Boekenplank:
Kies

Boeken van Pierre Martin

Pierre Martin is een pseudoniem. Volgens de Duitse uitgever heeft de auteur ook andere detectiveromans geschreven die zich afspelen in Frankrijk en Italië.

Meer over Pierre Martin

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Duitsland


Madame le Commissaire / Isabelle Bonnet

  1. Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman - Madame le Commissaire und der verschwundene Engländer
  2. Madame le Commissaire en de uitgestelde wraak - Madame le Commissaire und die späte Rache
  3. Madame le Commissaire en de dood van de politiechef - Madame le Commissaire und der Tod des Polizeichefs
  4. Madame le Commissaire en het mysterieuze schilderij - Madame le Commissaire und das geheimnisvolle Bild
  5. Madame le Commissaire en de dode non - Madame le Commissaire und die tote Nonne
  6. Madame le Commissaire en de dode minnaar - Madame le Commissaire und der tote Liebhaber

gedetailleerd overzicht

Madame le Commissaire / Isabelle BonnetMadame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

Isabelle Bonnet, het veelgeprezen hoofd van een geheime dienst in Parijs, overleeft ternauwernood een aanslag op haar leven. Ze besluit daarop terug te keren naar haar geboorteplaats Fragolin, een klein dorpje aan de Côte d'Azur, om te herstellen.

Als er vervolgens een Engelsman verdwijnt in Fragolin en in zijn huis een dode, naakte vrouw wordt gevonden, vragen de hoge functionarissen in Parijs aan Isabelle om de zaak te onderzoeken. Maar de plaatselijke collega’s zijn hier allerminst van gecharmeerd.

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und der verschwundene Engländer
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024594993
Ebook: 9789024595006
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Madame le Commissaire en de uitgestelde wraak

Na het oplossen van een moordzaak denkt Isabelle Bonnet eindelijk een rustig leventje te kunnen leiden. Maar als Apollinaire, haar assistent, een moord uit de archieven opduikelt waarbij een man zwaar is toegetakeld met een hooivork, gaan bij Isabelle de alarmbellen rinkelen.

Dit gevoel wordt nog sterker als er een naakt lichaam wordt gevonden op het nabijgelegen strand. De details van de twee moorden lijken namelijk erg op elkaar. Is de dader echt terug?

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und die späte Rache
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024595013
Ebook: 9789024595020
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Madame le Commissaire en de dood van de politiechef

Isabelle Bonnet, gerespecteerd voormalig leidinggevende van een geheime dienst in Parijs, keerde terug naar de sfeervolle Provence om te herstellen van traumatische ervaringen. Rust is er echter niet bij wanneer er wederom een beroep wordt gedaan op haar uitzonderlijke expertise. Bij de vermeende zelfmoord van een hoge politiebeambte uit havenstad Toulon komt de charmante inspecteur verschillende tegenstrijdigheden op het spoor.

En dan zijn er nog de onopgeloste zaken die ze met haar sociaal onhandige assistent Apollinaire op moet lossen. Na enig onderzoek blijkt de dodelijke overval op een sieradenwinkel in Cannes een spel te zijn en het duurt niet lang voordat de bendeleiders en de georganiseerde misdaad aan de Côte d’Azur zich naar de voorgrond bewegen.

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und der Tod des Polizeichefs
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024595037
Ebook: 9789024595044
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Madame le Commissaire en het mysterieuze schilderij

Isabelle Bonnet mag eindelijk neerstrijken in een klein dorpje in de Provence om van haar welverdiende rust te genieten. Haar vakantie wordt echter bruut verstoord door de niet zo natuurlijke dood van een minister.

De minister blijkt een bekende te zijn van een bende kunstvervalsers en gedurende het onderzoek raken Isabelle Bonnet en haar assistent Apollinaire verstrikt in een wirwar van valse taxaties, geheimzinnige kunsthandelaren en een onontdekte ontvoering. Wanneer ze op een schilderij stuiten waarin een geheime roep om hulp verborgen zit, is duidelijk dat Madame le Commissaire haar vakantie dit jaar kan vergeten...

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und das geheimnisvolle Bild
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021032108
Ebook: 9789021032122
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Madame le Commissaire en de dode non

Vanaf de rand van een steile klif, waar je anders zou kunnen genieten van de prachtige zonsondergang, heeft Isabelle Bonnet een allesbehalve idyllisch uitzicht: beneden op het strand ligt een dode non. De politie trekt de conclusie dat de vrouw moet zijn gevallen tijdens het zoeken naar geneeskrachtige planten, maar Madame le Commissaire wantrouwt de eerste conclusie van haar collega’s.

Ze begint haar onderzoek in het eenzame maar pittoreske Monastère en heeft al snel meer dan één verdachte. Maar wie zou echt zo ver gaan om een non te vermoorden?

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und die tote Nonne
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789021033556
Ebook: 9789021035192
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Madame le Commissaire en de dode minnaar

Begeleid door het gezoem van krekels en de geur van lavendel glijden de dagen vredig voorbij in Fragolin in de Provence. Totdat het ondenkbare gebeurt en het stadje abrupt uit zijn zachte zomerslaap wordt gerukt: op een ochtend wordt burgemeester Thierry dood gevonden - zijn keel is doorgesneden.

Hoewel hij en commissaris Isabelle Bonnet al enige tijd geen stel meer waren, raakt zijn dood Isabelle diep. Maar juist nu zijn de vaardigheden van Madame le Commissaire gevraagd, want er zijn geen bruikbare aanwijzingen op de plaats delict. En wie zou een reden hebben gehad om de populaire burgemeester te vermoorden?

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und der tote Liebhaber
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021039763
Ebook: 9789021039770
Uitgever: Luitingh-Sijthoff