Boekenplank:
Kies

Boeken van Roisin McAuley

Meer over Roisin McAuley

Genre: Roman

Pseudoniem (van): R.I. Olufsen

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Roisin McAuley


Overzicht

  • Het einde van de zomer - Meeting point
  • Het huis in de vallei - Finding home
  • Mijn Ierse dochter - Singing bird

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet einde van de zomer
Voor Claire Watson betekent een vakantie in Zuid-Frankrijk heerlijk ontbijten met haar vrienden Isabel en George, en zonnebaden terwijl haar zoon in het zwembad speelt.

Het laatste wat ze verwacht, is dat ze verliefd wordt. Als ze John Rock ontmoet is de aantrekkingskracht tussen hen beiden groot, maar ze heeft ook het gevoel dat ze elkaar al eens eerder hebben ontmoet.
Verontrustende herinneringen van jaren geleden komen bovendrijven. Terwijl Isabel de relatie aanmoedigt, kan George zijn afkeuring niet verhullen, waardoor Claire moet kiezen tussen vriendschap en verlangen.

Als het verleden en het heden ten slotte botsen, is Claire totaal onvoorbereid op de verbijsterende gevolgen...
Schrijver: Roisin McAuley
Oorspronkelijke titel: Meeting point
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044315738
Uitgever: The House of Books
Het huis in de vallei
Wooldene Hall, een Tudor-landhuis, gelegen in een verborgen vallei in de Chilterns, is al meer dan vijfhonderd jaar in het bezit van dezelfde Engelse familie. De muren brokkelen af en het huis is te duur om te verwarmen en te onderhouden. Henry en Diana moeten het met pijn in het hart verkopen.

Dan is er nog het probleem van tante Lucy, die bijna negentig is, haar geheugen begint te verliezen, en zich zorgen maakt over een geheim dat verband houdt met Ierland.

Alles verandert als de vriendinnen Louise en Rebecca langskomen met een plan om Wooldene Hall te gebruiken als locatie voor de verfilming van een Elizabethaans detectiveverhaal. Verborgen connecties tussen mensen en gebeurtenissen in Engeland en Ierland komen aan het licht en de levens van de betrokkenen nemen een onverwachte, dramatische wending...
Schrijver: Roisin McAuley
Oorspronkelijke titel: Finding home
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044322798
Uitgever: The House of Books
Mijn Ierse dochter
Zesentwintig jaar nadat Lena Molloy haar baby in Ierland adopteerde, krijgt ze een telefoontje van de non die de adoptie regelde.
Zuster Monica zegt dat ze op haar oude dag wat losse eindjes aan elkaar wil knopen. Maar Lena is bang dat er iets veel bedreigenders achter het telefoontje schuilt.

Samen met haar beste vriendin reist Lena naar Ierland om de echte ouders van haar dochter op te sporen. Ze kan nog niet vermoeden welke ontstellende waarheid ze zal ontdekken...
Schrijver: Roisin McAuley
Oorspronkelijke titel: Singing bird
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044310757
Uitgever: The House of Books