Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Susan Anne Mason

Boeken van Susan Anne Mason

Susan Anne Mason baseerde haar trilogie over de Ierse immigrantenfamilie O'Leary op de geschiedenis van haar eigen familie. Mason woont met haar gezin in Brampton, Canada. Naast het schrijven werkt ze als parttime secretaresse bij een kerk in Brampton.

Meer over Susan Anne Mason

Genres: Historisch, Roman

Geboorteland: Canada

Website: Susan Anne Mason


De familie O'Leary / Courage to Dream

 1. Boerendochters - Irish meadows
 2. Nobel hart - A worthy heart
 3. Belofte van liefde - Love's faithful promise

De Oversteek / Canadian Crossings

 1. Met de beste bedoelingen - The best of intentions
 2. Boven alle verwachtingen - The highest of hopes
 3. Tel je zegeningen - The brightest of dreams

Thuiskomst / Redemption's Light

 1. Het toevluchtsoord voor gebroken harten - A haven for her heart
 2. Een plek om te blijven - To find her place
De familie O'Leary / Courage to Dream

gedetailleerd overzicht

De familie O'Leary / Courage to DreamBoerendochters

De historische roman Boerendochters is het eerste deel van een serie over de Ierse immigrantenfamilie O'Leary die zich aan het begin van de twintigste eeuw vestigt op Long Island.

Brianna en Colleen O'Leary weten wat er van hun verwacht wordt: snel een zo gunstig mogelijk huwelijk sluiten zodat de boerderij van hun vader gered wordt van de ondergang. Maar beide jongedames hebben zo hun eigen kijk op de toekomst. Brainne droomt van studeren en Colleen wil wel trouwen, maar dan alleen met een man die aan haar hoge eisen voldoet.

Als Gilbert Whelan, hun voormalige stalknecht, geschoold terugkeert naar de boerderij en verre neef Rylan Montgomery de familie met een bezoekje vereert, moeten alle O'Leary's hun plannen bijstellen.

Schrijver: Susan Anne Mason
Oorspronkelijke titel: Irish meadows
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724999
Uitgever: Voorhoeve
Nobel hart

Maggie Montgomery's wens om Amerika te zien, gaat eindelijk uitkomen. Ze gaat een bezoek brengen aan haar broer Rylan en zijn vrouw Colleen. Ze hoopt dat ze in Amerika kan blijven en daar haar geluk en liefde zal vinden. Eenmaal aangekomen ontmoet ze een intrigerende jongeman die die droom misschien wel kan waarmaken. Pas als haar broer haar gebiedt bij Adam O'Leary uit de buurt te blijven, beseft Maggie dat de man Colleens broer is die net uit de gevangenis komt.

Adam O'Leary heeft zich altijd het zwarte schaap van de familie gevoeld en zijn tijd in de gevangenis heeft dat idee alleen maar versterkt. Alles wat hij nu wil is het goed maken met zijn familie. Hij had nooit gedacht dat hij ondertussen liefde zou vinden. Ondanks wanhopige pogingen om hen uit elkaar te houden, krijgen de twee een band die niemand nog kan breken. Maar is Adam wel echt veranderd?

Schrijver: Susan Anne Mason
Oorspronkelijke titel: A worthy heart
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029726603
Uitgever: Kok
Belofte van liefde

Wanneer haar moeder een beroerte krijgt, pauzeert Deirde O'Leary haar studie geneeskunde om voor haar te kunnen zorgen. Ze roept de hulp in van de knappe dokter Matthew Clayborne.

Maar Matthew heeft andere prioriteiten: als weduwnaar is hij als enige verantwoordelijk voor de zwakke gezondheid van zijn dochtertje Phoebe. Maar als Matthew en Phoebe op het landgoed van de O'Leary's komen logeren, blijkt het leven een verrassing voor hen in petto te hebben...

Schrijver: Susan Anne Mason
Oorspronkelijke titel: Love's faithful promise
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029727716
Uitgever: Voorhoeve

De Oversteek / Canadian CrossingsMet de beste bedoelingen

Canada, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Om haar zus te helpen bij een nare strijd om de voogdij over haar zoontje Christian, solliciteert Grace Abernathy onder een valse naam naar een positie als kindermeisje bij de rijke grootouders van de jongen.

Ze ontdekt tot haar verbazing dat ze een zwak heeft voor Christians voogd. Maar hij is al verloofd, en wel met een vrouw die een vreselijke stiefmoeder zou zijn...

Schrijver: Susan Anne Mason
Oorspronkelijke titel: The best of intentions
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043531078
Ebook: 9789043531085
Uitgever: Kok
Boven alle verwachtingen

Jarenlang leefde Emmaline Moore in de veronderstelling dat haar vader was overleden. Groot is dan ook de schok wanneer ze ontdekt dat hij springlevend is en in Canada woont. Aangezien Emmaline verder geen familie meer heeft, besluit ze hem op te zoeken, vergezeld door haar beste vriend Jonathan.

Hoewel haar vader niet erg toeschietelijk lijkt, is Emmaline vastbesloten om hem voor zich te winnen. Jonathan ziet het met lede ogen aan. Hoe kan hij haar er ooit van overtuigen dat ze een thuis bij hém kan vinden?

Schrijver: Susan Anne Mason
Oorspronkelijke titel: The highest of hopes
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029729307
Ebook: 9789029729314
Uitgever: Kok
Tel je zegeningen

Engeland, 1918. Quinten Aspinall is vastbesloten om zich te houden aan de belofte die hij zijn vader op zijn sterfbed deed: dat hij het gezin bij elkaar zou houden. Terwijl Quinten vocht in de Eerste Wereldoorlog, werden zijn jongere broertjes en zusjes naar Canada gestuurd om daar te werken. Nu reist Quinten naar Canada om hen te zoeken. Zijn werkgever vraagt hem om ook uit te kijken naar zijn nichtje Julia, die is weggelopen met een Canadese soldaat. Als het Quinn lukt om Julia terug naar huis te brengen, zal hij genoeg verdienen om zijn moeder en zijn broertjes en zusjes te onderhouden.

Sinds Julia Holloway naar Toronto vertrokken is, is haar alleen nog maar ellende ten deel gevallen. Wanneer een Quinn haar uit een benarde situatie redt, vreest ze dat ze zijn vriendelijkheid nooit zal kunnen vergoeden. Dus wanneer hij haar vraagt om hem te helpen zijn zusje te zoeken, stemt ze toe. Totdat Julia kort daarna vreselijk nieuws ontvangt dat alles verandert.

Quinn staat in tweestrijd: moet hij doorgaan met het samenbrengen van zijn familie en daarmee wellicht zijn enige kans op geluk verspelen? Of breekt hij zijn belofte en kiest hij voor Julia?

Schrijver: Susan Anne Mason
Oorspronkelijke titel: The brightest of dreams
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029731072
Ebook: 9789029731089
Uitgever: Kok

Thuiskomst / Redemption's LightHet toevluchtsoord voor gebroken harten

Toronto, 1939. Olivia Rosetti wordt opgepakt en gevangengezet omdat zij ongewenst zwanger is geraakt. Ze wordt ‘onverbeterlijk’ geacht en naar een heropvoedingsgesticht gestuurd, waar ze de meest vreselijke dingen meemaakt.

Wanneer Olivia na anderhalf jaar zwaar getraumatiseerd vrijkomt, wordt ze in huis genomen door Ruth Bennington. Samen besluiten ze een opvanghuis te beginnen voor vrouwen in dezelfde situatie.

Maar Olivia blijft last houden van haar verleden - tot ze weduwnaar Darius Reed en zijn dochtertje ontmoet. Zij helpen haar om zich langzaam weer geliefd te gaan voelen.

Schrijver: Susan Anne Mason
Oorspronkelijke titel: A haven for her heart
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029732451
Ebook: 9789029732468
Uitgever: Kok
Een plek om te blijven

Toronto, Canada. Terwijl de Tweede Wereldoorlog in volle gang is, zet Jane zich met heel haar hart in voor de bescherming van kwetsbare kinderen. Als tijdelijke directrice van de kinderbescherming hoopt ze op een permanente positie zodat ze zich hiervoor kan blijven inzetten. Maar ze bewaart een groot geheim dat haar ontslag zou kunnen betekenen.

Garrett Wilder is door een oorlogstrauma niet in staat om voor zijn familiebedrijf te werken. Hij solliciteert naar de directeurspositie zodat hij zijn familie nog financieel kan ondersteunen. Hoewel Jane en Garrett tegengestelde belangen hebben, bloeit er snel iets op tussen hen. Als dat maar goed gaat...

Schrijver: Susan Anne Mason
Oorspronkelijke titel: To find her place
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029734080
Ebook: 9789029734097
Uitgever: Kok