Boekenplank:
Kies

Boeken van Genevieve Lyons


Overzicht

Ook dromen hebben een prijs
Het is een adembenemend mooi landgoed, met statige lanen en weelderige tuinen. Het is een oase van rust in het verarmde en verscheurde Ierland, maar het is ook de inzet van intrige, haat en obsessie. Een landgoed dat het lot van twee families verbindt: de Casey’s, arm en zonder vooruitzichten, en de Rennetts, rijk en met een toekomst vol beloften.
Michael Casey ondervindt op jeugdige leeftijd aan den lijve het grote verschil tussen armoede en rijkdom, macht en onmacht. Bedreigd door de hongerdood wordt hij gedwongen zijn eer en zijn dorp te verraden. Slievelea biedt hem een toevluchtsoord, maar zelfs de rust van het landgoed kan niet verhoeden dat het verleden hem blijft achtervolgen.
Conor Casey is verknocht aan het landgoed waar hij een heerlijke, onbezorgde jeugd heeft gehad. Tot de dochter des huizes, Deirdre Rennett, hem ongewild in het verderf stort. Hij wordt verbannen en de sloppen van Dublin bieden hem slechts armoede, apathie en verbittering. Nog eenmaal slaat zijn verbittering om in actie, in de strijd voor de Ierse onafhankelijkheid.
Dan Casey, opgegroeid in harde uitzichtloosheid van Dublins achterbuurten, is vastbesloten een rijk en machtig man te worden, wat hiervoor de prijs ook moge zijn. Het is Deirdre Rennett die het gewiekste ventje omvormt tot een welgemanierde kansrijke heer. En het is de liefde van Livia Rennett, de kleindochter van Deirdre, die de verwezenlijking van zijn droom mogelijk maakt: leven als een aristocraat op het landgoed Slievelea. Maar is de prijs die hij en de vrouwen van wie hij houdt moeten betalen niet te hoog?
Schrijver: Genevieve Lyons
Oorspronkelijke titel: Slievelea
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-6879-066-8
Uitgever: Phoenix