Boekenplank:
Kies

Boeken van Donald McCaig

Meer over Donald McCaig

Genre: Roman

Geboren: 1940 / Overleden: 2018

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De reis van Ruth - Ruth's journey
  • Nop, een hondeleven - Nop´s trials
  • Rhett, de weg naar Scarlett - Rhett Butler's people

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe reis van Ruth
Iedereen kent het beroemde verhaal van Scarlett O'Hara en haar Rhett. Gejaagd door de wind verscheen voor het eerst in 1936, en werd daarna miljoenen keren verkocht. Iedereen kent natuurlijk ook Mammy (geboren Ruth), Scarlett's trouwe bediende.

In dit boek, waarin het leven van Mammy centraal staat, lezen we wat er gebeurde vóór Gejaagd door de wind begint. Op het Caribische eiland Santo Domingo, een eiland dat wordt verteerd door een revolutie, is er na een heftig gevecht maar één overlevende: een klein meisje. Twee Franse immigranten ontfermen zich over haar, en nemen het mooie donkere kind mee naar het stadje Savannah in het zuiden van de VS.

Dit is het meeslepende verhaal van het leven van Ruth, dat wordt beheerst door haar strenge meesteres Scarlett. Met vallen en opstaan groeit Ruth op tot Mammy, een trotse slavin en een sterke vrouw die zelf nooit vrijheid heeft gekend.

De reis van Ruth is een levendig, indringend portret van drie generaties opmerkelijke vrouwen tegen de achtergrond van Amerika in de negentiende eeuw.
Schrijver: Donald McCaig
Oorspronkelijke titel: Ruth's journey
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022572290
Ebook: 9789402302851
Uitgever: Boekerij
Nop, een hondeleven
Nop is een zwart met witte Border Collie, de trouwe steun en toeverlaat van zijn baas, Lewis Burkholder. Nop wordt beschouwd als de beste herdershond uit de streek. Hoewel hij nog maar jong is, heeft hij op wedstrijden al diverse prijzen in de wacht gesleept.

Op een kwade dag wordt Nop gestolen en dan begint voor hem een lange lijdensweg. Steeds weer valt hij in handen van sluwe en nietsontziende mensen. Lewis onderneemt onmiddellijk een speurtocht.

Hoe Lewis er uiteindelijk in slaagt Nop van een wisse dood te redden wordt beschreven in het spectaculaire slot van dit verhaal over de hechte vriendschap tussen een man en zijn hond.
Schrijver: Donald McCaig
Oorspronkelijke titel: Nop´s trials
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789024511419
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Rhett, de weg naar Scarlett
In 1936 verscheen Gone with the wind van Margaret Mitchell, nog steeds het best verkochte boek aller tijden sinds de bijbel. Een paar jaar later volgde de verfilming. Miljoenen lezers en kijkers verloren hun hart aan Scarlett O'Hara en Rhett Butler. Veel lezers vroegen zich af wat er van de twee geliefden was geworden. In 1991 schreef Alexandra Ripley een vervolg, Scarlett.

En nu, ruim zeventig jaar na Gone with the wind, verschijnt het tweede vervolg: Rhett, de weg naar Scarlett. In een roman die ruim dertig jaar omspant, van 1843 tot 1874, lezen we over Rhetts jeugd op een rijstplantage, zijn affaire met hoerenmadam Belle, zijn tijd als politiek activist in zuidelijk Amerika en, natuurlijk, hoe hij zijn grote liefde Scarlett vond.
Schrijver: Donald McCaig
Oorspronkelijke titel: Rhett Butler's people
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022549230
Uitgever: Boekerij