Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Thomas Laird (1)

Boeken van Thomas Laird (1)

Thomas Laird is fotograaf, schrijver en kunstenaar. Laird is gespecialiseerd in Tibet.

Meer over Thomas Laird (1)

Genre: Non-Fictie

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Thomas Laird (1)


Overzicht

Het verhaal van Tibet
In Het verhaal van Tibet worden we meegenomen op reis door de duizendjarige geschiedenis van een wonderlijk en fantastisch land. In zeer openhartige interviews met de Dalai Lama wordt de basis gelegd voor de eerste populaire geschiedenis van Tibet. De Dalai Lama vertelt over zijn levenslange studie van het boeddhisme en vertelt zijn visie op wetenschap, reïncarnatie en de toekomst van Tibet.

Het verhaal van Tibet begint met bodhisattva Chenrizi, van wie de Tibetanen geloven dat de huidige Dalai Lama een verschijningsvorm is. Wat volgt is een rijke geschiedenis over de oorsprong van het boeddhisme en het ontstaan van de traditie van de Dalai Lama. Ook het tijdperk van de Tibetaanse keizers, de relatie met de Mongolen, de gouden eeuw onder de vijfde Dalai Lama en de jaren van onafhankelijkheid aan het begin van de twintigste eeuw komen uitgebreid aan bod. Veertienhonderd jaar beschaving, mythes en spiritualiteit komen in de kleurrijke, levendige schrijfstijl van Thomas Laird tot leven.

Thomas Laird woont al meer dan dertig jaar in Nepal. Hij schrijft voor Time Magazine, Asiaweek en Newsweek. Hij werkte drie jaar aan dit boek en sprak daarvoor meer dan zestig uur met de Dalai Lama.
Schrijver: Thomas Laird (1)
Oorspronkelijke titel: The story of Tibet
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022987841
Uitgever: VIP