Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Mazur

Meer over Robert Mazur

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Non-Fictie

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Robert Mazur


Overzicht

  • De infiltrant - The infiltrator
  • De verrader - The betrayal

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe infiltrant

Undercover bij de meest gevreesde drugsmaffia...

Robert Mazur leidde jarenlang een dubbelleven: ambtenaar voor zijn vrienden, 'Bob Musella’ voor de onderwereld. In opdracht van de Amerikaanse overheid zette hij zijn leven op het spel om de hoofdrol in een van de grootste undercoveroperaties aller tijden te spelen.

Met de meest beruchte Colombiaanse drugscriminelen feestte Mazur in hotelsuites van duizenden euro’s per nacht. Maar zij wisten niet dat onder Mazurs Armani-pak de recorders zoemden waarmee hij het bewijs voor hun misdaden verzamelde. Zo ontmaskerde hij zeven gerespecteerde private banken als financieel beheerders van corrupte wereldleiders. Meer dan tachtig mannen en vrouwen uit de Colombiaanse maffia en corrupte bankierswereld werden opgepakt en veroordeeld.

De infiltrant is het bloedstollende verhaal vol gewaagde leugens en gevaarlijke ontsnappingen. Meeslepend en waargebeurd.

The Infiltrator - 2016
Regisseur: Brad Furman
Cast: Bryan Cranston, John Leguizamo, Diane Kruger, e.a.
Schrijver: Robert Mazur
Oorspronkelijke titel: The infiltrator
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789401604277
Ebook: 9789401604284
Uitgever: Xander
De verrader

Undercover bij het meedogenloze Cali-drugskartel...

Dit waargebeurde verhaal gaat over Robert Mazur die jarenlang een dubbelleven leidde. Als doorgewinterde undercoveragent infiltreerde hij succesvol in het drugskartel van Pablo Escobar, en lukte het hem uiteindelijk om alle grote kopstukken uit de Colombiaanse maffia op te pakken.

Maar daar eindigt zijn verhaal niet: drie jaar later gaat hij opnieuw undercover, met een nieuwe identiteit - terwijl er een prijs van een half miljoen op zijn hoofd staat. In Panama mengt hij zich in het beruchte Cali-drugskartel. Maar terwijl hij en zijn partner steeds dieper in de onderwereld doordringen, merkt Mazur dat hij gevaar loopt. Hij heeft het gevoel dat hij is verraden en moet uitzoeken door wie, voordat het te laat is.

De verrader is het adembenemende verhaal van de man die opnieuw zijn leven riskeert om de duistere en gewelddadige drugskartels een halt toe te roepen.

Schrijver: Robert Mazur
Oorspronkelijke titel: The betrayal
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401617826
Ebook: 9789401617833
Uitgever: Xander