Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah May


Overzicht

  • De Burwood baby's - The rise and fall of the wonder girls
  • De Prendergast Road kronieken - The rise and fall of a domestic diva
  • Op de klippen - The missing marriage
  • Opkomst en ondergang van de koningin van Suburbia - The rise and fall of the queen of Suburbia

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Burwood baby's
Het is moeilijk om een geheim te bewaren als het steeds groter wordt...

Grace, Vicky, Ruth en Saskia, alle vier zitten ze op dezelfde school in Burwood, alle vier hebben ze een geheim. Maar het leven in het gezapige, welvarende Burwood komt op zijn kop te staan als niet één, maar vier tieners zwanger blijken te zijn.

De media dalen als aasgieren op Burwood neer, de krantenkoppen schreeuwen Wie zijn de vaders van de baby’s? Hebben alle vier de baby’s dezelfde vader? Dit kan geen toeval zijn... Zijn de Burwood meisjes soms deel van een tienerzwangerschapscultus?

Het tumult lijkt de kleine, rijke, groene gemeenschap aan te tasten, maar onder de oppervlakte borrelde het al langer. En voordat het weer beter kan worden, wordt het eerst nog veel, veel erger.
Schrijver: Sarah May
Oorspronkelijke titel: The rise and fall of the wonder girls
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789056724139
Uitgever: Signatuur
De Prendergast Road kronieken
Het toch niet zo groene gras van de buren...
Kate Hunters zoon is geweigerd voor de enige fatsoenlijke school in haar Zuid-Londense buurt, maar ze vertelt aan wie het maar horen wil dat hij is toegelaten. Op hectische momenten - en dat zijn er veel - vergeet ze haar dochter Flo uit de auto te halen of ze laat het autostoeltje met baby en al op straat staan. En Kate is vaak onredelijk tegen haar echtgenoot Robert, die op zijn beurt diep in de problemen zit op de school waar hij lesgeeft. De hulp van Roberts vergeetachtige moeder blijkt onmisbaar, maar is tegelijkertijd een voortdurende bron van ergernis.
Kates vriendinnen proberen eveneens het hoofd boven water te houden in een leven dat zoveel ingewikkelde eisen aan hen stelt - en dit lukt maar tenauwernood. Geen van hen durft het aan om openheid van zaken te geven over hoe hopeloos ongekwalificeerd ze zich voelen om het aan te kunnen, dus ieder van hen ploegt moedeloos voort en doet alsof alles onder controle is. Tot de werkelijkheid de farce inhaalt...
Feilloos en lichtvoetig, met zorgvuldig uitgesponnen verhaallijnen, registreert May in De Prendergast Road kronieken de scheefgroei van het veeleisende moderne leven.
Schrijver: Sarah May
Oorspronkelijke titel: The rise and fall of a domestic diva
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-5672-322-4
Uitgever: Signatuur
Op de klippen
Bryan en Laura zijn al vanaf hun jeugd samen en lijken al vijftien jaar een gelukkig getrouwd stel. Dus hoe komt het dan dat Laura, als Bryan wordt vermist op zee, zich begint te gedragen alsof ze verliefd is, in plaats van als een vrouw die zojuist haar man heeft verloren?

En hoe komt het dat hun enige kind, Martha, ervan overtuigd is dat ze haar vader, heel erg levend, aan de overkant van het schoolplein heeft gezien? En waarom wil Anna Faust, ooit Laura’s beste vriendin op school en de eerste liefde van Bryan, niet geloven dat ze hem nooit meer zal zien? En waarom wil rechercheur Laviolette de zaak niet sluiten?

Op de klippen is een roman over eerste liefdes en verloren liefdes, over bedrog en verlangen, en over hoe enorm ver mensen willen gaan om helemaal opnieuw te kunnen beginnen.
Schrijver: Sarah May
Oorspronkelijke titel: The missing marriage
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789056724146
Uitgever: Signatuur
Opkomst en ondergang van de koningin van Suburbia
Welkom in het paradijselijke Pollards Close, Littlehaven. Hier zijn de vrouwen gelukkig en vertrekken de mannen 's ochtends naar hun werk. Hier is het serveren van ananas met cottagecheese op een etentje het absolute hoogtepunt van betoverend raffinement. Hier zijn opstandige pubers net zo geobsedeerd door de dreiging van een kernoorlog als door hun laatste uitbarsting van acne. Hier betekent het missen van een aerobicssessie een ramp.
Volg Linda Palmer, de koningin van Suburbia, op haar onvergetelijke reis via hysterie, overspel, aerobics en gazpacho naar het zwarte hart van Suburbia, in de tijd dat de goede smaak het liefst vergeten werd, de jaren tachtig!
Opkomst en ondergang van de koningin van Suburbia is een zwartgallig, hilarisch portret van families, huwelijken, seks op minderjarige en op overjarige leeftijd, nepbont en bosbessengebak.
Schrijver: Sarah May
Oorspronkelijke titel: The rise and fall of the queen of Suburbia
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-5672-229-6
Uitgever: Signatuur