Boekenplank:
Kies

Boeken van Marino Magliani

Meer over Marino Magliani

Genre: Roman

Website: Marino Magliani


Overzicht

  • De vlucht van de kolibrie - Quattro giorni per non morire
  • Het strand van de romantische honden - La spiaggia dei cani romantici

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vlucht van de kolibrie
Op de wand van een grot in Ligurië staat een tekening van vier vervlochten beesten uit de tijd van de Cro-Magnon-mens. Gregorio en Leo willen onderzoeken of ook in de graven van de Inca's zulke tekeningen voorkomen. Maar in Peru worden grafschenners niet op prijs gesteld en de twee worden opgejaagd. Leo verdwijnt in het niets. Gregorio ontsnapt, maar wordt later op het vliegveld van Rome aangehouden met een lading cocaïne. Hij zit zijn straf uit in een Italiaanse gevangenis, geplaagd door aanvallen van malaria. Wanneer hij een paar dagen verlof krijgt om in zijn geboortedorp naar de begrafenis van zijn moeder te gaan zoekt hij Lori op, zijn oude vriendin. In al die jaren in den vreemde heeft zij hem steeds achtervolgd in zijn koortsaanvallen. 'Ze gaat met Turken' wordt er in het dorp gezegd, en ze is dik geworden. Maar Gregorio houdt nog van haar en besluit te vluchten.
Schrijver: Marino Magliani
Oorspronkelijke titel: Quattro giorni per non morire
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-76270-61-6
Uitgever: Serena Libri
Het strand van de romantische honden
Elk jaar in februari overwintert een groep aantrekkelijke Argentijnse jongemannen aan de Spaanse Costa, gelokt door de vele blonde vrouwen, de goedkope drugs, de hitsige discotheken en het snelle geld. Het lijkt idyllisch, maar in werkelijkheid is het een ruig en gewelddadig leven. De mooie jongens uit Zuid-Amerika zuigen hun prooien genadeloos uit. Dan vindt er een reeks mysterieuze strandmoorden plaats.
Renata van Duin van de commerciële zender RTM 21 gaat bijna dertig jaar later op onderzoek uit. Tal van Hollandse toeristes willen nog eenmaal hun grote vakantieliefde van toen ontmoeten. Wat is er van de gigolo's van destijds geworden?
De televisiemaakster blijkt niet ongevoelig voor de charmes van deze professionele verleiders op leeftijd. Maar ze ontrafelt en passant ook de mysterieuze moordzaken uit het verleden - waar de betrokkenen zich nog steeds niet van hebben kunnen losmaken.
Met Het strand van de romantische honden heeft Marino Magliani een enerverende Latino-Europese roman geschreven, vol van zinderende Zuid-Amerikaanse ritmes, en met een even genadeloze als hilarische blik op de wereld van de hedendaagse commerciële televisie.
Schrijver: Marino Magliani
Oorspronkelijke titel: La spiaggia dei cani romantici
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-446-1790-0
Uitgever: Prometheus