Boekenplank:
Kies

Boeken van James McBride

James McBride (Brooklyn, New York, VS) studeerde aan Columbia University en Oberlin College. Hij werkte als journalist voor The Washington Post en People Magazine. McBride is behalve auteur ook muzikant en scenarioschrijver.

Meer over James McBride

Genre: Roman

Geboren: 1957

Website: http://www.jamesmcbride.com/


Overzicht

Lieveheersvogel

Lieveheersvogel is een opmerkelijk en tot de verbeelding sprekend boek, geschreven door de opvallend veelzijdige auteur James McBride. Het is een geweldige combinatie van geschiedenis en verbeeldingskracht, geschreven met een nauwkeurig gevoel voor detail en personages.

Slavenzoon en wees Henry Shackleford is gedwongen te vluchten en wordt aan de vooravond van de Amerikaanse burgeroorlog opgenomen in het gezelschap van John Brown, een militant voorstander van de afschaffing van de slavernij. Henry wordt door de blanke Brown voor een meisje aangezien. Hoewel hij zich in eerste instantie schaamt, ziet hij al gauw de voordelen van zijn nieuwe identiteit en vrijheid.

Het verhaal van Lieveheersvogel ontspint zich rondom deze twee onvergetelijke karakters tijdens een cruciaal moment in de Amerikaanse geschiedenis, waarin de afschaffing van de slavernij centraal staat. McBride diept met lef, humor en gevoel dit pijnlijke onderwerp uit en biedt een nieuw perspectief op deze beslissende periode.

Schrijver: James McBride
Oorspronkelijke titel: The good lord bird
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401605410
Ebook: 9789401602723
Uitgever: Xander