Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Lövestam

Sara Lövestam is docent en taalkundige en enthousiast LGBT- activiste.

Meer over Sara Lövestam

Genre: Young Adult

Geboren: 1980

Zweden

Website: https://saralovestam.se/in-english/


Overzicht

  • Als vuur - Som eld

Kouplan

  1. De verdwenen dochter - Sanning met modifikation
  2. Wensen staat vrij - Önska kostar ingenting
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls vuur

In Stockholm zouden de wegen van de vijftienjarige Anna en Lou elkaar nooit gekruist hebben. Lou komt uit een rijke familie en gaat naar een eliteschool, terwijl Anna’s vader, die arbeidsongeschikt is, de eindjes aan elkaar moet zien te knopen.

Maar deze zomer nemen ze dezelfde veerboot naar een eilandje voor de Zweedse kust, en daar, ver van alles, vallen de verschillen weg. Ze gaan vissen met de boot van Anna’s vader, zwemmen in zee, zitten ’s avonds bij een vuurtje en worden langzaam maar onafwendbaar verliefd.

Lou weet zeker dat haar familie hun relatie af zou keuren, en durft er niet voor uit te komen dat ze op een meisje valt. Heeft hun liefde een toekomst als de zomer voorbij is?

Schrijver: Sara Lövestam
Oorspronkelijke titel: Som eld
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045124483
Ebook: 9789045124506
Uitgever: Querido

KouplanDe verdwenen dochter

Kouplan is vanuit Iran naar Zweden gevlucht, hij heeft geen papieren en zit zonder geld. Wanneer hij zich op internet als privédetective aanbiedt, roept Pernilla zijn hulp in bij het zoeken naar haar zesjarige dochtertje Julia.

Wanneer Kouplan zich in de zaak verdiept, loopt hij tegen steeds meer onduidelijkheden aan en hij vraagt zich af wat Pernilla voor hem verzwijgt.

Schrijver: Sara Lövestam
Oorspronkelijke titel: Sanning met modifikation
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492750006
Ebook: 9789492750099
Uitgever: Stortebeeker
Wensen staat vrij

Het geld dat Kouplan heeft verdiend met zijn zoektocht naar de verdwenen Julia is op. Nu probeert hij honderd blikjes per dag te verzamelen. Met het statiegeld kan hij net goed en wel zijn hoofd boven water houden.

Jenny Svärd is wethouder en niet gemakkelijk om de tuin te leiden. Ze zou zich nooit tweehonderdduizend kronen afhandig laten maken door een minnares die vervolgens spoorloos verdwijnt. Toch is dat gebeurd. Jenny is boos en beschaamd en de enige die haar hoort, is de jongen die in de afvalbak achter haar loopt te wroeten. En beweert dat hij privédetective is.

Kouplans jacht op de vrouw die Jenny heeft bedrogen leidt hem naar nieuwe waarheden. ‘Wraak nemen’ is Jenny’s duidelijke instructie. Dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Schrijver: Sara Lövestam
Oorspronkelijke titel: Önska kostar ingenting
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492750136
Ebook: 9789492750167
Uitgever: Stortebeeker