Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Judith Lindbergh

Boeken van Judith Lindbergh

Meer over Judith Lindbergh

Genre: Roman

Website: Judith Lindbergh


Overzicht

Bibrau, het Vikingkind
'Mijn moeder haatte me om het zaad dat me verwekt heeft en de liefde die ik haar ontnomen heb. Maar ik heb het met plezier gedaan. Ik krijg hoe dan ook mijn zin, ongeacht welke paden ik moet bewandelen en welke slachtoffers ik moet maken.'
Het is het jaar 985. Nog maar net in Groenland aangekomen, wordt de slavin Katla op brute wijze verkracht door Torvard, de zoon van haar meester. Wanneer ze zwanger raakt en bevalt van een dochter, Bibrau, is dat het begin van een intrigerend verhaal over de vriendschap, de liefde en de haat tussen drie generaties vrouwen.
Bibrau, een gesloten en teruggetrokken kind, wordt door velen voor een onnozele gehouden. De gevreesde zieneres Thorbjorg raakt echter door haar gefascineerd en besluit, afgaand op een goddelijk visioen, Bibrau aan te nemen als haar pupil.
Het jonge meisje wordt zo een ingewijde in de aloude geheimen van de Noorse geneeskunst en magie, maar haar verbitterdheid en de donkere kanten van haar karakter besmetten de wijsheid die Thorbjorg op haar over wil dragen.
Langzaamaan gaat ze haar macht aanwenden voor duistere praktijken en manipuleert ze niet alleen haar eigen moeder, maar ook Thorbjorg's familie en weet ten slotte de hechte gemeenschap op Groenland steeds meer naar haar eigen hand te zetten.
Schrijver: Judith Lindbergh
Oorspronkelijke titel: A thrall's tale
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-499-9957-3
Uitgever: Truth & Dare