Boekenplank:
Kies

Boeken van Margaret Leroy

Margaret Leroy werkte na haar muziekstudie aan het St. Hilda's College in Oxford als muziektherapeut en na haar studie aan de Leicester University als maatschappelijk werker. Leroy woont met haar gezin in Londen.

Meer over Margaret Leroy

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Margaret Leroy


Overzicht

  • De nieuwe minnaar - Trust
  • Een liefde in oorlogstijd - The soldier's wife
  • Het Engelse meisje - The English girl
  • Het zomerhuis - The river house
  • Kaarten uit Berlijn - Postcards from Berlin
  • Weerspiegeling - Yes, my darling daughter

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe nieuwe minnaar

Wanneer de man van wie je houdt, beschuldigd wordt van iets dat je hele wereld doet instorten, wat doe je dan? Is hij je vertrouwen waard of niet?

Chloë, maatschappelijk werkster bij de kinderbescherming en gescheiden moeder van twee dochters, ontmoet Dan, die ook met kinderen werkt, maar dan als remedial teacher. Een stormachtige, passionele relatie is het gevolg. Totdat op een dag Dan door een vierjarige leerling wordt beschuldigd van seksueel misbruik. De aanwijzingen zijn sterk en, zo heeft Chloë geleerd en ook zelf altijd gezegd: een kind beschuldigt niet zomaar iemand, er is altijd wat aan de hand. Maar Dan?

Haar collega's laten haar weten dat ze met twee maten meet; haar baas laat haar weten dat als ze doorgaat met Dan ze haar promotie kan vergeten; haar ex-man dreigt dat hij de voogdij over hun dochters zal eisen als Dan nog langer bij haar over de vloer komt.

Wat moet Chloë doen? Kan ze Dan, die alles ontkent, nu wel of niet vertrouwen?

Loving You - 2003
Regisseur: Jean Stewart
Cast: Niamh Cusack, Douglas Henshall, Marianne Jean-Baptiste, e.a.
Schrijver: Margaret Leroy
Oorspronkelijke titel: Trust
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022526637
Uitgever: Meulenhoff
Een liefde in oorlogstijd

Juni 1940, Guernsey. Vivienne de la Mare probeert het dagelijks leven zo normaal mogelijk te houden voor haar twee jonge dochters, hoewel ze weet dat er elk moment bommen kunnen vallen. Haar man vecht aan het front. Zal hij ooit nog thuiskomen?

Wanneer de Duitsers het eiland bezetten, moet Vivienne kiezen tussen collaboratie of verzet. Hoe kun je je vijand haten als hij de liefde van je leven wordt? Bij Gunther, een Duitse officier, voelt Vivienne zich op en top vrouw. Hem zal ze nooit kunnen verraden...

Schrijver: Margaret Leroy
Oorspronkelijke titel: The soldier's wife
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044336931
Ebook: 9789044336948
Uitgever: The House of Books
Het Engelse meisje

Wenen, 1937. Wanneer de jonge Stella Whittaker de kans krijgt om te gaan studeren aan de muziekacademie in Wenen, gaat er een droom in vervulling. Ze mag tijdelijk bij oude familievrienden, Rainer en Marthe Krause, komen wonen. Verleid door de elegante schoonheid van de stad bezoekt Stella prachtige paleizen, musea en statige koffiehuizen. Na een toevallige ontmoeting in een kunstgalerie wordt ze verliefd op Harri Reznik, een jonge joodse psychiater.

Maar de aanstormende oorlogsdreiging werpt haar duistere schaduw over Europa. Stella ontdekt dat de familie Krause nazigezind is en dat de stad waar ze zich thuis voelde lang niet zo gastvrij meer is. Aan de dageraad van deze beangstigende nieuwe wereld blijkt niemand veilig.

Schrijver: Margaret Leroy
Oorspronkelijke titel: The English girl
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044345742
Ebook: 9789044345759
Uitgever: The House of Books
Het zomerhuis

Sinds Ginnie Holmes Will heeft leren kennen, is ze bezeten van hem. Voor die allesoverheersende passie zet ze zelfs haar huwelijk op het spel en loopt ze het risico haar twee dochters kwijt te raken. Ze hoopt dat haar geheime ontmoetingen met Will in een verlaten en afgelegen zomerhuis onopgemerkt blijven.

Totdat er op 'hun' plek een vermoorde vrouw wordt gevonden. Ginnie raakt er steeds meer van overtuigd dat ze de moordenaar door het raam heeft gezien en ze komt voor een onmogelijke keuze te staan. Als ze haar geheim onthult kan de moord misschien worden opgelost. Maar het zal ook het einde van haar huwelijk en de carrière van haar minnaar betekenen.

Ginnie begint de grip op haar leven te verliezen, terwijl de gedachten aan de dode vrouw haar achtervolgen. Wat moet ze doen? En wat doet een moordenaar die weet dat hij is gezien?

Schrijver: Margaret Leroy
Oorspronkelijke titel: The river house
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022543351
Uitgever: Boekerij
Kaarten uit Berlijn

Het is de eerste dag na de kerstvakantie en Daisy, de dochter van Catriona en Richard Lydgate, voelt zich al weken niet lekker. De huisarts kan echter niets vinden en hij vraagt zich af of Daisy wel echt ziek is. Wordt Daisy misschien gepest? Manipuleert ze haar moeder omdat ze niet naar school wil?

Maar Cat is ervan overtuigd dat er iets ernstigers met haar dochter aan de hand is. Ze gaat naar een andere arts, die wél naar haar luistert. Maar dan blijkt dat hij zo zijn eigen ideeën heeft over Daisy's ziekte.

Vanaf dat moment verandert Cats leven in een hel. Iedere beweging die ze maakt, wordt in de gaten gehouden. En ze is bang dat haar verleden, dat ze altijd zorgvuldig verborgen heeft gehouden, tegen haar gebruikt zal worden. Cat ontvangt namelijk al maanden kaarten uit Europa, briefjes die haar leven overhoop kunnen gooien. Cat zal er alles aan moeten doen om dat wat ze het meest liefheeft te beschermen.

Schrijver: Margaret Leroy
Oorspronkelijke titel: Postcards from Berlin
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022539033
Uitgever: Boekerij


Weerspiegeling

 Sylvie is een schattig meisje, vier jaar oud. Haar moeder, Grace, is gek op haar, maar ze moet erkennen dat er is iets mis is met haar kind: Sylvie is doodsbenauwd voor water, heeft heftige nachtmerries en is bezeten van een foto van een huisje aan de Ierse kust.

'Sylvie, vertel me eens over die foto, waarom is die zo speciaal lieverd?' Mijn hart bonst in mijn keel, maar ik probeer mijn stem rustig te laten klinken.
'Dit is mijn strand, Grace.' Heel eenvoudig, alsof ik dat al zou moeten weten. 'Daar heb ik gewoond, Grace. Vroeger.'
Een tergend lang moment zit ik bewegingloos. Een koude rilling trekt over mijn huid. 'Dat wist ik niet', zeg ik.
'Echt niet, Grace?' Ze klinkt verbaasd.

Hoewel het onmogelijk lijkt, moet Grace onder ogen zien dat haar dochter herinneringen zou kunnen hebben aan een eerder leven. Haar zoektocht naar een oplossing voor Sylvies angsten wordt grimmig als blijkt dat het gevaar uit het verleden zich weerspiegelt in het hier en nu...

Schrijver: Margaret Leroy
Oorspronkelijke titel: Yes, my darling daughter
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789063053932
Uitgever: Archipel