Boekenplank:
Kies

Boeken van Judith Maassen

Judith Maassen studeerde rechten en literatuurwetenschap in Nijmegen en Londen. Sinds 2004 is ze de impresario van haar broer, cabaretier Theo Maassen.

Meer over Judith Maassen

Genre: Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • Het nabestaan van Anna Portier
  • Niet van hier

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet nabestaan van Anna Portier

Leef je eigen leven. Dat is de lijfspreuk van velen, maar voor Anna Portier ligt het anders. Na de vroege dood van haar geliefde kan haar eigen leven haar gestolen worden. Nabestaan is geen bestaan. Als ghostwriter probeert ze op te gaan in het leven van een ander. Maar twintig jaar later, op haar sterfbed, bevangt haar toch de drang tevoorschijn te komen. Niemand wil tenslotte zomaar verdwijnen.

Het nabestaan van Anna Portier is afwisselend ontroerend, hard en droogkomisch. In korte zinnen met veel zeggingskracht vertelt Judith Maassen over waarom een schildpad geen goede hond is, over rouw en over het sterven van je eigen, hoogstpersoonlijke dood.

Schrijver: Judith Maassen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021416670
Ebook: 9789021416687
Uitgever: Querido
Niet van hier

Aan de rand van het dorp Z wordt het levenloze lichaam van Nannie, een dansmarieke, gevonden. In dezelfde week verhuist een gezin naar het net opgeleverde nieuwbouwproject in het dorp. Rifka Marsman, de veertienjarige dochter van het importgezin, moet haar plek zien te vinden binnen de gemeenschap, die in shock verkeert. In de korte tijd tussen carnaval en kermis trekt Nannies geest Rifka naar een volwassener gebied, waar ze zonder die lokroep nooit zou zijn gekomen.

Niet van hier is een helder geschreven psychologische roman, waarin de spanning wordt verhoogd door het afwisselende perspectief van Rifka, de excentrieke Heleen en de dakdekker. Hoog boven de dorpelingen schetst hij de verhoudingen tussen de oude en de nieuwe bewoners, en het leven in de jaren zeventig en tachtig.

Schrijver: Judith Maassen
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021426419
Uitgever: Querido