Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Francine Mathews

Boeken van Francine Mathews

Meer over Francine Mathews

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Francine Mathews


Overzicht

  • De Alibi Club - The Alibi Club
  • De zijdekoning - The secret agent

Caroline Carmichael

  1. Terreurgroep 30 april - The cutout
  2. Tussen twee vuren - Blown

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Alibi Club
De Alibi Club is een van de meest roemruchte nachtclubs van het vooroorlogse Parijs - een plek voor losbandigheid en schimmige deals. Als de naakte lichamen van Philip Stilwell en een danser van de club worden gevonden, is dat het begin van een gevaarlijke zoektocht naar een van de best bewaarde geheimen van de Tweede Wereldoorlog.
In dit zinderende verhaal vol passie, verraad en spionage komen de moord op Stilwell en de pogingen om een dodelijk wapen uit de handen van de Duitsers te houden samen. Vier moedige mensen moeten proberen de geschiedenis naar hun hand te zetten - of de verschrikkelijke gevolgen onder ogen te zien.
Schrijver: Francine Mathews
Oorspronkelijke titel: The Alibi Club
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-475-0132-9
Uitgever: Unieboek
De zijdekoning
Geheim agent Jack Roderick komt in 1945 in Bangkok terecht en gaat daar nooit meet weg. Roderick, zijdekoning, spion en meedogenloze verzamelaar van mooie voorwerpen - vooral vrouwen - wordt gevreesd en gerespecteerd tot hij, midden in de Vietnam-oorlog, de jungle in loopt... en van de aardbodem verdwijnt.
Veertig jaar later... De steenrijke, verveelde en zeer intelligente Stefani Fogg stort zich in het avontuur: zij wordt geheim agent. Het is haar missie om Max Roderick, de kleinzoon van de legendarische Jack, te helpen. Max is verwikkeld in een Thais moordonderzoek en wordt geplaagd door het raadsel van Jacks verdwijning.
De ongenaakbare Stefani valt volledig voor Max. Hun romance krijgt echter niet veel kans: Max raakt dodelijk gewond. Dan weet Stefani dat ze naar Thailand moet, de plek waar het allemaal begon, om daar achter de dodelijke waarheid te komen.
Schrijver: Francine Mathews
Oorspronkelijke titel: The secret agent
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-269-8297-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Caroline CarmichaelTerreurgroep 30 april
In het begin van het nieuwe millennium heerst er onder het bewind van de nieuwe bondskanselier Franz Voekl een grimmige sfeer in Duitsland, waar vreemdelingenhaat de boventoon voert. In dat Berlijn houdt de Amerikaanse vice-president Sophie Payne een opzienbarende toespraak, die verstoord wordt door een explosie en een schietpartij. De vice-president wordt op een brancard door twee mannen meegenomen en naar later blijkt ontvoerd.
Op het hoofdkwartier van de CIA worden de beelden van de aanslag nauwkeurig geanalyseerd en CIA-analyste Caroline Carmichael krijgt de schrik van haar leven, als zij haar man Eric als een van de twee ontvoerders herkent. Eric, ook CIA-agent, is ruim twee jaar daarvoor omgekomen bij een bomexplosie aan boord van een vliegtuig.
Carolines werk bestaat uit het volgen van terroristische groeperingen en met name de terreurgroep 30 april, een kleine neonazistische splintergroep met een simpele doelstelling: Europa bevrijden van niet-Arische elementen. Wanneer een video met opnamen van een gemartelde vice-president binnenkomt, vergezeld van de eisen van de terreurgroep, wordt Caroline naar Centraal-Europa gestuurd om de vice-president op te sporen. Maar tevens als lokaas voor Eric, aan wiens loyaliteit door iedereen wordt getwijfeld, inclusief door Caroline.
Heen en weer geslingerd tussen de eed van trouw aan haar land en het geloof in haar man, wordt Caroline meegesleurd in een adembenemende jacht op de kidnappers en in een wedloop tegen de tijd, die onvermijdelijk met de dood eindigt.
Schrijver: Francine Mathews
Oorspronkelijke titel: The cutout
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-269-8160-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Tussen twee vuren
Duizenden hardlopers maken zich klaar voor de Marine Corps Marathon in Washington DC wanneer Terreurgroep 30 april een aanslag voorbereidt op Amerikaanse bodem. Niemand kan voorzien dat het hardloopevenement spoedig zal veranderen in een wedstrijd op leven en dood.
CIA-agente Caroline Carmichael herkent in de aanslag de werkwijze van de neonazistische groepering waar ze ooit jacht op maakte.
* Tussen twee vuren is niet als apart boek uitgegeven, maar alleen als onderdeel van de CIA-omnibus, welke ook het boek Terreurgroep 30 april bevat.
Schrijver: Francine Mathews
Oorspronkelijke titel: Blown
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-269-8533-9
Uitgever: Van Holkema & Warendorf