Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • John Baldwin Marr

Boeken van John Baldwin Marr


Overzicht

De elfde plaag
Een maniak laat de tien bijbelse plagen op gruwelijke wijze herleven. En voegt er een elfde aan toe...

Een grote zwerm onschuldige bijen valt toeristen aan en doodt er twaalf...

Twee kinderen worden getroffen door een mysterieuze ziekte en sterven een gruwelijke dood. Te laat herkent men de symptomen van een van de meest dodelijke virussen ter wereld: anthrax.

Ten einde raad roepen de ouders van een van de slachtoffers de hulp in van Jack Bryne, vermaard viroloog en oprichter van ProMED, een internationaal medisch computernetwerk. Hij stuit al snel op een even onthutsende als ongelooflijke waarheid: een psychopaat laat de tien bijbelse plagen herleven door middel van bioterrorisme. Hij zet micro-organismen in als onzichtbaar, dodelijk en onoverwinnelijk vernietigingswapen. En schijnbaar willekeurige mensen zijn daarvan op bloedstollende wijze het slachtoffer.

De FBI vindt het verdacht dat Bryne zoveel weet. Zijn jeugd tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japans krijgsgevangenenkamp, waar geëxperimenteerd werd met dodelijke biologische wapens, zou iedereen waanzinnig maken. Is Bryne niet zelf het brein achter de dodelijke plagen?

Onder hoogspanning probeer Bryne de psychopaat te traceren, voordat alle bijbelse plagen zijn volbracht en de aarde voorgoed in duisternis zal zijn gehuld. En dan moet de elfde plaag nog komen...

* Geschreven door John Baldwin & John S. Marr.
Schrijver: John Baldwin Marr
Oorspronkelijke titel: The eleventh plague
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022524206
Uitgever: Boekerij