Boekenplank:
Kies

Boeken van Pierre Martin

Pierre Martin is een pseudoniem. Volgens de Duitse uitgever heeft de auteur ook andere detectiveromans geschreven die zich afspelen in Frankrijk en Italië.

Meer over Pierre Martin

Genre: Thriller / Spanning

Duitsland


Madame le Commissaire

  1. Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman - Madame le Commissaire und der verschwundene Engländer
  2. Madame le Commissaire en de uitgestelde wraak - Madame le Commissaire und die späte Rache
  3. Madame le Commissaire en de dood van de politiechef - Madame le Commissaire und der Tod des Polizeichefs

gedetailleerd overzicht

Madame le CommissaireMadame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

Isabelle Bonnet, het veelgeprezen hoofd van een geheime dienst in Parijs, overleeft ternauwernood een aanslag op haar leven. Ze besluit daarop terug te keren naar haar geboorteplaats Fragolin, een klein dorpje aan de Côte d'Azur, om te herstellen.

Als er vervolgens een Engelsman verdwijnt in Fragolin en in zijn huis een dode, naakte vrouw wordt gevonden, vragen de hoge functionarissen in Parijs aan Isabelle om de zaak te onderzoeken. Maar de plaatselijke collega’s zijn hier allerminst van gecharmeerd.

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und der verschwundene Engländer
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024594993
Ebook: 9789024595006
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Madame le Commissaire en de uitgestelde wraak

Na het oplossen van een moordzaak denkt Isabelle Bonnet eindelijk een rustig leventje te kunnen leiden. Maar als Apollinaire, haar assistent, een moord uit de archieven opduikelt waarbij een man zwaar is toegetakeld met een hooivork, gaan bij Isabelle de alarmbellen rinkelen.

Dit gevoel wordt nog sterker als er een naakt lichaam wordt gevonden op het nabijgelegen strand. De details van de twee moorden lijken namelijk erg op elkaar. Is de dader echt terug?

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und die späte Rache
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024595013
Ebook: 9789024595020
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Madame le Commissaire en de dood van de politiechef

Isabelle Bonnet, gerespecteerd voormalig leidinggevende van een geheime dienst in Parijs, keerde terug naar de sfeervolle Provence om te herstellen van traumatische ervaringen. Rust is er echter niet bij wanneer er wederom een beroep wordt gedaan op haar uitzonderlijke expertise. Bij de vermeende zelfmoord van een hoge politiebeambte uit havenstad Toulon komt de charmante inspecteur verschillende tegenstrijdigheden op het spoor.

En dan zijn er nog de onopgeloste zaken die ze met haar sociaal onhandige assistent Apollinaire op moet lossen. Na enig onderzoek blijkt de dodelijke overval op een sieradenwinkel in Cannes een spel te zijn en het duurt niet lang voordat de bendeleiders en de georganiseerde misdaad aan de Côte d’Azur zich naar de voorgrond bewegen.

Schrijver: Pierre Martin
Oorspronkelijke titel: Madame le Commissaire und der Tod des Polizeichefs
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024595037
Ebook: 9789024595044
Uitgever: Luitingh-Sijthoff