Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrew MacAllan


Overzicht

Minnaars van de macht
Diep verborgen in het ongeschreven verleden van elk miljoenenbedrijf bevinden zich geheimen waarvan niemand het bestaan durft te onthullen. Maar eens komt de dag waarop de betrokkenen ter verantwoording worden geroepen voor hun daden...
Trinity-Trio, eens een bescheiden handelsmaatschappij, nu één van de grootste multinationals ter wereld, zo schatrijk en machtig dat het zijn wil kan opleggen aan prinsen, presidenten en potentaten.
Het bedrijf werd aan het begin van de negentiende eeuw gesticht door drie mannen: een idealistische Engelse huisarts, een woeste Amerikaanse kapitein en een verarmde Schotse edelman. Zij waren verbannen uit hun vaderland, naiëf en verbitterd, maar alledrie vastbesloten rijkdom een aanzien te vergaren. Om de concurrentie de baas te blijven, neemt het ambitieuze trio noodgedwongen zijn toevlucht tot chantage en omkoperij.
De vele vrouwen die het leven van de zakengiganten delen zijn mooi, sterk en sensueel. Zij dienen zich echter ten alle tijden te voegen naar de wensen van hun mannen. Ze hebben hen lief met alle hartstocht die ze bezitten of ze haten hen hartgrondig – een tussenweg is er niet.
Als hun kinderen en kleinkinderen het zakenimperium overnemen, erven zij niet alleen onnoemelijke rijkdommen en macht, maar worden ze ook geconfronteerd met de bittere oogst van hebzucht en corruptie. Sommigen van hen maken op hun beurt fortuin, anderen vergokken hun hele vermogen.
En altijd loert de tegenpartij op de kans het Trinity Trio de definitieve doodsteek toe te brengen...
Schrijver: Andrew MacAllan
Oorspronkelijke titel: Succession
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6790-260-8
Uitgever: Kadmos