Boekenplank:
Kies

Boeken van John Maxim


Overzicht

  • Adams engel - Whistler's angel
  • De virusmaffia - Bannerman's ghosts
  • Dubbelrol - Mosaic
  • Schimmenspel - The shadow box
  • Zwarte engel - Haven

gedetailleerd overzicht

OverzichtAdams engel
Op zijn 34e heeft Adam Whistler al een slopende carrière in overheidsdienst achter de rug en nu wil hij er mee stoppen. Maar het werk dat hij in het geheim voor het land verricht is niet van het soort waarvan je zo makkelijk loskomt, vandaar dat Adam als levensverzekering een paar documenten heeft meegenomen met gegevens die zeer belastend zijn voor zijn baas Felix Aubrey.
Want Aubrey is een man die je maar beter niet tegen je kunt hebben - net zomin trouwens als Whistler, zonder twijfel de beste huurmoordenaar van het land. En daarbij heeft Whistler ook nog eens een beschermengel.
Schrijver: John Maxim
Oorspronkelijke titel: Whistler's angel
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: Whistler's angel
Uitgever: Karakter
De virusmaffia
Artemus Bourne, een van de rijkste ondernemers ter wereld, staat aan het hoofd van een gigantisch zakenimperium. Hij is niet alleen schatrijk , maar ook zeer machtig, want met zijn geld heeft hij menig belangrijke politicus in het zadel geholpen.
Op zekere dag bezorgt de post Bourne een pakket met een gruwelijke inhoud, namelijk drie afgehakte mensenhoofden, waaronder dat van de viroloog Cecil Winfield, de directeur van zijn biochemische bedrijf VaalChem in Angola.
De boodschap is duidelijk: de anonieme afzender weet wat er zich afspeelt bij VaalChem en dat zijn zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Want in het diepste geheim worden bij VaalChem vaccins geproduceerd, maar dan voor ziektes die nog helemaal niet bestaan...
Schrijver: John Maxim
Oorspronkelijke titel: Bannerman's ghosts
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6112-102-7
Uitgever: Karakter
Dubbelrol
De regering van de Verenigde Staten heeft twee topgeheime wetenschappelijke experimenten goedgekeurd, die beide in moreel opzicht twijfelachtig zijn en mogelijkerwijs tot schade kunnen leiden.
Beide experimenten zijn ontsproten aan het brein van een beroemde psycholoog die bekendstaat om zijn minachting van het menselijk leven. En beide experimenten hebben dezelfde sinistere doelstelling: een poging om het meervoudige persoonlijkheidssyndroom te gebruiken om de perfecte moordenaar te scheppen.
Het bijzondere vermogen van Roger Grayson om in welke situatie dan ook schijnbaar volstrekt verschillende personen te worden, maakt hem tot de ideale man om deze beide projecten nader te onderzoeken. Op bevel van zijn superieur generaal Hoyt moet hij erachter zien te komen wat er gaande is achter de streng beveiligde poorten van het Belfair Onderzoeksinstituut voor Geestelijke Gezondheid…
Schrijver: John Maxim
Oorspronkelijke titel: Mosaic
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-6112-293-7
Uitgever: Karakter
Schimmenspel
Het begint met de gewelddadige dood van Michael Fallons' oom Jake - de machtige en mysterieuze man die hem heeft opgevoed - tijdens een poging tot inbraak. Een paar dagen later komt zijn verloofde om in een avondwinkel, getroffen door de kogel uit het vuurwapen van een overvaller. Een verbijsterende, maar toevallige samenloop van omstandigheden?
Nee. Want direct daarna wordt Michael zonder verklaring ontslagen en van de ene dag op de andere door de hele financiële wereld gemeden. Iets of iemand is er op uit hem te vernietigen...
Radeloos ontvlucht hij de stad, in de hoop om in de anonimiteit een nieuw leven op te bouwen. Maar wat Michael al snel onder ogen moet zien, is dat er voor hem als laatste telg uit het geslacht van de Fallons, geen toevluchtsoord meer is. Omdat zijn hele achtergrond is gebaseerd op leugens en onwaarheden.
Schrijver: John Maxim
Oorspronkelijke titel: The shadow box
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-6112-291-0
Uitgever: Karakter
Zwarte engel
Ooit was zij de meest gevreesde huurmoordenaar van de Mossad. Nu zoekt ze rust en geborgenheid en een leven als gewone vrouw. Maar het verleden laat je nooit los...
Elizabeth Stride, ooit bekend als de Zwarte Engel, heeft zich teruggetrokken op het luxueuze Hilton Head Island-resort om te genezen van de wonden die zij opliep tijdens haar jaren als huurmoordenaar voor de Israelische inlichtingendienst. Hoe jong zij ook is, Elizabeth heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug als Mossad-agente die dood en verderf zaaide onder moslimterroristen. In de Arabische wereld staat er dan ook nog steeds een losgeld van één miljoen dollar op haar hoofd.
Maar het verleden blijft haar achtervolgen in de persoon van Martin Kessler, een voormalige Stasi-spion met wie zij ooit een turbulente relatie had. Martin mist Elizabeth, maar vooral de levensgevaarlijke uitdaging en actie van hun vroegere leven samen. En hij wordt op zijn wenken bediend, want de aankomst op het eiland van Cyril Pratt, een beruchte bounty hunter, doet vermoeden dat de Arabieren ook hier iemand op het spoor zijn. Zit Pratt achter Elizabeth aan? Of aast hij op een ander slachtoffer?
Tegen wil en dank raakt Elizabeth betrokken bij deze verontrustende ontwikkeling, die beslist niet op zichzelf blijkt te staan, maar die slechts een klein incident is in een internationaal complot dat erop is gericht de islamitische wereld van allesvernietigende wapens te voorzien...
Schrijver: John Maxim
Oorspronkelijke titel: Haven
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-6112-081-0
Uitgever: Karakter