Boekenplank:
Kies

Boeken van Sara Lövestam

Sara Lövestam is docent en taalkundige en enthousiast LGBT- activiste.

Meer over Sara Lövestam

Genre: Young Adult

Geboren: 1980

Geboorteland: Zweden

Website: Sara Lövestam


Overzicht

  • Als vuur - Som eld
  • Catfish blues - En stark nolla

Kouplan

  1. De verdwenen dochter - Sanning met modifikation
  2. Wensen staat vrij - Önska kostar ingenting
  3. De lucht is van ons allemaal - Luften är fri

Kouplan

Sara Lövestam schrijft romans en boeken over taal. Met de vierdelige serie over Kouplan levert ze een bijdrage aan het misdaadgenre. In deze boeken is niet alleen aandacht voor het misdrijf en het speurwerk dat Kouplan als privédetective verricht, maar ook voor zijn leven als vluchteling zonder papieren en voor de contacten die hij opdoet, vaak mensen die aan de rand van de samenleving staan.

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls vuur

In Stockholm zouden de wegen van de vijftienjarige Anna en Lou elkaar nooit gekruist hebben. Lou komt uit een rijke familie en gaat naar een eliteschool, terwijl Anna’s vader, die arbeidsongeschikt is, de eindjes aan elkaar moet zien te knopen.

Maar deze zomer nemen ze dezelfde veerboot naar een eilandje voor de Zweedse kust, en daar, ver van alles, vallen de verschillen weg. Ze gaan vissen met de boot van Anna’s vader, zwemmen in zee, zitten ’s avonds bij een vuurtje en worden langzaam maar onafwendbaar verliefd.

Lou weet zeker dat haar familie hun relatie af zou keuren, en durft er niet voor uit te komen dat ze op een meisje valt. Heeft hun liefde een toekomst als de zomer voorbij is?

Schrijver: Sara Lövestam
Oorspronkelijke titel: Som eld
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045124483
Ebook: 9789045124506
Uitgever: Querido
Catfish blues

De onopvallende Texas is stiekem verliefd op zijn populaire klasgenoot André, maar hij zou nooit met hem kunnen praten, tenminste niet op school. Maar als hij in plaats van een magere jongen met sluik haar nou eens een knap meisje met lachkuiltjes was?

Texas maakt een nepaccount aan op Instagram en gebruikt foto’s van een meisje dat Hilma heet. Op die manier lukt het hem om contact te leggen met André. Maar dan blijkt ook Hilma niet te zijn wie ze lijkt.

Texas raakt verwikkeld in een spel met verschillende identiteiten waarbij vriendschap en liefde de inzet zijn. Misschien ben je wel het trouwst aan jezelf als je je voordoet als iemand anders?

Schrijver: Sara Lövestam
Oorspronkelijke titel: En stark nolla
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789045126906
Ebook: 9789045127071
Uitgever: Querido

KouplanDe verdwenen dochter

Kouplan is vanuit Iran naar Zweden gevlucht, hij heeft geen papieren en zit zonder geld. Wanneer hij zich op internet als privédetective aanbiedt, roept Pernilla zijn hulp in bij het zoeken naar haar zesjarige dochtertje Julia.

Wanneer Kouplan zich in de zaak verdiept, loopt hij tegen steeds meer onduidelijkheden aan en hij vraagt zich af wat Pernilla voor hem verzwijgt.

Schrijver: Sara Lövestam
Oorspronkelijke titel: Sanning met modifikation
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492750006
Ebook: 9789492750099
Uitgever: Stortebeeker
Wensen staat vrij

Het geld dat Kouplan heeft verdiend met zijn zoektocht naar de verdwenen Julia is op. Nu probeert hij honderd blikjes per dag te verzamelen. Met het statiegeld kan hij net goed en wel zijn hoofd boven water houden.

Jenny Svärd is wethouder en niet gemakkelijk om de tuin te leiden. Ze zou zich nooit tweehonderdduizend kronen afhandig laten maken door een minnares die vervolgens spoorloos verdwijnt. Toch is dat gebeurd. Jenny is boos en beschaamd en de enige die haar hoort, is de jongen die in de afvalbak achter haar loopt te wroeten. En beweert dat hij privédetective is.

Kouplans jacht op de vrouw die Jenny heeft bedrogen leidt hem naar nieuwe waarheden. ‘Wraak nemen’ is Jenny’s duidelijke instructie. Dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Schrijver: Sara Lövestam
Oorspronkelijke titel: Önska kostar ingenting
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492750136
Ebook: 9789492750167
Uitgever: Stortebeeker
De lucht is van ons allemaal

Kouplan wordt dakloos en slaapt onder een brug bij twee drugsverslaafden, Oma en Will. Nog even, dan zijn er vier jaar verstreken en kan Kouplan opnieuw asiel aanvragen in Zweden. Tot die tijd kan hij beter onder de brug blijven zitten, zodat hij niet opgepakt wordt en teruggestuurd naar Iran. Toch neemt hij weer een opdracht als privédetective aan, voor het geld en omdat het werk hem afleidt van zijn eigen zorgen.

Ulrika schakelt hem in om de gangen van haar man Håkan na te gaan, van wie ze vermoedt dat hij een minnares heeft. Kouplans middelen en mogelijkheden zijn beperkt, maar door zijn creativiteit en slimheid weet hij de waarheid boven tafel te krijgen. Håkan blijkt met heel andere dingen bezig te zijn dan Ulrika had verondersteld.

Schrijver: Sara Lövestam
Oorspronkelijke titel: Luften är fri
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492750211
Ebook: 9789492750242
Uitgever: Stortebeeker