Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Julia Wallis Martin

Boeken van Julia Wallis Martin


Overzicht

  • Dansen met de ongenode gast - Dancing with the uninvited guest
  • De vogeltuin - The bird yard
  • Een gelijkenis in steen - A likeness in stone
  • Een nacht om te sterven - The long close call

gedetailleerd overzicht

OverzichtDansen met de ongenode gast
Lyndle Hall is een mysterieus Engels landhuis midden in het nationale park van Northumbria. Op een dag verdwijnt er een meisje, Ginny Mulholland. Boze tongen beweren dat ze er met Francis Herrol, de eigenaar van Lyndle Hall, vandoor is gegaan. Wanneer politie-inspecteur Tate arriveert om de zaak te onderzoeken, ontmoet hij de jonge Nicholas Herrol, die aan wanen lijdt. Tate begint te vrezen voor het lot van Ginny.
Als de hulp van parapsychologe Audrah Sidow wordt ingeroepen,vermoedt ze dat er onheilspellende dingen aan de hand zijn met de bewoners van het huis. Ondertussen is de politie met man en macht bezig om het verdwenen meisje op te sporen - dood of levend.
Zal Audrah op tijd ontdekken wat zich in de duistere krochten van Lyndle Hall afspeelt, voor er nieuwe slachtoffers vallen?
Schrijver: Julia Wallis Martin
Oorspronkelijke titel: Dancing with the uninvited guest
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5108-717-9
Uitgever: The House of Books
De vogeltuin
Als de twaalfjarige, eigengereide Joseph Coyne vermist wordt, doet inspecteur Parker een plechtige belofte aan de moeder van de jongen: we zullen hem gezond en wel terugbezorgen. Maar Parker kan zich niet aan zijn belofte houden want Joseph blijft onvindbaar.
Vijf jaar later verdwijnt de even oude Gary Maudsley in soortgelijke omstandigheden. Het spoor leidt Parker naar een mysterieuze vogeltuin in een achterbuurt van Manchester. De vogeltuin is een enorme volière die tegen een vervallen huis is aangebouwd dat bewoond wordt door de eigenaardige Roland Barnes. Het wekt de argwaan van Parker dat hij in de vogeltuin een jongen aantreft die Barnes volkomen is toegewijd.
Met de hulp van een in misdaad gespecialiseerde psycholoog probeert Parker bewijsmateriaal te verzamelen. Maar de dader is zich ervan bewust dat de tijd op raakt en beraamt een nieuwe moord vóór Parker tot actie kan overgaan...
Schrijver: Julia Wallis Martin
Oorspronkelijke titel: The bird yard
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-5925-7
Uitgever: Meulenhoff
Een gelijkenis in steen
"Waarom kon hij haar niet vergeten? Hij wist het niet, net zomin als hij wist waarom hij er nooit toe had kunnen komen naar de politie te gaan om datgene te vertellen wat ze twintig jaar geleden niet uit hem hadden weten te trekken. Soms had hij ernaar verlangd dat te doen, maar de gevolgen zouden verpletterend zijn. En dus leefde hij met een leugen, de leugen die de oppervlakte van zijn bestaan besmeurde als een verstikkend vernis en wat daaronder lag vervormde, zodat niemand zijn ware aard zag."
Wanneer duikers de resten van een lijk aantreffen dat lang geleden in het water van een reservoir is verdwenen, wordt het bange vermoeden van rechercheur Bill Driver, die aanvankelijk de verdwijning van het slachtoffer onderzocht, bevestigd.
Helena Warner, studente aan Somerville College, Oxford, werd inderdaad vermoord en haar drie beste vrienden spanden samen om de identiteit van de moordenaar te beschermen.
De moordenaar slaat opnieuw toe. Deze keer moet Bill Driver het duistere raadsel achter het zwijgen van Helena's drie vrienden oplossen, als hij wil voorkomen dat er nog meer doden vallen.
Vastberaden neemt hij zich voor zijn belofte van twintig jaar geleden gestand te doen: 'Ik zal je breken. Misschien niet vandaag, misschien zal het jaren duren, maar ooit zal ik je breken....'.
A Likeness in Stone - 2000 (tv)
Regisseur: Charles Beeson
Cast: Liam Cunningham, Jonathan Firth, Andrew Lincoln, e.a.
Schrijver: Julia Wallis Martin
Oorspronkelijke titel: A likeness in stone
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-290-6999-6
Uitgever: Meulenhoff
Een nacht om te sterven
Wanneer politieman Robbie McLaughlan een bankovervaller neerschiet, begint zowel zijn persoonlijke als zijn professionele leven uiteen te vallen.
De familie van het slachtoffer ontdekt de identiteit van McLaughlan en kidnapt zijn zoontje. Maar McLaughlan is een man met een geheim, want hij is zelf de zoon van een legendarische gangster uit Glasgow, George McLaughlan.
De twee zijn al jarenlang van elkaar vervreemd, maar uiteindelijk heeft McLaughlan geen andere keuze dan zich te wenden tot zijn vader, want hij is de enige die hem kan helpen...
Schrijver: Julia Wallis Martin
Oorspronkelijke titel: The long close call
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-443-1140-9
Uitgever: The House of Books