Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Remmelt Mastebroek

Boeken van Remmelt Mastebroek

Meer over Remmelt Mastebroek

Genre: Roman

Website: Remmelt Mastebroek


Overzicht

  • De doler
  • De waterboot
  • Elfenkind
  • Het kind en de engel
  • Het wonder van Spakenburg
  • Huis van de wind
  • Tussen twee werelden

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe doler
'Ik hoorde hem mijn naam noemen terwijl ik zijn lippen niet zag bewegen. Hij stak zijn hand omhoog. In een flits zag ik hierin een groot litteken. Het zweet gutste van mijn voorhoofd. Mijn toch al zo smerige shirt plakte op mijn rug. Ik was draaierig en duizelig. Met moeite deed ik een stap naar voren. Nogmaals keek ik op. Mijn ogen zochten zijn ogen. Hij stond stil, keek me aan en glimlachte vermoeid. Toen draaide hij zich om en verdween in de massa.'
De geslaagde zakenman Christiaan dwaalt door de stad en wordt plotseling diep getroffen door de uitstraling van een onbekende man. Hij gaat op zoek naar de man en komt tijdens zijn zoektocht in aanraking met mensen wier leven door de ontmoeting met deze man radicaal is veranderd.
Schrijver: Remmelt Mastebroek
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6353-408-6
Uitgever: Medema
De waterboot
Sil en Gabriëlle hebben in alle opzichten een goed huwelijk totdat hun dochter Lieke onverwacht overlijdt. Gabriëlle zoekt geestelijk contact met Sil maar houdt hem lichamelijk op afstand. Voor Sil is seksualiteit de manier om troost te vinden bij zijn vrouw. Nu hij zijn dochter heeft verloren en door zijn vrouw afgewezen wordt, vereenzaamt hij en verliest hij de wil om te leven.

Hij besluit naar het eiland Patmos te reizen. Al snel raakt hij gecharmeerd van de hartelijkheid en de gastvrijheid van het eiland. Maar die vriendelijkheid slaat om in vijandigheid als vanwege een storm de waterboot het eiland niet kan bereiken. Voor Sils ogen breekt op Patmos, niet zelfvoorzienend in drinkwater, grote paniek uit, waardoor dit eens zo vrome eiland al snel verandert in een hel.
Schrijver: Remmelt Mastebroek
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789043522373
Uitgever: Kok
Elfenkind
Toen ik haar vond die dag, dertig jaar geleden, liggend in de natte smoezelige sneeuw, herkende ik in haar een mooie vrouw. Ik vroeg haar hoe ze heette.
"Plentyn tylwyth-teg, dw i'n blentyn tylwyth-teg"
'Elfenkind, ik ben het elfenkind', antwoordde het meisje in het oude Keltische Welsh.
Haar roodblonde haar hing in natte slierten om haar gezicht. Ze was blauw van de kou en zo mager, dat haar jukbeenderen door haar wangen leken te steken. Haar kleren waren versleten. Haar schoenen stuk. Maar door dat alles heen zag ik dat ze mooi was. Ik keek haar aan en vond in de vreemd groene ogen iets wat ik herkende. Iets waarover ik me wilde ontfermen, iets fragiels, iets wat gebroken was.
Elfenkind is het ontroerende verhaal van Gwendelyn, een jonge vrouw die opgroeit in het oude Keltische Wales, een land vol legenden en verhalen. Ze is op zoek naar iets wat haar leven kan vullen, naar iemand die haar van haar sombere karakter kan bevrijden. Haar lange en moeizame reis leidt langs de vele religieuze plaatsen die haar land rijk is. Haar zoektocht lijkt tevergeefs totdat ze iemand ontmoet die haar de ogen opent.     
Schrijver: Remmelt Mastebroek
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6318-265-1
Uitgever: Novapres
Het kind en de engel
Aan een traag stromende beek in een klein provinciestadje ergens in Nederland staat een huis dat bewoond wordt door een jonge vrouw, een oude man en een kind. Het kind is ernstig gewond geraakt tijdens oorlogshandelingen in Afghanistan. Sarine, een twintigjarige Nederlandse soldaat die haar (vredes)missie in Afghanistan vervulde, vond de jongen en bracht hem, toen haar werk daar klaar was, naar haar woning aan de beek in Nederland, om hem daar te verzorgen. Tijdens een wonderlijke nacht wordt het kind opgehaald door een engel die de jongen laat zien waar zijn toekomst ligt.

Het kind en de engel wil de lezer raken met zijn originele compositie, fijnzinnige woordkeus en bijzondere sfeer. Het boek laat zien dat het werkelijke leven pas na dit leven begint en dat we - hoe tegenstrijdig het ook klinkt - alleen datgene wat we in dit leven hebben weggegeven kunnen meenemen naar de plaats die we hemel noemen.
Schrijver: Remmelt Mastebroek
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789063182977
Uitgever: Novapres
Het wonder van Spakenburg
Het wonder van Spakenburg vertelt over bijzondere, maar toch gewone mensen in alledaagse situaties. Het vertelt van mensen vol verlangens en vragen, mensen vol blijdschap of boosheid, mensen die wanhopen of juist hoopvol zijn.
Spiegelverhalen. Verhalen met een dubbele bodem. Ieder verhaal geschreven in een eigen stijl: het ene poëtisch, het andere rauw. Vertellingen die je misschien je wenkbrauwen doen optrekken, of je zullen doen glimlachen. Maar altijd weer zullen de woorden in Het wonder van Spakenburg je hart weten te raken.
Schrijver: Remmelt Mastebroek
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-815092-1-3
Uitgever: Het Baken


Huis van de wind
'Een smalle streep licht kwam door een kier onder de gesloten deur de kamer binnen. Langs de randen van het zwarte papier dat voor het raam hing om de kamer te verduisteren, kwam ook wat licht naar binnen. De enkele zonnestraal die binnen wist te dringen, speelde met stofjes die dansten in het licht. Het kind keek naar de stofjes en verwonderde zich er over dat ieder stofje vroeg of laat neerdaalde op de plankenvloer. Geen enkel stofje bleef zweven. Geen enkel stofje steeg op. Alles raakte uiteindelijk de grond. Al zoveel jaren lang.'
In Huis van de Wind komen we terecht in Toscane, waar we in het kleine stadje Cortona Laura leren kennen. Een kind, opgesloten in een kleine ruimte, voor wie de wereld klein en donker is. Hoe zal ze het licht kunnen leren kennen en de vrijheid om te leven? Haar moeder Mimo kan haar hierin geen richting wijzen. Ook zij leeft een gevangen bestaan. Kan Giuseppe hulp bieden? Of Eelke, die vanuit Terschelling met zijn eigen vragen in Italië is beland?
De schrijver neemt ons in dit sfeervolle en poëtisch geschreven boek mee naar de warmte van Toscane en de stille strijd die achter de historische muren wordt gestreden. Maar de wind die steeds weer zijn weg - ook in Cortona - weet te vinden, geeft een verrassend uitzicht op een nieuwe toekomst. De wind waait waarheen hij wil; je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waarheen hij gaat.
Schrijver: Remmelt Mastebroek
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-6318-281-6
Uitgever: Novapres
Tussen twee werelden
De driejarige Daniel Tywyn heeft een bijzondere band met zijn moeder. Ze begrijpen elkaar zonder woorden en verstaan elkaar in een taal die door hun ogen spreekt. Wanneer Daniels moeder sterft, besluit zijn vader niet lang daarna te emigreren naar Ierland, het geboorteland van zijn vrouw.
Op dit eiland, waar de kleur groen meer dan duizend nuances kent, groeit Daniel op. Bijzondere ontmoetingen met een mysterieuze man worden onderdeel van zijn leven. Daniel gaat inzien dat er naast de zichtbare wereld ook een onzichtbare werkelijkheid bestaat. Dan wordt Daniel datgene ontnomen wat hem het meest nabij staat: een klein meisje van nauwelijks een jaar oud.
Tussen twee werelden laat zien dat het leven niet alleen een zoektocht hoeft te zijn, maar een ontdekkingsreis kan worden. Geschreven in beeldende taal neemt deze meeslepende roman je mee naar onbekende en ongekende oorden.
Schrijver: Remmelt Mastebroek
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-6318-287-8
Uitgever: Novapres