Boekenplank:
Kies

Boeken van Tucker Malarkey


Overzicht

  • Een zuivere betovering - An obvious enchantment
  • Verrijzenis - Resurrection

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen zuivere betovering
Haar onderzoek naar de vrouwelijke farao Hatsjepsoet voert antropologe Ingrid Holtz naar Kenia - waar zij op zoek gaat naar de spoorloos verdwenen hoogleraar Nick Templeton, tot wie ze zich niet alleen op wetenschappelijk terrein aangetrokken voelt. Templeton is een non-conformist die evenzeer wordt bespot om zijn onconventionele onderzoeksmethoden als benijd om zijn successen.
Zijn meest recente onderzoek voerde hem naar het eiland Pelat, voor de kust van Kenia, waar hij onderzoek deed naar een mythische Afrikaanse koning. Vastbesloten om Templeton te vinden, begint Ingrid aan een avontuurlijke zoektocht vol romantiek, magie en intrige - waarbij de aanwijzingen worden gevonden in de verzen van de koran.
Een zuivere betovering is een adembenemende roman, die de lezer meevoert van de woestijn bij Caïro naar de sneeuw in Michigan en naar een geheimzinnig eiland voor de kust van Oost-Afrika.
Schrijver: Tucker Malarkey
Oorspronkelijke titel: An obvious enchantment
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5831-213-5
Uitgever: Sirene
Verrijzenis
Londen, 1947. Verpleegster Gemma Bastian ontvangt het bericht dat haar vader, een vermaard Brits archeoloog, onverwacht in Egypte is gestorven. Ze reist naar Caïro om haar vaders as bij de piramides uit te strooien. Wanneer ze zich verdiept in zijn werk, begint ze te vermoeden dat hij misschien is vermoord.
Ze ontdekt dat haar vader waarschijnlijk het gnostische evangelie van Maria Magdalena, waarin zij haar relatie met Jezus beschrijft, heeft gevonden - een onthulling die de Kerk koste wat kost wil voorkomen. Gemma vertrouwt niemand meer, zelfs niet de zoon van haar vaders collega tot wie ze zich sterk aangetrokken voelt...
Verrijzenis is een spannende historische thriller en liefdesroman ineen - gebaseerd op de historische vondst van de gnostische evangeliën bij Nag Hammadi in Egypte - met daarin verweven de prikkelende vraag: was Maria Magdalena de eerste apostel?
Schrijver: Tucker Malarkey
Oorspronkelijke titel: Resurrection
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-5831-427-8
Uitgever: Sirene