Boekenplank:
Kies

Boeken van Mara Li

Mara Li studeerde theologie en schrijft al van jongs af aan. Ze laat zich inspireren door sprookjes, mythen en sagen van over de hele wereld. In 2016 werd haar debuutroman De stem van de zee genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs voor beste Nederlandstalige fantasy.

Meer over Mara Li

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Pseudoniem (van): Marieke Veringa

Geboren: 1987

Geboorteland: Nederland

Website: Mara Li


Overzicht

  • Half Face
  • Sintel en As

De gave van de Selkie

  1. De stem van de zee
  2. De roep van Avalon
  3. De komst van de koning

IJzerhart

  1. Wintervlam
  2. IJzerhart

gedetailleerd overzicht

OverzichtHalf Face

Juliette wordt geplaagd door nachtmerries sinds ze ternauwernood een overval op de Valenburgse Bank heeft overleefd. Ze hoopt echter die nare herinneringen achter zich te laten door in de rechtszaal te getuigen tegen de man die tijdens de overval zoveel mensen van het leven heeft beroofd: de Ierse crimineel die bekend staat onder de naam Half Face. Wat ze echter niet had kunnen voorzien is dat Half Face overal contacten heeft en er op de dag van de rechtszaak in slaagt te ontsnappen... en haar meeneemt als gijzelaar.

Half Face slaat op de vlucht naar de eenzame steppen van Mongolië, waar hij wanhopig op zoek gaat naar verlossing van de schaduwen die hem kwellen. Hij is er van overtuigd dat een gevaarlijke geest bezit van hem heeft genomen en alleen een machtige sjamaan hem weer menselijk kan maken. Is Half Face echt bezeten door een demon, of wordt hij belaagd door zijn eigen geest?

Schrijver: Mara Li
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492585325
Ebook: 9781386786016
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Sintel en As

‘Mijn naam is Sintel va-Assai, de rechtmatige Ká van As. Ze zullen voelen hoe ik brand!’

Van Sintel wordt gezegd dat ze het teken draagt van de Vuurmoeder, de immense vulkaan die het hele koninkrijk As in haar greep houdt. Sommigen zeggen dat ze gezegend is, velen geloven dat ze een heks is die het land kan vervloeken.

Als dochter van de tirannieke Ká weet ze als geen ander dat hun wetten hard zijn, maar dat het leven in As nog harder is. Een koninkrijk dat uit elkaar dreigt te vallen, heeft een standvastige leider nodig.

Maar dan gebeurt wat ze onmogelijk achtte: haar vader valt en zijn moordenaar neemt de troon over. Opgejaagd en op de vlucht gaat Sintel op zoek naar bondgenoten. Is ze in staat om uit handen te blijven van de nieuwe Ká en wie kan ze nog vertrouwen? Eén ding weet ze zeker: dit zijn háár kroon en háár koninkrijk, en die zal ze terugkrijgen, hoeveel bloed daar ook voor moet vloeien.

Schrijver: Mara Li
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789493265424
Uitgever: Dutch Venture Publishing

De gave van de SelkieDe stem van de zee

Arthur en Nimue wonen bij hun oma sinds hun vader op zee is omgekomen en kennen hun moeder alleen uit verhalen, maar daar komt verandering in als Nimue op zolder een oud dagboek van haar moeder Rona vindt. Kort daarop wordt hun dorp verwoest door een zware storm en overlijdt hun oma. Samen besluiten ze op pad te gaan met het dagboek als leidraad: door hun familiegeschiedenis te volgen, kunnen ze Rona misschien vinden.

Tijdens hun tocht door een grimmig en door ziekte geteisterd Europa krijgt Nimue steeds vaker visioenen van een vreemde, in mistflarden gehulde verschijning. Deze Vale Man lijkt haar niet alleen in haar dromen, maar ook in het echte leven te volgen. Waarom vertoont hij zich aan haar? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

Schrijver: Mara Li
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492585097
Ebook: 9781386683612
Uitgever: Dutch Venture Publishing
De roep van Avalon

Nimue en Arthur zijn gevangen in het web van leugens van de Asklepios Congregatie. Daar dringen de schaduwen van het verleden zich aan hen op en vecht Nimue tegen de donkere kant van haar helende gave.

Opgejaagd door hun vijanden proberen ze de zoektocht naar hun moeder voort te zetten. Onderweg worden ze allebei gedwongen pijnlijke keuzes te maken. Welke offers moeten ze brengen om te overleven?

Schrijver: Mara Li
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789463185073
Ebook: 9781386758082
Uitgever: Dutch Venture Publishing
De komst van de koning

Centraal-Europa is verwoest en duizenden mensen zijn op drift geslagen. De grote steden sluiten hun poorten uit angst voor de dodelijke Zwarte Plaag. Te midden van deze chaos zoekt Nimue naar haar geliefde Wolf, de vader van haar ongeboren kind.

Arthur doolt door het land van de geesten, een plek die elke dag grimmiger wordt. De taak die de stervende Visserkoning hem heeft gegeven lijkt vrijwel onmogelijk en kan hem bovendien zijn leven kosten.

Ook al zijn ze werelden van elkaar gescheiden, Nimue en Arthur vechten met hetzelfde doel voor ogen: het vinden van de Graal die de Visserkoning kan genezen.

Schrijver: Mara Li
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492585127
Ebook: 9781386925668
Uitgever: Dutch Venture Publishing

IJzerhartWintervlam

Eilis is de stille, in zichzelf gekeerde dochter van de heer van de Eikenburcht, en in alle opzichten de tegenpool van haar uitbundige tweelingzus Sibeal. Waar Sibeal staat te popelen om haar geliefde, Heer Berach, voor het eerst te ontmoeten, moet Eilis niets hebben van alle drukte.

Het laatste waar ze dan ook op zit te wachten, is een noodgedwongen trektocht door een magisch, winters landschap. Zeker niet in het gezelschap van de charmante maar onbetrouwbare Cathair. Toch is dat precies wat haar drie dagen voor Midwinter te wachten staat, want de wintervlam zal moeten ontbranden.

* Wintervlam is een prequel novelle die zich afspeelt in de wereld van IJzerhart.

Schrijver: Mara Li
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403615714
Ebook: 9781393217756
Uitgever: Dutch Venture Publishing
IJzerhart

De jonge weefster Cliona heeft haar leven lang al last van onheilspellende dromen. Wanneer haar onderkomen door een vreemd ongeluk verwoest wordt, vindt ze onderdak bij de monniken die haar ooit als baby in het woud hebben gevonden. Maar haar leven raakt pas echt in een stroomversnelling als een nieuwe landheer zijn intrek neemt in de nabijgelegen Eikenburcht en zijn oog op haar laat vallen.

Hoewel heer Declan een charmant en ruimhartig man lijkt te zijn, heeft Cliona toch het gevoel dat hij een duister geheim heeft. Bovendien doet zijn zwijgzame dienstknecht Cú er alles aan om haar weg te jagen. Maar wat als er een oude magie tot leven wordt gewekt en Cliona's dierbaren in gevaar komen? Zal Cú bereid zijn om aan haar zijde te vechten of zal hij haar verraden?

Schrijver: Mara Li
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403639611
Ebook: 9781393194484
Uitgever: Dutch Venture Publishing