Boekenplank:
Kies

Boeken van Nadine Matheson

Nadine Matheson is geboren en getogen in de Londense wijk Deptford, waar ze nog steeds woont. Ze werkt als strafrechtadvocaat en past haar kennis toe in haar boeken.

Meer over Nadine Matheson

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Nadine Matheson


Anjelica Henley

  1. De puzzelman - The Jigsaw Man
  2. De stille kamer - The binding room

gedetailleerd overzicht

Anjelica HenleyDe puzzelman

Soms heb je een moordenaar nodig om een misdaad op te lossen...

Als er lichaamsdelen nabij de Theems worden gevonden in de Londense wijk Deptford, wordt rechercheur Anjelica Henley op de zaak gezet. De aanwijzingen doen haar denken aan het werk van Peter Olivier, beter bekend als De puzzelman, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor zijn daden. Zijn methode was gruwelijk. Hij deelde zijn slachtoffers op in stukjes: hoofd, benen, armen, handen en voeten.

Wanneer er korte tijd later een afgehakt hoofd bij rechercheur Henley wordt afgeleverd, realiseert ze zich dat de moordenaar zijn slachtoffers niet willekeurig uitkiest, maar er een persoonlijk spel van maakt. Om de waarheid te achterhalen moet Henley haar eigen demonen in de ogen kijken. En als Peter Olivier uit de gevangenis ontsnapt, zit ze opeens achter twee seriemoordenaars aan...

Schrijver: Nadine Matheson
Oorspronkelijke titel: The Jigsaw Man
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402706550
Ebook: 9789402760415
Uitgever: HarperCollins
De stille kamer

Niemand hoort je schreeuwen...

Inspecteur Anjelica Henley onderzoekt samen met haar team de moord op een populaire pastor in zijn kerk. Bij toeval ontdekt ze een tweede slachtoffer, vastgebonden aan een bed in een donkere kamer. Het slachtoffer is nog nauwelijks in leven en zijn lichaam vertoont tekenen van een zware marteling.

Terwijl de media Anjelica vanwege haar reputatie in een eerdere zaak nauwlettend in de gaten houden, moet ze deze ingewikkelde zaak zien op te lossen. Als er weer een vastgebonden lichaam opduikt, is het Anjelica duidelijk dat er een seriemoordenaar actief is. Wanneer het aantal doden snel oploopt, moeten Anjelica en haar team alles op alles zetten om meer slachtoffers te voorkomen.

Schrijver: Nadine Matheson
Oorspronkelijke titel: The binding room
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402711455
Ebook: 9789402766943
Uitgever: HarperCollins