Boekenplank:
Kies

Boeken van Daniel Mason


Overzicht

  • De pianostemmer - The piano tuner
  • Een ver land - A far country

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe pianostemmer
Oktober 1886. Een vreemd verzoek van het Britse ministerie van Oorlog bereikt pianostemmer Edgar Drake: hij krijgt de opdracht om zijn vrouw en zijn rustige leventje in Londen vaarwel te zeggen en naar de jungle van Birma te reizen, waar een zeldzame Erard-vleugel gerepareerd moet worden.
De piano is van Anthony Carroll, een arts in het Britse leger die er nogal onorthodoxe methoden op na houdt om de vrede te bewaren met de vijandige vorsten in de Shan-staten: door zijn liefde voor poëzie, muziek en kennis met hen te delen.
Zijn avontuurlijke reis, via de Rode Zee en India, brengt Edgar naar de binnenlanden van Birma en naar een andere wereld.
Schrijver: Daniel Mason
Oorspronkelijke titel: The piano tuner
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-234-1901-3
Uitgever: De Bezige Bij
Een ver land
Vanaf hun geboorte zijn Isabel en haar broer Isaias onafscheidelijk. Ze groeien op in een geïsoleerd dorp in een land dat wordt geteisterd door droogte en hongersnood. Hij is muzikant, een jongen vol levenslust en grootse dromen; zij is een ongewoon kind met een unieke kijk op de wereld om haar heen.
Isaias besluit op een dag zijn geluk te beproeven in de grote stad. Wanneer ook Isabel door omstandigheden gedwongen wordt naar de stad te trekken, vindt ze alleen troost bij de gedachte haar broer weer te zullen zien.
Eenmaal daar aangekomen komt ze tot de schokkende ontdekking dat hij al maanden spoorloos verdwenen is. Enkel gewapend met een rotsvast vertrouwen, besluit ze op zoek te gaan naar Isaias.
Schrijver: Daniel Mason
Oorspronkelijke titel: A far country
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-2197-9
Uitgever: De Bezige Bij