Boekenplank:
Kies

Boeken van Ilka Legrand


Overzicht

Romantiek aan het Engelse hof
Romantiek aan het Engelse hof is een roman over de bewoners van het kasteel Beasdale, waar 'Bonnie' Prins Charles Stuart op een avond als uitgeputte vluchteling wordt binnengedragen.
Catriona, de oudste dochter, is niet zo prinsgezind als haar dweepzieke zuster Fiona. Toch riskeert ook zij het gevaar van de aanwezigheid van de charmante Schotse prins in het kasteel dat door Engelse soldaten is bezet. Met de onbezonnenheid van haar jeugd biedt zij aan de Engelse kapitein te verleiden, zodat de prins kan ontsnappen. Maar haar gevaarlijk spel loopt verkeert af.
Als de officier haar verraad ontdekt, ervaart ze - vechtend met nagels en tanden - dat ziedende hartstocht een welgemanierd man tot een wild dier kan maken. Onteerd blijft Catriona achter, eenzaam in haar strijd tegen de gevoelens die haar overweldigen als ze de Franse edelman François d'Argel, een vriend van de prins, beter leert kennen.
Haar jongere zuster Fiona echter geniet in volledige overgave van haar liefde voor de knappe koninklijke vluchteling. Gedwongen te vluchten, beleven ze ongelooflijke avonturen totdat ze in een grot in de bergen even tot rust komen. Daar, in het prachtige, maar woeste Schotse bergland, voelen de zusters eindelijk een kortstondige geborgenheid en iets van geluk.
Fiona wordt de geliefde van de prins. Maar Catriona, die haar zwangerschap niet langer kan verbergen, blijft zich fel verzetten tegen haar liefde voor de Franse edelman.
Eindelijk slaagt de prins erin een mogelijkheid te vinden naar Frankrijk terug te keren om daar hulp te zoeken voor de bevrijding van zijn Schotse vaderland. Van Fiona zal het hoogste offer worden gevraagd, dat een jong meisje kan brengen. En Catriona, de trotse vrouwe van Beasdale, zal ze uiteindelijk het geluk vinden?
In deze roman van liefde, haat en avontuur weerklinkt steeds de echo van de historische strijd tussen de Engelsen en de aanhangers van het van oorsprong Schotse koningshuis, de Stuarts. En alle ongelooflijk lijkende avonturen zijn historische feiten. Dit boek over liefde en avontuur is een échte historische roman, die uw kennis over deze belangrijke periode uit de geschiedenis verrijkt.

* Dit boek werd ook uitgegeven onder de titel Romantiek rond Bonnie Prins Charlie.
Schrijver: Ilka Legrand
Oorspronkelijke titel: Catriona des Bruyères
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-6278-544-1
Uitgever: Tiebosch