Boekenplank:
Kies

Boeken van Nancy Lee

Nancy Lee (Wales) verhuisde op jonge leeftijd naar Canada. Zij woont met haar echtgenoot, auteur John Vigna, in British Columbia.

Meer over Nancy Lee

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Nancy Lee


Overzicht

  • De tijd van leven - The age
  • Dode meisjes - Dead girls

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tijd van leven

Bij wie sluit je je aan als je thuis aansluiting mist?

De vijftienjarige Gerry is een puber met een moeilijke jeugd die gedwongen wordt in een paar dagen volwassen te worden. Haar vader is er al een tijdje vandoor en ze heeft een moeizame relatie met haar moeder en haar nieuwe vriend: ze mist aansluiting bij hen.

Gerry raakt gefascineerd door een groep jonge anarchisten die van plan zijn een aanslag te plegen tijdens een demonstratie tegen de Koude Oorlog . Ze voelt zich tot hen aangetrokken en wordt opgenomen in de groep, tot verdriet van haar moeder die de banden met haar probeert aan te halen. Maar wanneer is het tijd om je dochter los te laten?

De tijd van leven is een verhaal van hartbrekende schoonheid over jeugdige roekeloosheid en het verlangen erbij te horen.

Schrijver: Nancy Lee
Oorspronkelijke titel: The age
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789041407207
Uitgever: Ambo | Anthos
Dode meisjes

Dode meisjes, waarin op de achtergrond als een rode draad de arrestatie van een seriemoordenaar in Vancouver speelt, brengt ons in de onzekere wereld van emotionele waagstukken, ontdekking en ondergang, macht en impulsiviteit.

Een aangrijpend boek, vol erotiek en een diep besef van de verlangens en misvattingen die ons ertoe brengen te doen wat we doen. Met haar schrijnende, scherp observerende en beeldende proza is Nancy Lee een nieuwe stem in de Canadese literatuur.

Schrijver: Nancy Lee
Oorspronkelijke titel: Dead girls
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041407191
Uitgever: Ambo | Anthos