Boekenplank:
Kies

Boeken van Nellie Mandel

Meer over Nellie Mandel

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Guido Eekhaut

Geboren: 1954

Geboorteland: België


Arletta Browning

  1. Rode aarde
  2. Grijze herfst
  3. Blauwe sneeuw
  4. Gele zomer

E-books

  • Onschuld
E-books

gedetailleerd overzicht

Arletta BrowningRode aarde

Charlottetown, Prince Edward Island, aan de Canadese Atlantische kust. Een plek waar tijdens de zomer de Canadese en Amerikaanse toeristen komen uitblazen en waar de cruiseschepen aanleggen. Een eiland beroemd om de vele stranden, de idyllische landschappen, zijn vis en zeevruchten en de architectuur uit een voorbije eeuw. Maar ook tot hier is de misdaad doorgedrongen.

In een restaurant wordt een gezin toeristen tijdens een brutale overval vermoord. Alleen de vrouw ontkomt. Als politiechef Arletta Browning op onderzoek uittrekt, ontdekt ze dat er heel wat ongewoons is aan de slachtoffers. Niets is wat het lijkt te zijn. Gaandeweg blijken ook haar eigen verleden en haar ontvoerde en nooit teruggevonden dochter met deze zaak te maken te hebben.

Wanneer een agent van de Royal Canadian Mounted Police opduikt om haar bij te staan, start een mensenjacht door drie provincies. Wie is de vrouw die zij zoeken, en waarom wil de onderwereld haar elimineren?

Schrijver: Nellie Mandel
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022324349
Ebook: 9789460410918
Uitgever: Manteau
Grijze herfst

Wanneer op een afgelegen plek op Prince Edward Island het twintig jaar oude lijk van een kleine dealer gevonden wordt en even later een jonge en onopvallende dienster om het leven wordt gebracht, ontdekt politiechef Arletta Browning een web van moord, bedrog en machtswellust, waarvan ook de moeder van de dienster destijds het slachtoffer werd.

Centraal staat Edgar Winston Burke, vroeger misdaadbaron, nu kandidaat-burgemeester van Charlottetown, die zich met zijn gezin na een lange afwezigheid weer op het eiland vestigt. Hij is de spin in het web, met wie Arletta een complexe relatie ontwikkelt.

Maar ook in haar eigen korps zijn er problemen: haar trouwe adjudant, Gunt Anderson, lijkt betrokken te zijn bij onfrisse praktijken uit het verleden. Wat houdt hij verborgen?

Schrijver: Nellie Mandel
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022325193
Ebook: 9789460411380
Uitgever: Manteau
Blauwe sneeuw

Een wrakke vissersboot spoelt aan op een strand van Prince Edward Island, met aan boord een zestigtal dode illegale immigranten. Het is winter in dat deel van Canada, wat de zoektocht naar de verdwenen bemanning van de boot bemoeilijkt. Politiechef Arletta Browning kampt met personeelstekort nadat ze haar adjunct Gunt Anderson en de jonge agent Morris ontsloeg na een misgelopen vorig avontuur. Toch wil ze de verdwenen bemanningsleden vinden en hen voor de rechtbank brengen.

Anderson en Morris, intussen privédetectives, worden ook bij de zaak betrokken als ze van een advocaat de opdracht krijgen het brein achter de mislukte mensensmokkel te vinden. Hun opdrachtgever handelt echter niet uit menslievendheid, zoals de voormalige rechercheurs gauw genoeg ontdekken.

De bemanningsleden hebben op hun beurt onderdak gevonden in een verlaten boerderij, van de buitenwereld afgesneden door de sneeuw. Ze willen van het eiland af, maar hun contactpersoon kan (of wil) hen voorlopig niet helpen.

Dan begint een jacht op de bemanning en hun opdrachtgever, waarbij de verschillende partijen niet bepaald op een leven kijken...

Schrijver: Nellie Mandel
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022326695
Ebook: 9789460412011
Uitgever: Manteau
Gele zomer

Op Prince Edward Island verdwijnt het zoveelste meisje, deze keer een jonge Amerikaanse. Politiechef Arletta Browning en haar team worden door pers en publiek aangesproken over dit jaarlijkse fenomeen.

Tegelijk moeten ze een fraudezaak oplossen waar een van de vooraanstaande burgers van het eiland bij betrokken is.

De verdwijningszaak wordt een wedloop tegen de tijd, maar ook de persoonlijke relaties van Arletta komen in het gedrang.

Schrijver: Nellie Mandel
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464510379
Uitgever: Hamley Books

E-booksOnschuld

Soarse vindt haar vader dood in de woonkamer, met een bloederige hamer naast hem. Wie daarvoor verantwoordelijk is, weet ze niet, maar ze vindt het niet erg. Haar vader was, net als haar oom Bert, een geweldenaar en een verkrachter. Maar in het afgelegen huis was hij meester over leven en dood. Meteen wil iedereen doen alsof er niets aan de hand is, en het lichaam snel begraven.

Soarse vermoedt dat één van de familieleden de moordenaar is. Van haar broer krijgt ze geen hulp, en ze besluit er vandoor te gaan. Maar ze weet nauwelijks iets van de buitenwereld. Toch vlucht ze, maar de wereld waarin ze terecht komt is evenmin veilig voor haar.

Schrijver: Nellie Mandel
Eerste uitgave: 2022
Ebook: 9789464661217
Uitgever: Books & Butterflies