Boekenplank:
Kies

Boeken van Dick Maas

Dick Maas is filmregisseur, scriptschrijver, schrijver, componist en filmproducent.

Meer over Dick Maas

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Quiz
 • Salvo

Amsterdamned

 1. De naakte getuige
 2. Slapende honden
 3. Bloedsneeuw

Non-Fictie

 • 'Buurman, wat doet u nu?'
 • Golden Earring Clips
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtQuiz

Niet elke vraag heeft een antwoord...

'Kijk, Leo, het is heel simpel. Als jij je aan de spelregels houdt, kun je maandag gewoon je kind weer naar school brengen...'

Leo Vandermolen is een succesvolle BN'er. Als quizmaster trekt hij hoge kijkcijfers en hij is getrouwd met de mooie Sandra en de vader van dochter Monica. Maar zijn geluk lijkt een negatieve wending te nemen als hij op de avond na zijn laatste uitzending in een restaurant wordt aangesproken door een wildvreemde man, die hem dwingt als 'kandidaat' een aantal quizvragen te beantwoorden. Vragen die een steeds persoonlijker en confronterender karakter krijgen, maar waarop hij snel zal moeten reageren.

Want als hij dat niet doet, zal hij Sandra en Monica nooit meer terugzien. Tenminste, dat beweert de man en daarvan levert hij een wel heel erg macaber bewijs...

Schrijver: Dick Maas
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045203553
Ebook: 9789045203652
Uitgever: Xander
Salvo

Aan de vooravond van het grote televisiedebat tussen twee Amerikaanse presidentskandidaten, bereidt presentatrice Susan Delaney zich voor in haar afgelegen huis in de heuvels bij Los Angeles. Ze hoort een deur opengaan en verwacht haar blinde dochtertje; voor haar staan echter twee vervaarlijk uitziende mannen, die dreigend een pistool op het hoofd van haar dochtertje gericht houden.

Ze duwen Susan een foto onder haar neus van een man die ze meteen herkent: het is Rodrigo deFelippe, de Zuid-Amerikaanse guerrillastrijder die ze een jaar geleden heeft geïnterviewd. Nu wordt hij gezocht voor terreuraanslagen en hij schijnt in Amerika te zijn. Wanneer Susan ontkent dat ze contact met hem heeft gehad, ontstaat er een genadeloos gevecht op leven en dood...

Schrijver: Dick Maas
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789402104523
Ebook: 9789402104356
Uitgever: Brave New Books

AmsterdamnedDe naakte getuige

Op hetzelfde moment klonk een schot en spatte te midden van een zee aan scherven het hoofd van Guus uit elkaar. Hier was een professional aan het werk, wist Eric...

Amsterdam, 2021. Twee tieners worden dood gevonden in het bos bij een uitgebrande auto. Het laatste wat ze aan de politie gemeld hebben is dat er een naakte vrouw onder het bloed in de auto lag. De vrouw is echter spoorloos verdwenen.

De speurtocht naar de daders brengt Eric Visser in de wereld van geheime seksfeesten, corrupte politieagenten en nietsontziende huurmoordenaars. Eric komt op het spoor van de verdwenen vrouw en moet alles op alles zetten - ze is tenslotte een belangrijke getuige - om haar heelhuids op het hoofdbureau af te leveren.

Schrijver: Dick Maas
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789082070460
Uitgever: Parachute Pictures
Slapende honden

Eric en Vermeer zagen met een mengeling van afschuw en opluchting hoe de stier met de schreeuwende man op zijn horens - als een bloederige rodeo act - door het zware regengordijn naar de andere kant van het weiland galoppeerde en verdween achter een groepje bomen...

De gruwelijke moord op een leraar in Osdorp zet Eric Visser op het spoor van een terroristisch complot. Een aanslag in het centrum van Amsterdam lijkt onafwendbaar.

Bij zijn onderzoek krijgt Eric hulp van een ervaren terroristenbestrijder, maar of dat zo’n goed idee is...

Dit nieuwe avontuur van Eric Visser, rechercheur bij de afdeling Ernstige Delicten in Amsterdam, neemt de lezer mee op een achtbaan van spectaculaire actie, zinderende spanning en onverwachte wendingen.

Schrijver: Dick Maas
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789082070477
Uitgever: Parachute Pictures
Bloedsneeuw

Eric pakte een punt van het dekzeil op en trok het voorzichtig opzij. Hij was op alles voorbereid. Het eerste wat hij zag waren bebloede botresten. Langzaam trok hij het dekzeil verder weg. Naast de botten kwamen er ook door honderden maden bedekte vleesresten tevoorschijn...

Op een koude winterochtend staat er plotseling een enge sneeuwpop in iemands tuin. Onder de sneeuw vindt de politie het dode, verminkte lichaam van een jong meisje. Een meisje dat vier jaar geleden plotseling verdween.

Eric Visser, rechercheur bij de afdeling Ernstige Delicten in Amsterdam, is vastbesloten om de cold case op te lossen en de moordenaars te vinden voordat ze opnieuw toeslaan. Een zoektocht die hem brengt in de wereld van illegale hondengevechten, corrupte privédetectives en een rijke vastgoedontwikkelaar die een afschuwelijke misdaad probeert te verdoezelen. De zoektocht mondt uit in een spectaculaire achtervolging over de bevroren grachten van Amsterdam.

Schrijver: Dick Maas
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789082070484
Uitgever: Parachute Pictures

Non-Fictie'Buurman, wat doet u nu?'

Films maken in Nederland. Tips, Trucs, Anekdotes, Roddel & Achterklap. Een onmisbaar boek voor filmmakers, filmliefhebbers en aankomend regisseurs.

Een onthullend kijkje achter de schermen van de Nederlandse film! Hoe vermijd je de valkuilen en grijp je de kansen?

 • Hoe schrijf je een script?
 • Is succes te voorspellen?
 • Wat kost een film?
 • Waarom heb je acteurs nodig?
 • Zijn seksscènes leuk?
 • Hoe ziet een storyboard er uit?
 • Wat zijn Special Effects?
 • Hoe krijg je publiek naar de bioscoop?
 • Wanneer is je film succesvol?

Dick Maas neemt een unieke plek in binnen de Nederlandse filmgeschiedenis. Als scenarioschrijver, regisseur, producent en componist was hij verantwoordelijk voor een aantal van de grootste kaskrakers van de laatste 35 jaar. Zijn films trokken alleen al in Nederland meer dan 7 miljoen mensen naar de bioscoop. Dat filmen in Nederland niet altijd rozengeur en maneschijn is, lees je in dit boek. En intussen steek je ook nog wat op van film maken.

Schrijver: Dick Maas
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789082070422
Uitgever: Parachute Pictures
Golden Earring Clips

“Voor iedereen die wil weten op welke locaties we gefilmd hebben, hoe de scenario’s tot stand kwamen, wie er allemaal in mee speelden en wie niet, wat er fout ging, bevat dit boek een schat aan informatie”. Dick Maas

Bij de vele hits uit de jaren 60 en 70 laat Golden Earring al filmpjes opnemen. De filmpjes laten losse beelden zien bij de muziek, zonder een echte betekenis. In 1982 realiseert Golden Earring zich dat het anders moet. Ingegeven door de snelle groei van de clipzender MTV in de Verenigde Staten vragen ze Dick Maas, een filmregisseur die cum laude is afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie, om een clip bij Twilight Zone te maken. Na het succes van de single en de bijbehorende clip groeit Dick Maas uit tot de hofleverancier van de band en maakt hij spraakmakende Earringclips in de periode van 1982 tot en met 1997: Twilight Zone, When The Lady Smiles, Clear Night Moonlight, Turn The World Around en Burning Stuntman. Ook maakt Dick Maas de concertfilm Live From The Twilight Zone die in 1984 op MTV wordt uitgezonden.

Het boek beschrijft op zeer uitgebreide wijze de totstandkoming van de clips en de concertfilm en de grote invloed op de carrières van Golden Earring en Dick Maas. Het geeft o.a. antwoord op vragen als: In hoeverre hebben de clips bijgedragen aan het succes van de songs? Wat waren de reacties? Hoe reageerde het preutse Amerika op de provocerende erotische beeldtaal, de zwarte humor en het onverbloemde geweld? Wat werd er allemaal gecensureerd? Verloor Hillary Clinton het Democratische kandidaatschap omdat ze When The Lady Smiles als campagnelied had?

Golden Earring Clips van Dick Maas geeft een blik achter de schermen en laat zien met welke professionaliteit deze producties zijn gemaakt. De vier Earringleden, Dick Maas, zijn vaste assistent Myrna van Gilst en vele cast- en crewleden blikken terug op een belangrijk stuk van de roemruchte Earring-geschiedenis. De schrijvers hebben de beschikking gekregen over uniek archiefmateriaal, zoals de scripts en storyboards van de clips. Ook bevat het boek vele niet eerder gepubliceerde foto’s.

Schrijver: Dick Maas
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789023258711
Uitgever: Koninklijke Van Gorcum