Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Tjeerd Langstraat

Boeken van Tjeerd Langstraat

Tjeerd Langstraat is schrijver, uitgever, freelance (reis)journalist en columnist.

BBS: de commerciële non-fictie boeken van Tjeerd Langstraat zijn niet op deze site opgenomen.

Meer over Tjeerd Langstraat

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Sarah Jane Smith

Geboren: 1981

Geboorteland: Nederland

Website: Tjeerd Langstraat


Overzicht

  • Evi
  • Räv
  • Tossa
  • Yasmina

Jan Vos

  1. Villa Gladiola
  2. Eeuwig donker

Non-Fictie

  • R.I.P.
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtEvi

Wanneer wordt zelfmoord moord?

Een jonge vrouw pleegt zelfmoord. Haar vader blijft radeloos achter met een afscheidsbrief die meer vragen oproept dan dat het antwoorden geeft.

Een psychologisch spel volgt als hij probeert uit te vinden wat er precies is gebeurd. En, waar het lichaam van zijn dochter is gebleven...

Het voert hem door heel Europa op zoek naar antwoorden, maar hoe dieper hij graaft, hoe bizarder de zelfmoord van zijn dochter lijkt te zijn.

Schrijver: Tjeerd Langstraat
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789082667974
Uitgever: Jalapeño Books
Räv

Zou jij het ultieme offer brengen? Zou jij je zoon offeren?

Flarden van gruwelijke snuff movies vinden hun weg naar een groot online publiek. Ogenschijnlijk hebben de films niets met elkaar te maken, totdat blijkt dat de moorden religieus geïnspireerd zijn en bepaalde overeenkomsten vertonen.

Een internationaal team van rechercheurs probeert de sluwe, onbekende initiator van deze opzienbarende moorden op te sporen. Onkunde over het mysterieuze dark web, onwetendheid over de religieuze motieven en slechte communicatie zorgen voor een race tegen de klok.

Komt de verlossing op tijd?

Schrijver: Tjeerd Langstraat
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789082667943
Uitgever: Jalapeño Books
Tossa

Tossa is een verhaal over vrijheid, vriendschap, liefde en de dood. Alles wat het leven behelst, in al zijn facetten. Een onweerstaanbare, anekdotische roman die zich afspeelt in de natuurlijke rauwheid van de Alpen, de mediterrane gemoedelijkheid van de Middellandse Zee en het roerige brein van Marlin.

In Tossa neemt Marlin je mee in een razende, ontroerende reis langs de rafelranden van zijn leven. Vanuit het kleine bergdorp in de Alpen waar hij een nieuw bestaan probeert op te bouwen, beziet hij zijn verleden, heden en toekomst en bevraagt hij alles wat hem voorheen belangrijk leek. De herinneringen aan de lange tafelgesprekken met zijn drie beste vrienden in het Catalaanse kustplaatsje Tossa de Mar vormen een dankbare inspiratiebron voor zijn overpeinzingen.

De vraag die Flynn hem stelde op zijn sterfbed, is hierbij zwaarwegend. 'Wat betekent vrijheid voor jou?'

Schrijver: Tjeerd Langstraat
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789082667967
Ebook: 1230005617111
Uitgever: Jalapeño Books
Yasmina

Jale groeide op in het Iran van voor 1979, Yasmina werd geboren net na de Perzische Golfoorlog begin jaren 90. Twee vrouwen met een verschillende geschiedenis, maar met één gewenste toekomst: een vrije.

Yasmina is een jonge Iraanse vrouw die gevangen zit in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran. Haar celgenoot is Jale, een oudere vrouw die Yasmina de martelingen, de vernederingen en de bijtende onzekerheid even doet vergeten door ’s nachts de oude sprookjes uit duizend-en-een-nacht te vertellen.

Jale is een begenadigd chroniqueur die de fabelachtige verhalen chargeert met haar eigen ideeën en fantasieën. De sprookjes uit Perzië, Babylonië en het oude Egypte vormen de basis van een warme vriendschap en diepe verbondenheid tussen de twee vrouwen.

Schrijver: Tjeerd Langstraat
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789493137042
Uitgever: Jalapeño Books

Jan VosVilla Gladiola

Voor het derde jaar op rij is er een jonge vrouw verdwenen op de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse. Enkele maanden later wordt zij dood gevonden op landgoed Brakkenstein. Net als twee andere vrouwen is zij op een gruwelijke manier gemarteld en zo aan haar einde gekomen.

Stadsdichter van Nijmegen, Johan Maenhout, is de ongelukkige die het derde slachtoffer heeft aangetroffen. Rechercheur Jan Vos onderzoekt deze bizarre martelmoorden. Tot zijn grote frustratie zit het onderzoek muurvast.

Wanneer de stadsdichter in beeld verschijnt, ontvouwen zich gebeurtenissen uit het verleden die verband lijken te houden met de martelmoordenzaak. Niets is dan meer wat het lijkt...

Schrijver: Tjeerd Langstraat
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789082667912
Uitgever: Jalapeño Books
Eeuwig donker

Rechercheur Jan Vos doet samen met zijn partner onderzoek naar de gruwelijke moord op twee jonge loverboys. Terwijl het onderzoek moeizaam vordert, maakt Carla, een van de meisjes die werd aangetroffen op de plaats delict, een opvallende transformatie door. Ze lijkt haar leven weer op te pakken na haar traumatische ervaringen en ziet de toekomst met haar jonge zoontje Alexander met vertrouwen tegemoet.

Maar Carla blijkt meer te weten over de moorden op de twee jongens die haar jarenlang hebben uitgebuit. En waar is de mysterieuze Sofiya die samen met Carla vast werd gehouden en plotseling verdween?

Eeuwig donker speelt in Rotterdam en is een actuele thriller over de schimmige wereld van de mensenhandel.

Schrijver: Tjeerd Langstraat
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082667905
Uitgever: Jalapeño Books

Non-FictieR.I.P.

Tjeerd Langstraat had alles mee. Eigenaar van een jonge, groeiende uitgeverij, leuke klussen in de horeca, een fijne relatie, prachtig huis in het centrum van Rotterdam. En toen kwam corona.

Het was de opmaat naar een jaar waarin hij meer verloor dan hij voor mogelijk hield. Met als grootste verlies: de regie over zijn eigen leven. De depressies waarmee hij altijd al kampte, bereikten begin 2021 het ultieme ‘hoogtepunt’. Zelfmoord werd een serieuze uitweg.

In R.I.P. beschrijft hij de strijd, de frustratie, het verdriet en de machteloosheid over ruim een jaar coronamaatregelen en het intense gevecht met de demonen in zijn hoofd. En die op social media.

Schrijver: Tjeerd Langstraat
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789493137035
Uitgever: Jalapeño Books