotiserende tropoi: melodieën die mensenlevens kunnen beïnvloeden. Al gauw krijgt de faam van de magiër legendarische afmetingen. Het kerkelijk gezag, gealarmeerd door de macht van de melodieën, besluit in te grijpen. Maar voordat het politieke steekspel kan uitmonden in de vernietiging van de melodieën, verdwijnen ze op mysterieuze wijze uit de openbaarheid. Eeuwenlang zijn alleen ingewijden van het bestaan van de melodieën op de hoogte. De mythe rond Castiglio leeft voort tot in het heden, waar onderzoekers zoals de oude prof. Krantz als bezetenen trachten de waarheid omtrent de melodieën aan het licht te brengen. In de onderlinge strijd wordt daarbij geen middel geschuwd. Als de door liefdesverdriet geplaagde fotograaf Täubner in de rivalenstrijd verwikkeld raakt, lijkt dat toeval. Totdat de scheidslijn tussen verleden en heden vervaagt, en waan en werkelijkheid samensmelten tot een furieuze nachtmerrie.
Schrijver: Helmut Krausser
Oorspronkelijke titel: Melodien
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-5226-292-6
Uitgever: De Geus
Pijn
Een jonge psychiater, gespecialiseerd in perversies, raakt geheel in de ban van de veertigjarige Johanna Maria Palm, een actrice die na de dood van haar man alleen in een villa leeft. Tussen de schizofrene Johanna en de arts ontstaat een seksuele relatie. Hij wordt in haar schijnwereld meegesleurd, tot op het punt dat hij aan zijn eigen identiteit begint te twijfelen. Tegelijkertijd meent hij dat hij nu pas echt leeft.
Schrijver: Helmut Krausser
Oorspronkelijke titel: Schmerznovelle
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-445-0162-3
Uitgever: De Geus
Thanatos
Konrad Johanser, een geniale doctor in de Germaanse letterkunde en grafoloog aan het Instituut voor Duitse Romantiek, kan het leven in de hoofdstad niet langer aan. Hij is ongelukkig getrouwd, zijn minnares is spoorloos verdwenen en hij verliest zijn baan. In de hoop rust te vinden, trekt hij zich terug in zijn geboortestreek. Zijn verblijf begint echter op een ballingschap te lijken als bekend wordt dat hij in het verleden romantische teksten heeft vervalst. Johanser raakt verstrikt in een web van leugens, waan en schuld. Om zijn idylle in stand te houden, laat hij geen middel onbenut - zelfs moord behoort tot de mogelijkheden.
Schrijver: Helmut Krausser
Oorspronkelijke titel: Thanatos
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-445-0161-5
Uitgever: De Geus