Boekenplank:
Kies

Boeken van David Liss

Meer over David Liss

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: David Liss


Overzicht

  • Handelaar in koffie - The coffee trader

Benjamin Weaver

  1. De windhandel - A conspiracy of paper
  2. De konkelaars - A spectacle of corruption

gedetailleerd overzicht

OverzichtHandelaar in koffie
Amsterdam, 1659. Op de eerste goederentermijnmarkt ter wereld worden fortuinen verdiend en verloren. De Portugese jood Miguel Lienzo heeft dat ondervonden: de ooit bewonderde handelaar moet nu zijn hand ophouden bij zijn benepen broer.
Lienzo heeft een roekeloos plan om zijn fortuin te herwinnen. Met een stille vennoot wil hij een monopolie verwerven op een verbazingwekkend nieuw product: koffie.
Om te slagen riskeert Lienzo alles...
Schrijver: David Liss
Oorspronkelijke titel: The coffee trader
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-4659-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Benjamin WeaverDe windhandel
Het achttiende-eeuwse Londen kent stinkende achterbuurten, schitterende paleizen, drukbezochte bordelen, chique theaters, imposante bankgebouwen en gruwelijke gevangenissen. De verschillende standen bewegen zich volstrekt gescheiden door die grote metropool.
Benjamin Weaver is een man die zich in elk gezelschap weet te redden. Natuurlijk speelt mee dat hij ooit bokser was. Velen herinneren zich de vuisten van de Leeuw van Juda. Dat helpt als je wordt ingehuurd om gestolen goed terug te krijgen en dieven aan te brengen bij het gerecht.
Als Weaver de zelfmoord van een speculant onderzoekt, ontdekt hij een verband met het fatale ongeluk van zijn vader. Voor Ben begint hiermee een geleidelijke terugkeer naar zijn joodse wortels. Weavers naspeuringen voeren hem van Exchange Alley naar smerige ginholen, van de kantoren van de Bank of England naar exclusieve literaire salons. Er moet een samenzwering zijn, maar met welk doel? En wie zijn erbij betrokken?
Schrijver: David Liss
Oorspronkelijke titel: A conspiracy of paper
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-3690-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De konkelaars
Londen, 1722. Benjamin Weaver is ten onrechte ter dood veroordeeld voor de moord op een dokwerker annex politiek voorman van arbeiders. Maar hij ontsnapt uit de gevangenis, en probeert erachter te komen wie hem dit geleverd heeft.
Vermomd als een koffieplanter uit Jamaica infiltreert hij in de hoogste Engelse kringen waar geknoeid en gekonkeld wordt met de komende Algemene Verkiezingen in het zicht. Het gaat om geld. Om macht.
Weinig is wat het lijkt te zijn...
Schrijver: David Liss
Oorspronkelijke titel: A spectacle of corruption
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5143-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff