Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Carina van Leeuwen

Boeken van Carina van Leeuwen

Carina van Leeuwen werkte jaren als operatieassistente in ziekenhuizen in binnen- en buitenland voordat ze in 1991 naar de politie Den Haag overstapte. Na enkele jaren in de uniformdienst werd ze een van de eerste vrouwelijke forensisch rechercheurs.

Meer over Carina van Leeuwen

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Nederland

Website: Carina van Leeuwen


Cold Case

  1. Magma
  2. Feniks
  3. Graniet

Unit Plaats Delict

  1. Vuurproef
  2. Koud spoor
  3. Nachtvlinder

Non-Fictie

  • Onbekend maar niet vergeten

gedetailleerd overzicht

Cold CaseMagma

Twee meisjes van uiteenlopende sociale klassen verdwijnen in dezelfde week.

Het lichaam van een jarenlang vermiste docent wordt uit het water gevist.

Een politicus voelt hoe de grond hem te heet onder de voeten wordt.

De vondst van de vermiste docent Roger van Merle resulteert in een vernietigend rapport over het politieonderzoek destijds. Als reactie wordt in Den Haag een nieuw rechercheteam voor vermissingen opgericht. Hierin zit een vreemde eend in de bijt: journalist Lyn Riley, die na dertig jaar in oorlogs- en rampgebieden terug in Nederland is.

Het team duikt in de verdwijning van de 18-jarige Sasha, die in tegenstelling tot een in dezelfde week verdwenen meisje uit hogere kringen al snel werd vergeten. In hun onderzoek stuiten zij op tegenstand vanuit politieke hoek. Ondertussen staat er voor Riley persoonlijk ook nogal wat op het spel...

Schrijver: Carina van Leeuwen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789400514799
Ebook: 9789044934069
Uitgever: Bruna
Feniks

Wanneer een groep milieuactivisten het Catshuis bezet, wordt daar een gruwelijke ontdekking gedaan...

Wanneer de nieuwe minister-president de opdracht geeft om het Catshuis te renoveren, klinkt er weerstand uit verschillende hoeken. Politiek Den Haag is verdeeld, maar het hardste tegengeluid komt vanuit de activistische milieugroep Xtreme Rebellen. Tijdens hun bezetting van het Catshuis wordt een gruwelijke ontdekking gedaan, waarna het rechercheteam inclusief journalist Lyn Riley een onderzoek naar een misdaad van jaren geleden start.

Wanneer een betrokken politiek figuur overlijdt onder verdachte omstandigheden, neemt de druk op het team toe. Ondertussen moet Lyn in de nasleep van een eerder gevonden lijk in een autowrak voor eens en voor altijd afrekenen met de demonen uit haar eigen verleden. Komt de waarheid na al die jaren alsnog naar boven?

Schrijver: Carina van Leeuwen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400515406
Ebook: 9789044934342
Uitgever: Bruna
Graniet

Terwijl het team op een genadeloze dader jaagt, moet Lyn Riley voor eens en voor altijd met haar verleden afrekenen...

Wanneer in Den Haag het lichaam van een dode zwerver wordt gevonden, lijkt een dreigbrief te verwijzen naar een eerdere zaak. Journalist Lyn Riley raakt betrokken bij het onderzoek, dat haar naar een psychiatrische instelling brengt die in de jaren negentig onder dubieuze omstandigheden haar deuren moest sluiten.

Maar dan komen grote belangen van een start-up van een veelbelovend geneesmiddel dat miljoenen kan opleveren op het spel te staan. En Lyn wordt bedreigd uit anonieme hoek. Haalt het verleden haar nu toch echt in?

Schrijver: Carina van Leeuwen
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789400515413
Ebook: 9789044934359
Uitgever: Bruna

Unit Plaats DelictVuurproef

Forensisch rechercheur Renee Spaan houdt van haar werk, maar sinds haar levenspartner zelfmoord pleegde, houdt de dood haar regelmatig uit haar slaap.

Een nieuwe zaak, die wijst op een afrekening in de Haagse onderwereld, bezorgt haar nog meer kopzorgen: ze moet het lijk van een onbekende man identificeren die op een rangeerterrein is doodgeschoten en in brand gestoken.

Het onderzoek voert Renee en haar team vervolgens naar een verlaten villa, waar ze behalve kogelhulzen de sporen van iets veel gruwelijkers vinden...

Schrijver: Carina van Leeuwen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400502147
Ebook: 9789044969122
Uitgever: Bruna
Koud spoor

Terwijl een hittegolf het land teistert worden in Den Haag, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin. Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega's te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.

Maar wat Renee tijdens die lange, hete zomer misschien nog wel het meest bezighoudt, is een zaak die 25 jaar oud is. Wat is er precies gebeurd op die dag dat haar vader, die ook bij de politie zat, betrokken was bij een inval in een XTC-laboratorium? Hoe is hij precies om het leven gekomen? En waarom wil iemand koste wat het kost voorkomen dat Renee zich in deze zaak verdiept?

Schrijver: Carina van Leeuwen
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400502154
Ebook: 9789044969139
Uitgever: Bruna
Nachtvlinder

In een nachtclub in het chique Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne.

Voor de kust van Scheveningen vissen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit het water. Hij heeft geen handen meer, geen voeten, en waar zijn gezicht zou moeten zitten, bevindt zich een gapend gat.

Op het terrein van een vakantiepark in Kijkduin vindt een explosie plaats. Tussen de puinhopen van een van de villa’s wordt het lichaam aangetroffen van een man. Op zijn telefoon staat een afscheidsboodschap.

Drie schijnbaar op zichzelf staande gebeurtenissen. Totdat forensisch rechercheur Renee Spaan ontdekt dat er een verband bestaat...

Schrijver: Carina van Leeuwen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400507128
Ebook: 9789044974874
Uitgever: Bruna

Non-FictieOnbekend maar niet vergeten

Hoe een forensisch rechercheur onbekende doden identificeert...

Het is een bekend tv-beeld: de witte doos op de stoffige plank, vergeten in het archief. Daarin vindt de rechercheur al het ontbrekende bewijs. Zaak opgelost. Maar hoe gaat het in de werkelijkheid?

Als forensisch rechercheur bij het coldcaseteam van de politie Amsterdam is Carina van Leeuwen sinds 2006 dagelijks bezig met onopgeloste misdrijven zoals moord, doodslag en zedendelicten. In Onbekend maar niet vergeten vertelt zij hoe ze te werk gaat bij de identificatie van een onbekende dode en waar ze tegenaan loopt.

Journalist Sybilla Claus vertelt het verhaal van de professionals met wie de rechercheurs werken, zoals die van het NFI en het OM. Ze interviewt topspecialisten over DNA, vingerafdrukken en gezichtsreconstructies. Bovendien bezoekt zij nabestaanden om het leven van geïdentificeerde doden te reconstrueren.

In Onbekend maar niet vergeten nemen Sybilla Claus en Carina van Leeuwen de lezer mee in de fascinerende wereld van het forensisch onderzoek.

* Geschreven door Carina van Leeuwen & Sybilla Claus.

Schrijver: Carina van Leeuwen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026345968
Ebook: 9789026345975
Uitgever: Ambo | Anthos