Boekenplank:
Kies

Boeken van Rebecca Makkai

Meer over Rebecca Makkai

Genre: Roman

Geboren: 1978

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Rebecca Makkai


Overzicht

  • De lener - The borrower
  • Een stralende toekomst - The great believers
  • Ik heb een paar vragen voor je - I have some questions for you

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe lener

Zij leende een kind. Hij gijzelde haar.

Lucy Hull werkt als bibliothecaresse in een dorpje in Missouri, de Verenigde Staten. Per ongeluk kidnapt ze haar favoriete boekenwurm, de tienjarige Ian Drake. Hij haalt Lucy over om hem in haar auto mee te nemen op avontuur, de wijde wereld in, ver weg van zijn overbeschermende, streng gelovige moeder die hem heeft ingeschreven voor een anti-homocursus.

Onderweg probeert Lucy vrede te sluiten met haar vader die jaren geleden zijn Russische vaderland is ontvlucht, en ze vraagt zich af waarom ze blijkbaar zo popelde om aan haar eigen bestaan te ontsnappen.

Schrijver: Rebecca Makkai
Oorspronkelijke titel: The borrower
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022959961
Ebook: 9789044960600
Uitgever: Bruna
Een stralende toekomst

Chicago, 1985. Yale staat op het punt een uitzonderlijke collectie binnen te halen voor het museum waar hij werkt. Zijn carrière neemt een hoge vlucht, maar om hem heen sterven zijn vrienden een voor een door de aidsepidemie. Na de uitvaart van zijn goede vriend Nico ontdekt hij dat ook zijn grote liefde besmet is geraakt. De enige die hij uiteindelijk nog over heeft is Fiona, het jongere zusje van Nico.

Dertig jaar later gaat Fiona in Parijs op zoek naar haar dochter die haar jarenlang niet wilde spreken. Ze overdenkt de verwoestende effecten die de aidscrisis heeft gehad op haar leven.

Yale en Fiona, twee levens, twee verhalen over liefde; hoe die ons kan redden en te gronde kan richten.

Schrijver: Rebecca Makkai
Oorspronkelijke titel: The great believers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789046824856
Ebook: 9789046825839
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Ik heb een paar vragen voor je

Bodie Kane, een bekende podcastmaker, is gevraagd een gastcollege te komen geven op de elitaire kostschool Ganby in New England. Als oud-studente van Ganby roept dat vele herinneringen op: zij was de enige op school met een beurs in plaats van rijke ouders, en een van haar klasgenoten, de populaire Thalia, is in 1995, hun laatste jaar, dood aangetroffen.

De omstandigheden van Thalia's dood en de snelle veroordeling van de zwarte gymleraar Omar Evans zijn al jaren onderwerp van online discussie. Evans heeft al die tijd beweerd onschuldig te zijn. Heeft de politie het onderzoek destijds wel goed aangepakt? Bodie begint te twijfelen aan haar eigen observaties uit die tijd: heeft zij zelf ook misschien bepaalde dingen over het hoofd gezien?

Schrijver: Rebecca Makkai
Oorspronkelijke titel: I have some questions for you
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789046830994
Ebook: 9789046831038
Uitgever: Nieuw Amsterdam