Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert MacLeod


Overzicht

  • Problemen in Praag - A problem in Prague

Andrew Liard

  1. Gevaarlijke lading - All other perils
  2. Sabotage in Kopenhagen - Dragonship

Webb Carrick

  1. Chantage in de Hebriden - Whitewater
  2. De verdwenen biologen - Hellspout

gedetailleerd overzicht

OverzichtProblemen in Praag
Jonathan Gaunt, ex-parachutist en de man die de vuile zaakjes mag opknappen voor de Schotse fiscus, krijgt de opdracht een aantrekkelijke, roodharige weduwe in de gaten te houden die ervan wordt verdacht de belastingen fiks te tillen. Dat brengt Gaunt van de Schotse hoofdstad Edinburgh naar die van Tsjechoslowakije, Praag, waar de staatspolitie minstens even geïnteresseerd is. Zij het niet in belangstinggelden...
Schrijver: Robert MacLeod
Oorspronkelijke titel: A problem in Prague
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-274-3992-3
Uitgever: Spectrum

Andrew LiardGevaarlijke lading
Machineschade op vrachtschip 'Pelamic'. En daar is Andrew Laird, verzekeringsdeskundige. In plaats van machineonderdelen arriveert een kist engelenbeelden: verwarring. Vervolgens spoelt een lijk aan: de spanning stijgt. Laird leeft op: actie. Waar is dit schip is verzeild geraakt?
Laird blijkt een eersteklas detective. En blijft de situatie meester. Ondanks een zekere Broeder Jaime en de bevallige dochter van de kapitein...
Laird neemt eigenhandig de touwtjes van de ontknoping in handen. En dat het er vaak hard aan toe gaat, is voor een man als Laird niet verwonderlijk.
Schrijver: Robert MacLeod
Oorspronkelijke titel: All other perils
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-228-1701-6
Uitgever: De Boer Maritiem
Sabotage in Kopenhagen
Zee... schepen... gevaar... En daar is Andrew Laird, verzekeringsdeskundige, maar dat is slechts een naam. Laird staat zijn mannetje: in de rosse buurt van Kopenhagen, oog in oog met een aantrekkelijke vrouwelijke politiebrigadier.
Laird ontpopt zich als een bikkelharde detective, die zich letterlijk en figuurlijk niet uit het veld laat slaan. De politie steeds één slag voor, zorgt hij voor de verrassende ontknoping.
Maar vraag niet hoe. Als het Andrew Laird ligt, blijkt alles te kunnen...
Schrijver: Robert MacLeod
Oorspronkelijke titel: Dragonship
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-228-1702-4
Uitgever: De Boer Maritiem

Webb CarrickChantage in de Hebriden
Hoofdinspecteur Garrick van de Schotse visserij-inspectie wordt geconfronteerd met moord en chantage in het gebied van de Hebriden. In de wereld van de oestervisserij spelen zich zaken af die met de visserij niets van doen hebben. Het gaat om handel in eilanden waarbij moord en chantage niet worden geschuwd.
De huwelijkspartij van een van de vissers is de aanzet van de intrige waarvan de draden zich steeds verder vertakken. Er wordt een molotovcocktail geworpen in het huis van de vader van de bruid en in de nacht daarop wordt een lijk in de haven opgevist. Garrick slaagt erin de draden van het net van de duistere intrige te ontwarren.
Schrijver: Robert MacLeod
Oorspronkelijke titel: Whitewater
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 90-228-1704-0
Uitgever: De Boer Maritiem
De verdwenen biologen
Voor het afhalen van twee biologen van een onbewoond eiland die zich bezig hielden met de observatie van een kolonie zeehonden, leek de reis van HMS patrouillekruiser Marlin niet meer dan een alledaagse affaire. Maar bij aankomst blijken de biologen verdwenen. Het aanvankelijk vermoeden dat de biologen verdronken waren werd al spoedig achterhaald door de verdenking van moord.
Inspecteur Carrick legt geleidelijk aan de tot moord leidende oorzaak bloot van de gebeurtenissen op het eiland. Hij moet daarbij zijn eigen leven op het spel zetten, maar ondervindt de steun van een meisje met kastanjebruin haar en een vastbesloten zeehondenstroper...
Schrijver: Robert MacLeod
Oorspronkelijke titel: Hellspout
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-228-1703-2
Uitgever: De Boer Maritiem